Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
.
Příspěvek upraven 23.02.20 v 16:22
Jakýkoliv zásah do porodu může mít za následek komplikaci. Navíc jsi provorodička, vyvolávaný porod většinou je mnohem bolestivější a ne tak pohodový. Navíc porod spouští dítě ve chvíli, kdy je připraveno. Takže vyvolávání porodu proto, abych byla s kamarádkou v porodnici je skutečně hloupost a myslím, že z tohoto důvodu ti to žádný doktor neudělá.
To fakt nevim, nechala bych to na přírodě
Náhoda je ale blbec ![]()
Taky jsem měla s kamarádkou stejně termín a nakonec jí to vyvolaly o týden dříve a to moje zlatíčko nechtělo ven.Pak nám to bylo docela líto, že jsme se nesešly v porodnici.Ale co se dalo dělat
Příspěvek upraven 09.07.14 v 18:54
@marpesakova tak kvuli kamarádce bych toto teda neřešila
Podle me je to naprostá blbost
Hlavne termín porodu je orientační datum, aby ta z vás která ho ma později nakonec narodila dřív
Dobrovolně si nechat vyvolat porod může jen ten, ktery o porodu nic nevi.
vyvolavany porod je velky zasah do organismu a strašně bolí, nástup je intenzivní, tělo a miminko se nema šanci na něj připravit. Riskují se další komplikace.
je to pitomost ![]()
Ono sice máte TP jen o 5 dní rozdíl, ale taky se může stát, že třeba kamarádka bude rodit o 3 týdny dřív a ty o týden přenášet. A z 5 dní je najednou měsíc rozdíl ![]()
Tak mě se to povedlo s kamarádkou. Ona měla termín o 14 dní dřív a rodila v termínu. Mě malou o 14 dní dřív museli vyvolávat. Děti se nám narodili ve stejný den
a to jsme si ze začátku dělaly jen srandu, že se tam sejdeme…ale nějak to zařizovat, tak do toho bych nešla.
@Plomba píše:
Ono sice máte TP jen o 5 dní rozdíl, ale taky se může stát, že třeba kamarádka bude rodit o 3 týdny dřív a ty o týden přenášet. A z 5 dní je najednou měsíc rozdíl
Přesně tak. Něco takového bych vůbec neřešila. Nejlepší je nechat miminko, aby se sama rozhodlo, kdy se vylodí.
@marpesakova My jsme s kamarádkou měly termín od sebe dva týdny. Já dřív než ona.Ona u první dcery přenášela skoro 3 týdny-nějak pozapomněli začít včas porod vyvolávat…a já poprvé rodila předčasně. Tak jsme se celé těhotenství smály, že jsme jen dva týdny od sebe a děti budou nejspíš narozeny v rozmezí dvou až třech měsíců. Mě strašili opět s předčasným porodem.
A výsledek? Holky jsou od sebe necelý jeden den, byly jsme spolu v porodnici a zadařilo se že i na stejném pokoji. ![]()
A ještě jsem se na porodním sále sešla se spolužačkou, která rodila dvě hodiny přede mnou.
O to bych se rozhodně nesnažila. A nemusíte taky dočkat termínu. S kamarádkou jsem měla termín v jeden den a nakonec jsou děti o 3 týdny od sebe
.
Nechala bych to na dítěti. Kluk se narodil 15 dnů před termínem a trefil se tím do chlapovým narozenin
Je pravda, že jsem si od začátku těhotenství dělali doma srandu, že by se mohl trefit do chlapových nebo mamčiných narozenin, ale nikdo to nebral nějak vážně a nehrotil to. To že to takhle vyšlo mi docvaklo až v porodnici.
Nás bylo v práci 5 holek, z toho 2 jsme otěhotněly stejně a měly termín o 3 dny, celé těhu si dělaly legraci, abychom porodily stejně a nakonec to nečekaně vyšlo, kluci jsou od sebe o hodinu. Měly jsme společný 2-lůžkový nadstandard, ale nakonec to žádná výhra nebyla, protože zatímco moje miminko bylo klidné a většinou jen spinkalo, její řvalo snad od momentu, co vylezlo z dělohy a většinu času jsme se nevyspaly a řešilo se pořád dokola její mimi.
Dneska už jsem rozhodnutá mít pokoj sama pro sebe a v klidu se sžít ![]()
My máme s nejlepší kamarádkou termín porodu od sebe asi 5 měsíců. A i když se známe skoro 25 let, ani mě nenapadne na ni s porodem čekat
Ale vážně - skrz takovou koninu bych se nijak nezalamovala. Uvidíš, že až to na tebe přijde, že je opravdu nereálné chtít něco pozastavit nebo tak… ![]()