Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Asi Te nepotesim, ale ne ten zvýšeny tlak zůstal. Trochu klesl, bez prášku mám tak 150/90, takže beru jeden Lozap denne. Nejdriv me to trapilo, ted uz je mi to jedno.
Taky tě nepotěším po porodu mi vysoký tlak zůstal beru prášky dál a jestli se to upraví neví ani doktor
Ja taky, po prvnim porodu (skoro 8 let zpet) mi vysoky tlak zustal. Do te doby jsem mela tlak ukazkovy: 120/80. Od te doby jsem schopna mit tlak i 170/100 a hlavne srdecni tep treba 110. Bude mi 31. Smirila jsem se s tim, jim prasky, nic jinyho ani nezbyva…
Já v těhotenství od 23.týdne 135/100, nefunkční placenta a ZT ve 28tt, teď jsem 3 týdny po porodu a tlak se mě už upravil, ale doporučili mě interní vyšetření, EKG je v pohodě, v pondělí dostanu Holter na 24 hod jestli se něco zjistí…
@Ivuljenka15 píše:
Já v těhotenství od 23.týdne 135/100, nefunkční placenta a ZT ve 28tt, teď jsem 3 týdny po porodu a tlak se mě už upravil, ale doporučili mě interní vyšetření, EKG je v pohodě, v pondělí dostanu Holter na 24 hod jestli se něco zjistí…
Ach jo, to je mi hrozne mi líto, co se Ti stalo. Me delali CS ve 29. tydnu.
Já měla vysoký tlak tak měsíc po porodu, brala jsem prášky, ale pouze jen jedno balení a pak se tlak sám srovnal.
Já jsem brala Dopegyt 4× denně 2 tablety, ale teď už neberu nic
Já celý šestinedělí vyšší tlak, stáhlo to částečně magnezko, ale pak to odeznělo, ale i tak občas vylítne, ale to jsem měla i před tím. Můj obvoďák čekal co se stane po šestinedělí stím že je pravda že tělo prochází velkým hormonálním výkyvem, měřila jsem si doma a pak se to opravdu ustálilo, jen mě stejně čekají ještě vyšetření projistotu jestli je vše ok
Holky děkuju, takže to vypadá, že se prostě neví co… bud zůstane a nebo zmizí hmmm… a jak dlouho to vidíte na pobyt v porodnici? týden po porodu a pořád žádný posun… dík ![]()
Je divný, že ty prášky nezabírají nebo vám taky zabraly až později? jinak ivuljenka15, je mi líto, že to nedopadlo ![]()
Mě to zabralo asi až během týdne, ale nesměla jsem vůbec nic dělat, jinak okamžitě to zase vyletělo nahoru a bylo mě z toho hodně špatně…
Jaké jste měli ty léky- mam lomir, vasocardin, prestarium a nic…!
Já jen Dopegyt… jinak jsem nikdy žádné problémy neměla a nic neužívala…
Prasky mi zabraly az po nejakym case. Taky mi v porodnici davali ten Dopegyt po porodu, ale nezabiral. Po navratu domu jsem byla odeslana k internistovi, a ten mi dal betablokator - bisogammu. Fungovalo to nekolik let, ale ted jsem musela prejit jeste na jiny lek, protoze i pres bisogammu se mi to zase zvysovalo. Takze ted beru Concor Combi - nejaky dva prasky v jednom. Jinak me prave neni spatne vubec, nepoznam na sobe, jaky mam tlak. To je teda blby…
Prosím o Vaše zkušenosti,
tlak 200/100 týden před porodem, císař a týden po sekci přesto vysoký tlak, magnésium, prášky na tlak a stále JIP, ultrazvuk plic a gynda ok, ale neví se co dál… bílkovina v moči je nízká. Máte někdo zkušenosti jak dlouho tohle může trvat?
MOC DEKUJU ZA VASE ZKUSENOSTI