Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, za 14dnů mám termin porodu a už začínám mít strach..černé myšlenky..atd. Jsem prvorodička a nevím do čeho jdu, na videa a příručky nečtu, jinak bych zmagořila
Taky jste měly takový strach, myšlenky? :/
@Veronickav Ne, neměla jsem strach, naopak jsme studovala nejrůznější materiály, připravovala se aktivně na porod a díky tomu se i těšila. Nešla jsem to tam přežít ale užít si ten jedinečný zážitek ![]()
Ahoj čeká mě to po třetí a mám strach snad víc než před tím-je to normální, neboj zvládneme to. Myslím že se bojí skoro každá, u mě to je nejen strach z bolesti ale už i co kdyby se něco stalo kdo by se doma staral o děti, atd…
Neměla, říkala jsem si, že když to zvládly milióny žen přede mnou, zvladnu to taky. Zkus myslet pozitivně. ![]()
@Veronickav co nekoho s sebou? Jinak doporucuji vyhledat PA pripadne dulu, okud jeste stihnes ![]()
Jinak strach je normalni ale nemel by te ochromit ![]()
Já jsem měla několik týdnů před porodem jeden den takový blbý a přemýšlela jsem, že to nezvládnu. Porod ani mateřství. Vše přijde samo. Porod je sice opruz, ale ten konec, pohled na tvoje dítě ti opravdu všechnu bolest vynahradí. Já jsem taky žádné materiály nic nestudovala a taky jsem to zvládla. neboj, teď už mimčo ven musí. Není to nic příjemného, ale zase to není až tak šílené, jinak bychom byli všichni jedináčci ne?
@Veronickav nejhorsi co muzes udelat jit k. porodu stazena strachy. Pohodicka, tes se na miminko a hlavne se neboj, to nicemu nepomuze. Dulezity je, ze jsme to fakt dal všechny a neprala bych Te znat me- hysterka, prah bolesti zadnej a porodila jsem jako nic! Bez jakýchkoliv tisicich prostredku. Klidm ![]()
@Veronickav bala jsem se, mela jsem kamen v brise jak pred statnicema. Ale rekla jsem si, ze ted uz asi tezko vycouvam ![]()
Já jsem jeden den oki, reknu si zvládly to jiné tak i já a druhý den mám myšlenky..co když se něco stane..co když to špatně dopadne atd.
@Zacharova píše:
Ahoj čeká mě to po třetí a mám strach snad víc než před tím-je to normální, neboj zvládneme to. Myslím že se bojí skoro každá, u mě to je nejen strach z bolesti ale už i co kdyby se něco stalo kdo by se doma staral o děti, atd…
taky to mám tak, a bojím se hrozně, ale co se dá ted dělat, že…nezbývá holt než porodit, pořád přemýšlím jak se tomu vyhnout a asi to už nejde co..?:)
@Veronickav já měla taky strach a šílenej…jenže jakmile to začne strach najednou zmizí a člověk si nepřeje nic jiného než ať už je venku a pak nastoupí už jen dojetí a radost a láska…
Takže vlastně jsi normální a projít si tím asi musí každá
![]()
Mozna se prave bojis neznameho. Ja byla u 1. Porodu informovana jen povrchne ani jsem nic vedet nec htela a ted to povazuju za chybu. K 2. jsem se uz aktivne pripravovala, mela vlastni PA a porod byl proti prvnimu krasny zazitk. Je treba vedet ze rodit v leze na koze je blbost a bolesti se nema poddavat ale snazit se aby pomohla mimcu k prichodu na svet. To jsem prvniho nedavala a trvalo to dlouho i kdyz bylo vse v poradku.
preju hladky porod, i kdyz to boli, hormony zaridi aby ses pri akci nebala ![]()
Taky jsem měla strach, poprvý teda moc ne, ale podruhý jo..neboj, zvládneš to. už to zvládly desítky miliard žen ![]()
No me to ceka az na podzim a jsem taky prvorodicka.Mam taky takove ne moc hezke mysleni. Snazim se byt kazdy den v nejake spolecnosti a tim tak chvili prestat myslet negativne. Pomuze i mamka nebo teta. Ktere maji jedna 4 deti a druha 2 a tak se vzdycky pousmeji nad tim, ceho se to vlastne bojim? Vzdyt to ma byt muj prvni nejkrasnejsi zazitek v zivote, toho se prece nemuzu bat ale naopak tesit se jak to vsechno bude probihat a jak bude uz mimi v moji naruci. Vsechno zvladnem neboj
![]()
@Veronickav nemysli na to, to stejně nevymyslíš.. Zvládneš to..zvládly to jiné, tak ti nic jiného taky nezbývá. A neboj, ještě žádný jim uvnitř nezůstal
![]()
Mysli positivně, těš se na miminko, povídej si s ním při porodu, jste v tom dva..pro něho to taky bude cesta do neznáma a vystrašená matka předá stresové hormony..a přece nechceš, aby se bálo ![]()