Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, jsem trochu naštvaná, majitel nám slíbil po neplatícím nájemníkovi být, pouze se musel dát do pořádku, vymalovat opravit závady to bylo v pohodě. Všimla jsem si že malíři při malování nemají otevřené okno, netopí se tam, a pokaždé když v bytě se otevřou dveře tak se vyvalí zápach jak z opiového doupěte jak je tam nahuleno. Když jsme kontaktovali majitele tak nám řekl že je rád že někoho sehnal.Tak nevím myslíte že přeháním a mám převzít zahulený byt kde se 2 měsíce nevětralo, a navíc mám obavy aby se to nezažralo do čerstvé malby. Vždycky jsem si myslela že u malování je nutné trochu větrat. Vzhledem k tomu že byt je ve stejném patře a jsme v přízemí, tak všechno vidíme, a nejsou to jen naše domněnky. Jsme nekuřáci a to víc nás to mrzí.
Tak nikdo tě nenutí to přebírat, když se ti to nelíbí. ![]()
Jinak je to jeho být, může si s ním nakládat jak chce.
Ten byt je větší? Nebo proč potřebuješ další byt na stejném patře?
Jinak nikdo tě nenutí byt převzít. Jen bych to majiteli řekla včas, aby si našel jiného nájemníka.
@KeckaJ píše:
Ten byt je větší? Nebo proč potřebuješ další byt na stejném patře?Jinak nikdo tě nenutí byt převzít. Jen bych to majiteli řekla včas, aby si našel jiného nájemníka.
Ano je větší, teď to budu těžko odvolávat jsme už domluvený a majitel s tím počítá.
Tak pokud tam máš přístup, tak bych větrala ventilackama přes noc
Normálně bych si to při přebírání zkontrolovala, pokud to tam bude smrdět nebo se ti nebude pozdávat něco jiného, nepřebírej. Až majitel napraví všechny „závady“, jděte tam společně znovu a uvidíš ![]()
Napisu to hnusne, ale bud rada, ze ti to opravuje a maluje. Ja prevzala byt s tim, ze jsem mela o 1o dni nizsi najem, ale musela jsem si vymalovat sama. Byt byl cerstve majitelem odkoupen, tudiz on sam nevedel, co funguje a co ne. A hlavne predtim tu bydlel duchodce, ktery jaksi se k uklidu nemel. Takze nejen, ze jsem malovala cely byt, sadrovala diry (treba okopany roh), ale taky jsem drhla 3o letou spinu, vymenovala vodovodni baterie a sprchu a taky spravovala zaluzie. Ano, mohla jsem si dupnout a nemusela to vzit, ale bohuzel byty nebyly a kdyz byly, tak za pro me nemozne penize. Navic majitel chtel, at se vylozene nemusi starat a hlavne at mu jdou prachy. Takze bud rada, ze majitel kolem bytu hopsa. ![]()
@Capricorn61 píše:
Napisu to hnusne, ale bud rada, ze ti to opravuje a maluje. Ja prevzala byt s tim, ze jsem mela o 1o dni nizsi najem, ale musela jsem si vymalovat sama. Byt byl cerstve majitelem odkoupen, tudiz on sam nevedel, co funguje a co ne. A hlavne predtim tu bydlel duchodce, ktery jaksi se k uklidu nemel. Takze nejen, ze jsem malovala cely byt, sadrovala diry (treba okopany roh), ale taky jsem drhla 3o letou spinu, vymenovala vodovodni baterie a sprchu a taky spravovala zaluzie. Ano, mohla jsem si dupnout a nemusela to vzit, ale bohuzel byty nebyly a kdyz byly, tak za pro me nemozne penize. Navic majitel chtel, at se vylozene nemusi starat a hlavne at mu jdou prachy. Takze bud rada, ze majitel kolem bytu hopsa.
No na jedné straně máš pravdu, ale opravit to musel protože hrozilo že ty dráty vytržený ze zdi někoho zabijou. Takže laik to neopraví. My jsme mu řekli že to vymalujeme sami, a ať nemění plovoučku že je dobrá, nám by stačila jenom oprava elektřiny a kontrola plynu jestli jsou vafky v pořadku. Nedal si říct. Je majitelem celého baráku a pokud předává byt tak ho uvádí do pořádku. Já nejsem naštvaná na majitele ale na řemeslníky kteří jsou schopni v tak krátké době zahulit kvartýr.
Já teda bydlím v obecním, a radnice vždy před změnou nájemníka maluje byt nabílo a opravuje co je třeba. A ti malíři samozřejmě kouří, fakt po nich nemůže člověk chtít, aby to nedělali. Zrovna teď v září jsem se stěhovala taky do většího,,, no něco málo tam cítit bylo, ale beztak jsem si malovala barvou, a větralo se, tak ok, nějaká stížnost nebo dělat pupínky mě opravdu nenapadlo, ten byt jsem chtěla. Takže na tvým místě bych to nechala být, a byla ráda, že mám větší byt. S žádnou stížností stejně neuspěješ, maximálně o byt přijdeš.
Klid to se vyvetra. Pozadej ho o pristup at muzes vecer vetrat. Kratkodobe huleni ac je to neprijemne, ten byt nenasakne. A kdyz ano tak si vymalujete. Ale myslim, ze vetrani + nejake vyvoneni a bude to v poradku.
@mamule42 píše:
No na jedné straně máš pravdu, ale opravit to musel protože hrozilo že ty dráty vytržený ze zdi někoho zabijou. Takže laik to neopraví. My jsme mu řekli že to vymalujeme sami, a ať nemění plovoučku že je dobrá, nám by stačila jenom oprava elektřiny a kontrola plynu jestli jsou vafky v pořadku. Nedal si říct. Je majitelem celého baráku a pokud předává byt tak ho uvádí do pořádku. Já nejsem naštvaná na majitele ale na řemeslníky kteří jsou schopni v tak krátké době zahulit kvartýr.
Pane jo, vafky, dráty ze zdi, co je to za barák a lokalitu?
@mamule42 píše:
Tak pokud je takovy, tak bych ho zkusila poprosit a domluvit se s nim, ze bys chodila vetrat. Vsak klice od bytu by mel, mohl by si kdykoliv prijit zkontrolovat, ze tam nebydlis (kdyby mel pochyby a uvazoval by, proc ty klice chces). Pokud je takovy puntickar, tak nyslim, ze domluvs by s nim nemusela byt problem ![]()
@Anik píše:
Já teda bydlím v obecním, a radnice vždy před změnou nájemníka maluje byt nabílo a opravuje co je třeba. A ti malíři samozřejmě kouří, fakt po nich nemůže člověk chtít, aby to nedělali. Zrovna teď v září jsem se stěhovala taky do většího,,, no něco málo tam cítit bylo, ale beztak jsem si malovala barvou, a větralo se, tak ok, nějaká stížnost nebo dělat pupínky mě opravdu nenapadlo, ten byt jsem chtěla. Takže na tvým místě bych to nechala být, a byla ráda, že mám větší byt. S žádnou stížností stejně neuspěješ, maximálně o byt přijdeš.
Tady souhlasim. Ono o byty je zajem, takze taky jsme prave kvuli tomu ustoupili a radsi si sami pospravovali a vymalovali, nez si otevirat hubu.
A zpetne vim, proc si majitel vybral zrovna nas. Celkove jsme byli tri zajemci. My, kteri jsme rekli, ze byt chceme, opravime co je treba a dame ho do poradku. Pani, ktera hned pri prohlidce pronesla - no ty zaluzie pujdou pryc, tu si dam rolety. A linku bude treba vymenit. A pak nejaka maminka s detma, ktera byla sama. Majitel vybral prave nas, protoze jsme nemeli naroky a zvladame si sami opravovat. Sam realitak rikal, ze ta maminka sice taky byl majiteluv favorit, ale kdyz jsme s chlapem davali byt dohromady, jasne nam doslo, ze s ni by majitel mel starosti, protoze nevim, jestli by pani treba zvladla menit vod. baterie.
Takze asi taky bych na miste zakladatelky neresila. Ono v byte byl taky takovy smradek, ale stacilo vse vydrhnout, pustit vzduch a hned to bylo jine. Asi bych z tech zdi strach nemela ![]()
@mado píše:
Pane jo, vafky, dráty ze zdi, co je to za barák a lokalitu?
Kdyz jsem se kdysi stehovala (normal lokalita), tak vedle me byl totalne zdemolovany byt. Pribeh za tim? Problemovi najemnici, byli hlucni, neplatici a nejspis nejake fetky. Majitel je nutil vystehovat (mel s tim problem). Kdyz se mu to podarilo, tak jako darecek mu tam nechali zdemolovany byt. To byla totalka. Zachodova misa, umyvadlo, kuchynska linka, dvere, kdo vi co, jeste. Ja jen vim, ze toto z bytu vynaseli a vyhazovali znicene. A vim, ze to bylo zdemolovane, pac zlikvidovali i vchodove dvere, takze slo do bytu videt.
@Capricorn61 zdemovany být fetkama ještě pochopím, ale fakt se někde ještě topí vafkama?