Čtyři cisaře - následky, komplikace

17
10.7.14 14:38

Ahoj, já mám za sebou císaře tři a i když to zatím mocneplánujeme, možná bych za pár let šla ještě do čtvrtého, ale doktoři mě zrazujou. Při předchozích porodech či těhot. jsem problémy s jizvou neměla, ted naposled jsme rodila v38 tt plánovaně a jizva při otevření byla jen 1mm tenká. Všechny děti mám po dvou letech. Na jednu stranu mi primář řekl, že v muslimských zemích je bežné třeba i šest císařů, na druhou stranu on je pro max.3,protože česká gyn. společnost se na tom shodla…před X lety byli ale dohodnutí jen na 2 císařech…už čekáš, nebo zatím jen sonduješ? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
670
10.7.14 15:07

Ahoj, já jsem teď po 3. císaři, rodila jsem vždy u poměrně vyhlášeného porodníka u Apolináře, takže mne řezal vždy stejný člověk, podotýkám, že se jednalo o třetí sekci během 3 let:-) Teď mi řekl, že jizva byla už tenká, že ji zrekonstruovali a další těh. nevylučuje, protože pro něj už není takový rozdíl mezi 2. a dalšími sekcemi… Doporučil, pokud bych chtěla další dítě, abych k němu přišla před otěhotněním, že by zkontroloval jizvu. V zásadě nejsou podle mne studie na to, že při 3. nebo 4. nebo 5. císaři by bylo víc komplikací, také proto, že tolik žen asi dosud nerodilo tolika sekcemi, aby se to dalo sledovat, ale to je můj osobní názor. Podle mne to chce najít opravdu zkušeného porodníka, který udělal tolik sekcí, že je schopen tě prohlédnout, zkontrolovat jizvu a říct, zda je nějaký důvod, proč v žádném případě ne, nebo zda takový důvod není (kromě toho, co doporučuje gyn. spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
10.7.14 15:36

Já mám za sebou dva císaře a možná za pár let zkusíme ještě jedno dítko, jsem relativně mladá(26) a třeba po třicítce ještě zatoužíme po třetím miminku, ale do čtyř císařů bych asi nešla. Teď při druhém císaři jsem tam měla srůsty, které přerušovali. Ale určitě jsou takové které měly víc jak 3 sc a nemají žádné komplikace, rozhodně by bylo potřeba speciální péče-kontrola jizev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
11.7.14 13:26

Tak to nevím kde přesně byly, kdybych se nezeptala, tak by mi to asi ani neřekli. Ptala jsem se přímo při císaři, když mě šili(měla jsem epidurální analg.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí