Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, prosím vás v čem doma perete??Jaký používáte prací prášek a co na svrny?? Hlavně teda na trávu, už jsem zoufalá, malej má pořád zelený kolena a nechce to pustit, a i skvrny od kečupu…díky za rady
![]()
@sarynama namáčim předem do vody buď s klasickým mýdlem, nebo ¨žlučovým mýdlem. Tráva pouští bez problémů.
@martina.se Naprosto stejně, před praním beru žlučákem… a co nepustí tak namočím a naházím na sluníčko a zatím zvítězilo nad vším.
Taky na skrvny používám žlučové mýdlo, kam se na něj hrabou přípravky na skrvny
a vše pustí
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se Naprosto stejně, před praním beru žlučákem… a co nepustí tak namočím a naházím na sluníčko a zatím zvítězilo nad vším.
u mě taktéž.. zatím se neobjevilo nic, co by to mýdlo nezvládlo, i když kluk dokáže být hodně vynalézavý ![]()
Mně žlučové mýdlo na skrny od čaje /ovocného/ nepomohlo
Zatím jsem na to nenašla nic účinného.
Zlucove mydlo.ze svetle ruzovych teplacku mi vypralo i ostruziny. A hlavne, koupila jsem si novou pracku.Se starou (mela jen 5let) jsem mohla delat i psi kusy a nic. Konecne mi voni i pradlo.
Muzu se zeptat kde se da koupit to zlucove mydlo? A da se tim vyprat i mrkev?
@sarynama Ahoj na trávu byl dobrý Wanish, ale přišla jsem na levnější variantu viz. níž. Jinak peru jen v gelech Persil, Perwol, Ariel,..
a nyní prádlo se skvrnami namáčím do odstraňovače skvrn Denkmit z Dmka (kyblík-na bílé i barevné prádlo) ![]()
Také fleky peru žlučovým mýdlem, i borůvky, ale musí se hned. Jediné co se mi zatím nepodařilo, jsou fleky od lízátka chupachups.
@Liddka píše:
Muzu se zeptat kde se da koupit to zlucove mydlo? A da se tim vyprat i mrkev?
v Dm třeba a skrvny od mrkve krásně zmizí po slunění prádla na sluníčku.
@Hvězdinka to vim snazim se davat pradlo ven na zahradu ale co v zime
dekuju ![]()
Já zkoušela Vanish na skvrny i ariel na skvrny, potom připravky z dedry a zatím mi to nevypralo, zkusím tedy to žlučové mýdlo, holky a namáčíte do teplé vody? a kolik dáváte toho mýdla? a naj dlouho máte prádlo namočené?…jinak mám pračku 3,5 roku starou a někdy mi přijde že je stará 10let…pořádně mi přijde že nepere, a ted mi blbne ždímání, párkrát vyždíme a potom třeba 5× za se bou neždíme, koukala jsem na filtr a tam nic není, tak nevím čím to je ![]()
Bílé postříkám savem a vyperu až skvrna zmizí. Barevné namočím a prodrhnu obyč mýdlem. Jelen mi nezabírá.
@Liddka píše:
@Hvězdinka to vim snazim se davat pradlo ven na zahradu ale co v zimedekuju
Ale tady nebylo myšleno sušení, ale hodně mokré hodit naplacato na zem… a to jde i v zimě.