Převzetí bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2577
8.12.21 11:26
@mado píše:
@Capricorn61 zdemovany být fetkama ještě pochopím, ale fakt se někde ještě topí vafkama?

No, tak to by me taky zajimalo. Co jsem se divala na ruzne inzeraty, nikde jsem se s tim nesetkala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21849
8.12.21 12:10

@Capricorn61 u nás v okoli je naopak bytu moc a normálních zájemců o málo. Každý tu má své vlastní bydlení a raději nechávají další byty, než dorostou děti nebo vnuci, prázdné, protože se zájemci je jenom problém, ničí, neplatí, domluva mizerná.

Zrovna tento týden mi rikal soused z ulice, že než syn dostuduje v zahraničí, byť už pronajímat nebude. Nejdřív tam měl dva vojáky, ti se chovali jako prasata. Byt zrekonstruoval a pronajal matce s dětma, snížil ji nájem na minimum, dělat časové rezervy, přesto mu neplatila, za to si k děckam pořidila drahého bojového psa, kterému se samozřejmě nevěnovala, tak pes udělal škodu za 100 tisíc, rozkousal spotřebiče, nové podlahy, kuchyňskou linku, poškrabal vanu, umyvadlo, stěny, kálel v bytě, zbytek dorazily tři děti. Lidé, co nikdy nic neměli, nevybudovali, tak se k drahým věcem a vybavení neumějí chovat slušně. Mysli si, že to majitelům spadlo z nebe a žádné usili je to nestálo a neumí věci udržovat, proto jsou, tam, kde jsou. Ženskou půl roku nemohl vystěhovat, tak dvě zkušenosti mu stačily, aby byt už nepronajimal. A takových je tu víc. Normální lidi si pořídí svoje a s jinými jsou problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
8.12.21 12:19
@mado píše:
@Capricorn61 zdemovany být fetkama ještě pochopím, ale fakt se někde ještě topí vafkama?

Samozřejmě…byt původně babičce, cihlový dům, Plzeň…hipster bydlení…pronajímám dvěma vysokoškolákům. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
8.12.21 12:23
@mado píše:
@Capricorn61 u nás v okoli je naopak bytu moc a normálních zájemců o málo. Každý tu má své vlastní bydlení a raději nechávají další byty, než dorostou děti nebo vnuci, prázdné, protože se zájemci je jenom problém, ničí, neplatí, domluva mizerná.

A proto pronajimam před agenturu Ideální nájemník. Sice si vezmou 15%, ale záruka peněz včas, byt naprosto v pořádku a starostí mám do slova a do písmene 0.

Tohle mi doporučila kamarádka, která roky přes podobnou agenturu pronajímá byt v Praze a už by to taky nedělala jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21849
8.12.21 12:28

@Katalie vím jen o realitkach, co to tu dělají a ty jsou taky takové nejisté. Zrovna z jedné teď dva majitelé sedí za lichvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
8.12.21 12:41

Tohle není typ realitky. Jde o spravcovství pronajímaných bytů. Já nemám smlouvu s těm lidmi, co mi v bytě bydlí, já má smlouvu přímo s tou agenturou, pronajímám byt jí. Oni by mi platili ten byt, i kdyby byl prázdný. Jak si to oni zařídí a koho si tam najdou, je jejich starost. Mě to ale zase stojí určitě peníze měsíčně.

Ta agentura velmi dobře vybírá podnájemníky, x lidí na začátku odmítli, mají celé právní oddělení na řešení problémů, případné vymáhání, je to propracovaný systém.

Řekla bych ale, že tohle funguje pouze ve větších městech. Musí mít velké portfolio bytů, aby se jim to vyplatilo. Jak jsem psala, u mě Plzeň, u kamarádky Praha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21849
8.12.21 13:06

@Katalie přesně tak, u nás okresní město se o něco podobného pokoušela realitka nevalné úrovně.
Na menších městech si to musíš ošéfovat sám a je s tím takových starosti, že je lepší nechat prázdný nebo prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
8.12.21 14:26

@mado Tak to naprosto souhlasim! Je to dneska problem. No, je to silene. Lide si dneska nevazi vubec niceho. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.12.21 17:28

Kouření a čerstvá malba je problém. Kouř se tam zažere a vyvětrat to nejde. On nejde vyvětrat ani ze staré malby. Nedávno jsem dávala dokupy byt po kouřícím nájemníkovi a byl to děs. Počítej s tím, že pokud o ten byt stojíš, budeš ho muset ještě jednou vymalovat a komplet vyšůrovat. Ten dehet ulpí všude.

• Citovat
  • Upravit
5921
8.12.21 19:18
@Janli píše:
Kouření a čerstvá malba je problém. Kouř se tam zažere a vyvětrat to nejde. On nejde vyvětrat ani ze staré malby. Nedávno jsem dávala dokupy byt po kouřícím nájemníkovi a byl to děs. Počítej s tím, že pokud o ten byt stojíš, budeš ho muset ještě jednou vymalovat a komplet vyšůrovat. Ten dehet ulpí všude.

Tak to víš že stojím, je větší a nábytek by jsme stěhovali jen přes chodbu, a protože nás zná že mu poctivě platíme už 12 let tak vlastně nechce kauci, kterou by musel každý nový nájemník složit. Akorát nechápu že jak tady napíšu slovo vafky tak si každý představuje vybydlený byt.Je to cihlový dům, který majitel nechal zateplit, opravit a dokonce nám ani za to nezvýšil nájem :mrgreen: Jsem ráda že mám šanci na větší byt, když jsem se stěhovala tak jsem nepočítala že se nějak ještě rozrostem. Právě stojí mám obavy že v nevětraných prohuleným bytem malba vezme za své. Pokaždé když dělňasi otevřou dveře od bytu tak se ocitnou v oblaku smradu, jsem s malou doma tak několikrát denně vycházím ven a vše vidím a cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.12.21 19:45

@mamule42 domluv se s majitelem, ať ti půjčí klíče a větrej přes noc. Jinak počítej, že tam budete muset hodit ještě jeden nátěr primalexu. Řekla bych, že to za to stojí.

• Citovat
  • Upravit
2650
8.12.21 21:06

@mamule42 Tak to nekomplikuj, pak si to stejně vymyješ, uklidíš podle svýho.

My teď koupili byt. A upřímně. Ten hnus co jsem tam myla… Fuj, hanba by mě fackovala, mít tak zaneřáděný byt. Ale chtěli jsme ho. Tak to máme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný