Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte, jsem 14 dní po porodu, zůstaly mi pouze 4 kg nahoře a právě jsem zjistila, že obleču všechny kalhoty ale nedopnu je. Jsem z toho nešťastná nevím jestli se mi tak roztáhla pánev a jestli se pánev nějak po porodu stáhne zpět?
@Jajda2011 Asi jo, necelý rok po porodu jsem dopla všechny… i když tedy u mě mohly hrát roli taky kila nahoře, a to jich bylo podobně jako u tebe.
Ja prijela z porodnice jen s jednim kilem nahore a stejne jsem kalhoty nezapla zadny. Panev se srovnala az tak po 3/4 roce..
@Jajda2011 tak nedopnuti kalhot nemá s pánví nic společného, ne? Spíš se zvětšeným briskem a to je teda 14 dnů po porodu celkem pochopitelné… Třeba je po šestinedělí už zapnes
@Xhnip Tak u mě třeba jo, knoflík šel, ale ten zip přes boky ne.
Po prvním porodu se za nějakou dobu smrskla na původní rozměr, po druhém už tak úplně ne.
@Jajda2011 14 dní po porodu řešíš dopnutí kalhot, co jsi nosila před těhotenstvím|? Tak trochu OT, ne? ![]()
Klid. Švagrová byla vždycky drobínek, v těhotenství se s prdelkou sotva vlezla do futer a teď (3 měsíce po porodu) je zas jako holčička. Pánev sejí vrátila do původních rozměrů dost rychle
Pul az trictvrte roku?
ja ted budu koncit sestinedeli a jsem na tom uplne stejne jako zakladatelka, kalhoty oblecu ale nezapnu ani nahodou..bylo mi jasny, ze to nepujde moc rychle ale, ze az takhle dlouho..co se da delat, ty prcci za to stoji ![]()
@Pája172 tak to te asi nepotesim, protoze mne se nestahla skoro vubec, kila jako pred porodem a dopnu jedny kalhoty ![]()
Zapomnela jsem dodat, ze mala ma rok.
@berry4 píše:
@Jajda2011 14 dní po porodu řešíš dopnutí kalhot, co jsi nosila před těhotenstvím|? Tak trochu OT, ne?
Proč, já u prvního porodu jela ve svých předtěhotenských z porodnice… pravda u druhého už to bylo výrazně horší, to jsem je oblékla až skoro za rok.
Tak mě byly předtěhotenské kalhoty týden po porodu. I když jsem ještě měla 3 kila nahoře.
@j.a.n.i1 píše:
Proč, já u prvního porodu jela ve svých předtěhotenských z porodnice… pravda u druhého už to bylo výrazně horší, to jsem je oblékla až skoro za rok.
Aaa, tohle číst nechci, plánuju, že břicho a kila budou u druhého stejně rychle pryč jako s první. ![]()
3 týdny po porodu jsem byla na své váze (a to jsem přibrala skoro 30kg), po šestinedělí jsem měla ještě o 5 kg méně než dříve, ale i teď 20 měsíců po porodu mám přes boky o 4 cm víc než dřív. Jako nehroutím se z toho, kalhoty dopnu, ale jsou knap… Takže vel. 36 jsem raději vyměnila za 38.