Při MD do práce jde to?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
79
16.4.14 21:41

U nás hlídá přítel ( pracuje na směny ) a babička ( v důchodu ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
16.4.14 21:42

Holky ja vam fandim.Ja si neumim predstavit jit pri rodicaku do prace driv jak ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
16.4.14 21:44

@IvaB myslim ze muze…ale jak pises: s jinou naplni prace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
@IvaB píše:
@Krkael
A když bych pobírala PPM, můžu pracovat - u stejného zaměstnavatele na DPP s jinou náplní práce, nebo u PPM se pracovat vůbec nemůže?

V průběhu mateřské dovolené nesmí rodič vykonávat tu práci, ze které čerpá mateřskou dovolenou a PPM, nicméně může pro svého zaměstnavatele pracovat na základě dohody o provedení práce či dohody o pracovní činnosti, přičemž druh práce musí být odlišný od druhu práce, který vykonává v pracovním poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@IvaB píše:
@Krkael
A když bych pobírala PPM, můžu pracovat - u stejného zaměstnavatele na DPP s jinou náplní práce, nebo u PPM se pracovat vůbec nemůže?

Muzes. Ale na jinou smlouvu nez ze ktere ti jde ppm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
16.4.14 21:45

@džejnks
Ale to já vím, mám to tak teď - rodičovský příspěvek + DPP u stávajícího zaměstnavatele (většinou práce z domova nebo na minimum hodin odpoledne).
Mě zajímá práce při mateřské, tedy při pobírání PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.4.14 21:47
@lomika píše:
Je tam omezení na počet hodin v jeslích/školce. Ale pracovat při pobírání RP můžeš.

do dvou let věku dítěte max. 46 hodin měsíčně, myslím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
16.4.14 21:59

Holky díky. Na DPP mám samozřejmě jinou náplň práce než na stávající smlouvě. Já si nejsem jistá, jestli se vůbec může pracovat u PPM. Před třemi roky jsem to hledala a dočetla jsem se, že PPM je vlastně dávka nemocenského pojištění a u toho že se pracovat nesmí. Takže těch prvních 5 měsíců po narození dcery jsem fakt nedělala nic, ale pak jsem hned najela na DPP s jinou náplní práce.
Teď jsem potřetí těhotná a v té činnosti na DPP bych chtěla pokračovat. Takže říkáte, že i u pobírání PPM to jde (stejný zaměstnavatel, ale jiná smlouva, jiná náplň práce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
16.4.14 22:00
@IvaB píše:
Holky díky. Na DPP mám samozřejmě jinou náplň práce než na stávající smlouvě. Já si nejsem jistá, jestli se vůbec může pracovat u PPM. Před třemi roky jsem to hledala a dočetla jsem se, že PPM je vlastně dávka nemocenského pojištění a u toho že se pracovat nesmí. Takže těch prvních 5 měsíců po narození dcery jsem fakt nedělala nic, ale pak jsem hned najela na DPP s jinou náplní práce.
Teď jsem potřetí těhotná a v té činnosti na DPP bych chtěla pokračovat. Takže říkáte, že i u pobírání PPM to jde (stejný zaměstnavatel, ale jiná smlouva, jiná náplň práce).

ANO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
16.4.14 22:01

@kleofas tak v první řadě: již nepobíráš mateřskou (peněžitá pomoc v mateřství, ta je cca do 5 měsíce, resp. trvá 28 týdnů od nástupu na mateřskou). V tuto chvíli pobíráš rodičovský příspěvek. Pravidla jsou taková, že můžeš pracovat a vydělávat kolik chceš, kde chceš, i u stejného zaměstnavatele. Jediné, co musíš zajistit, je řádná péče o dítě. Do jeslí ho můžeš dát pouze na 46 hodin měsíčně, abys o příspěvek nepřišla. Týká se ale pouze dětí ve věku do dvou let. Pak je to neomezené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
16.4.14 22:02
@blecha72 píše:
ANO

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
16.4.14 22:03
@IvaB píše:

Já jsem chodila během mateřské do práce, smlouva se mi uzavřela nová, jen na jinou funkci/pozici v práci. Pak když jsem přestoupila na rodičovskou, tak se mi obnovila stará původní smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
16.4.14 22:46

Mam dojem, ze se nesmi pracovat 6 tydnu pred porodem a 6 tydnu po nem, pak uz jo. Ale uplne jiste to nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
17.4.14 04:58

Ahojky, pracuji od doby, co mi skončila PPM a šla jsem na RP. Se synem je manžel, paráda, moc se mi to líbí. Malý má 15 měsíců, stále kojím, užíváme si to všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.16 12:11

Ahoj, jsem v tizive situaci a proto budu muset do prace, pobiram rodicak 7600 a prispevek na bydleni, ale za necele dva mesice mi to snizi na 3800, takze s prispevkem budu dostavat kolem 8500, ale platim 6000 najem.. hlídání mam u mamky, uz jsem s ni o tom mluvila, ale chci se vas tu zeptat, kam mam jit to vse zaridit? Na pracak rict ze chci jit do prace? Je mi jasny ze tim prispevek ztratim, ale myslim ze si vydelam tak, abych to vse zvladla, a nechaji mi pak ty penize na maleho? Tech 3800? Nebo jak to je? A kdybych chtela jit na zkraceny uvazek, co to znamena a kolik bych si tak mohla mesicne vydelat? Omlouvam se za blby dotaz ale nevyznam se v tom, a dekuji za odpovedi k tematu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat