V čem vyperete skvrny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6444
2.10.13 09:47

@j.a.n.i1 aha :think: tak to potom jo :D dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
2.10.13 09:57
@Liddka píše:
@j.a.n.i1 aha :think: tak to potom jo :D dekuju :)

Mě přijde jako geniální myšlenka dát prádlo do pračky, prášek jako normálně, nechat 2-3 min začít prát a potom pračku vypnout a nechat hodinu namáčet. A pak ji pustit a nechat doprat. Na bílé samozřejmě, barevnému bych to nedělala. A peru ve slizu a prádlo je krásně vyprané, jenom by to asi chtělo třeba na ručníky nějakou aviváž. To ještě vymyslím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
2.10.13 10:05

@sarynama
já peru v Lanze a na skvrny používám Ariel na skvrny :palec: naleju ho přímo na skvrnu a po vyprání tam není nic…vypere mi i zaprané prádlo…přidávám ho snad do každého praní a barvy jsou krásně pestré :) a když peru bílé prádlo se skvrnou dám tam ten Ariel na bílé prádlo plus Lanzu na bílé a vypere mi to krásně :palec:

• Citovat
  • Upravit
10631
2.10.13 10:12

Prášky na praní střídám (Rex, Persil, bezva je Formil z Lidlu), na skvrny přidávám Vanish. A na opravdu velký fleky natřu žlučový mýdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.10.13 11:04

Záleží na pračce, jakou máš, na tvrdosti vody, na pracím prostředku, na materiálu prádla, na kterém je flek a na původu fleku samotného :) Někdo psal, že pere v Lanze, pro mě třeba byla úplně blbá. Vychvalovaný prášek z DM denkmit mi pere úplně stejně jako např. Bonux nebo Persil- a B. a P. oproti němu aspoň voní, nemusím dávat aviváž. Na skvrny mám tekutý žluč. mýdlo, ale taky mi nepřijde nijak extra. Nejlepší je stejně přeprat skvrnu co nejdřív ručně a pračku pak neplnit celou. Trávu jsem zatím vyprala vždy (občas až na druhé třetí vyprání), co mi nejde je banán, u toho jsem se vztekala tak, že jsem si musela zkrátit život :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101807
2.10.13 11:27

@zuzouš Ke žlučáku - tekutý mi přišel taky na nic, osvědčil se tuhý z DM… a na banán mi funguje co nejdříve přeprat žlučákem a pak hodit mokré na den na sluníčko a teprve pak do pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.10.13 12:48
@j.a.n.i1 píše:
@zuzouš Ke žlučáku - tekutý mi přišel taky na nic, osvědčil se tuhý z DM… a na banán mi funguje co nejdříve přeprat žlučákem a pak hodit mokré na den na sluníčko a teprve pak do pračky.

Kdybych nebyla tak hrozně línááá :zed: :lol: Já se dokopu max k tomu tekutýmu :roll: Ten banán jsem tehdá i přeprala tím tuhým, přeci jen bunda není za pár kaček. Ale bylo to v zimě, jak byla dlouho inverze, holka sotva začínala sama sedět a v tom pololehu pusou neustále šmrdlala o bundu. Stejně tam flíčky jsou..holka vyfasuje od podzimu do jara šálu a bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
2.10.13 13:07

Ale holky fakt jsem byla v soku.mela jsem za to, ze pracka proste pere a zalezi na prasku, avivaz jsem lila po litrech, vystridala x y odskvrnovacu a stejne fleky obcas, pradlo nevonelo, bylo tvrde a konecne jsem tu svinu vyhodila.jako bez kecu, pradlo ciste, vonavoucke, fakt me ted pradlo maximalne bavi prat :dance:.
A ze susicky teprv nadhera, vubec nemusim pouzivat vonadla. A to na pracku chodil opravar, cistila jsem ji, filtr taky :zed:.A pritom to pred 5-6 lety nebyla zadna levna mrcha.Ted co mam, mi i po doprani zahraje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.10.13 13:25

Prášky na praní střídám, musím mít změnu, prát jen v jednom bych dlouho nevydržela. :mrgreen: Momentálně mám třeba Rex. Jinak na skvrny je bezkonkurenční žlučové mýdlo, ještě nemám nic, co by to nezvládlo. Stojí to pár kaček a dokáže zázraky. Ani nic nenamáčím, zkrátka přetřu žlučákem a hodím to do pračky. Jinak co se mi osvědčilo, tak nervat pračku úplně celou, pak mám to prádlo hůř vyprané, jak nemá místo a nemůže se pořádně v tom bubnu hýbat. Na mrkev fungují oleje, karoten to rozpustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný