Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezký večer všem, jdu sem spíše na zvědy než pro radu. Sousedce se v Praze Motole narodilo miminko, ale bohužel přidušené…to je vše co vím. jiné info nemáme, je to velmi osobní pro ně a celkem myslím nepříjemné někam roznášet, když to není v pořádku. plně chápu, ale známe se roky a mě vrtá hlavou proč taková kapacite jako je motol, nechá tohle miminko s maminkou převézt do města Králiky
nevím ani co by tam mělo být za specializované středisko pro novorozence, ale velmi se tím trápím…nebudu pochopitelně vypisovat sousedce sms, typu co tam děláte
tak se jdu poptat sem jste tu z celé republiky, jestlinekterá nahodou nevíte…co by tam mělo být. protože me napadá, že je to vážné, když motol pouští ven tohle. víc o stavu novorozence nevím
dekuji kdo něco napíše
@gabki Do Králík? Tam pokud vím žádná nemocnice ani porodnice není ![]()
@gabki
Neni tam nejake sanatorium alebo rehabka?
Ale je to divne, priduseneho novosa ze by hned prevazali..jak stare je mimco?
@gabki Hele a není to třeba jen mobilový překlep a nemělo tam být Karlák? Jako do FVN?
@lazy_cat píše:
@gabki Hele a není to třeba jen mobilový překlep a nemělo tam být Karlák? Jako do FVN?
Taky si myslím, že spíš půjde o překlep a převoz v rámci Prahy na lepší pracoviště.
Do Králik, tak mi bylo od její jedné kamarádky řečeno, ale víc neví ani ona, nikdo nic neví
mimi ted to bude druhý týden od porodu.je to moc malinké na nijaké rahabko
ještě me napadá jestli není v republice vícero obcí nebo městeček stímto názvem
V Králíkách je jedině dětský výchovný ústav (polepšovna) a kousek vedle v Červené Vodě je nemocnice s následnou péčí pro dospělé. Jinak novorozenci se převáží na jiná pracoviště po Praze ve chvíli, kdy daná nemocnice nemá volná resuscitační lůžka nebo když novorozenec potřebuje speciální péči, kterou poskytuje jen daný ústav (např. Podolí a Karlák mimotělní okysličování).
EDIT Králíky jsou dvoje, jedny v okrese UO a jedny kousek od Nového Bydžova (ještě menší)
Příspěvek upraven 13.07.14 v 22:16
Já vím jen, že s podobným problémem vezli kamarádce dítě z města XY právě do Motola ![]()
@gabki
Kedze nemas prisme info od matky mimca, tak mozu byt akurat dohady, kde je atd..je to moc msle mimco na rhb, to je pravda..bud sa spytas matky mimca, lebo inak sa asi nedozvies..
Myslim ze Motol je vysokospecializovane a ma najlepsiu detsku cast v strednej Europe, tak by som ani nechapala prevoz po Prahe(s vynimkou operacii co sa robia len v Podoli a u Apo)..
Já si taky myslím, že pojedou na Karlák. Tedy do Dětské nemocnice Karlov, která je součástí fakultní nemocnice stejně jako Apolinář.
Na Karláku je mj. Jednotka intenzivní a resuscitační péče, kam převáží miminka od Apolináře (to je „skoro“ přes dvůr), která to potřebují. Mají tam i jedno oddělení pro malá miminka a k tomu 2 pokoje pro matky.
@gabki jako máma nedonošence (25tt) jsem raději uvítala, když mi někdo (a hlavně kamarádka, natož dlouholetá a předpokládám i velmi dobrá kamarádka jako jsi ty) napsal : „ahoj jak je, co malej jak je na tom“, než když dělal jako by nic a čekal až se ozvu já.
A když jsem nechtěla prostě odepsat, tak jsem neodepsala nebo jsem napsala to, co jsem chtěla.
Za mě, prostě kamarádce napiš, klidně se zeptej jak je jí, prckovi, a že jí třeba držíš pěsti. Rozhodně tím nic nezkazíš, a mnohdy to pomůže víc než trapný mlčení.
Take si myslim, ze to bude JIRP Karlov. Syna tam prevezli 36 hod po porodu.
@jalemina ja sice mela donosene miminko, ale s problemama a mela jsem to stejne.
@jalemina píše:
@gabki jako máma nedonošence (25tt) jsem raději uvítala, když mi někdo (a hlavně kamarádka, natož dlouholetá a předpokládám i velmi dobrá kamarádka jako jsi ty) napsal : „ahoj jak je, co malej jak je na tom“, než když dělal jako by nic a čekal až se ozvu já.A když jsem nechtěla prostě odepsat, tak jsem neodepsala nebo jsem napsala to, co jsem chtěla.
Za mě, prostě kamarádce napiš, klidně se zeptej jak je jí, prckovi, a že jí třeba držíš pěsti. Rozhodně tím nic nezkazíš, a mnohdy to pomůže víc než trapný mlčení.