Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky prosim o radu, kamardka ma za sebou 2cisaře(posledni cisar mela v listopadu 2013) a ted je tehotna…nevite zda je to riziko?
Pokud vím, tak 3 císař je maximum, co se doporučuje…určitě také záleží na stavu jizev. To by jí měl ale říci gynekolog.
Tak ideální to není, kdyby tam byla delší pauza, probíhalo by to jako klasické těhu, a pokud bude rodit císařem pak jí bude navrhnuta sterilizace. Záleží v jakém stavu má jizvu a celkově celý vnitřek. Myslím že tady by bylo lepší ukončení těhotenství. Pokud jizva nebude 100% zahojena je tu nebezpečí že děloha praskne. A toto těhotenství bude velice rizikové.
No ona si dnes udelala test a je pozitivni…je s toho uplne na prasky jelikoz ma pichlou antiko inj
@bobesci Doktoři mi třetí císař nedoporučili, ale vím o jedné co má za sebou císařů 11
,tak ten 3 snad takové riziko nebude
@madeto no ja nevim ona je pravě křestanka a na potrat jit nechce
@madeto píše:
@bobesci Doktoři mi třetí císař nedoporučili, ale vím o jedné co má za sebou císařů 11,tak ten 3 snad takové riziko nebude
twl.. to jde?
kámošce lékaři 3. dítě rozmluvily - bylo vysoké riziko, že jí rupne děloha ![]()
Mám za sebou druhý císařský řez a gynekolog mi řekl, že s klidným srdcem klidně ještě jedno dítě můžu mít, jizvu mám prý v krásném stavu. Prý má i několik pacientek se 4 císaři. Ale vždy závisí na stavu jizvy.
@martina.se píše:
twl.. to jde?![]()
kámošce lékaři 3. dítě rozmluvily - bylo vysoké riziko, že jí rupne děloha
Taky si ji u toho 11 přehazovali jak horký brambor a žádná nemocnice si to nechtěla vzít na triko, je věřící a antiko ani jinou formu, jak zabránit početí prý neuznává ![]()
Třeba se to vyřeší samo. Jinak můj gyndař mi říkal, že max. 3 císaře(mám za sebou 2), záleží na stavu jizvy. Ale viděla jsem i paní po 6 císařích.
@bobesci
Po prvním porodu mi řekli, že minimálně rok nesmím otěhotnět. Teď mi to řekli i po druhém.