Při MD do práce jde to?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Při MD do práce jde to?
Přemýšlím o návratu do práce, sice má malý teprve rok, ale jestli jsem to dobře pochopila tak můžu se vrátit do svého zaměstnání a zároven pobírat MD.Je tu nějaká maminka která to tak dělá. řeším zda od dítěte odějít nebo to raději vydržet doma?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, prvně pobíráš PPM, ale RP. Ano, můžeš do práce a můžeš si neomezeně vydělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje kámoška to tak má, dělá na živnosťák a mateřská jí chodí v pohodě dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kleofas jde to, já pobírák rodičák a taky chodím do práce a malý má necelých 7.měsíců, šla jsem, aby jsem nepřišla o dobré místo, ale jsem jenom na 1/2 úvazku a přitom kojím
, ale jíme už i příkrmy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla jsem v 16 měsících malé na 1/2 úvazku. Pobírám jak RP tak mzdu. Jde to, je to pro nás všechny lepší. Neměnila bych.
- Citovat
- Upravit
@kleofas taky se chystám - v červnu, i když jako @džejnks na zkrácený úvazek s podobně starým dítkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je tam omezení na počet hodin v jeslích/školce. Ale pracovat při pobírání RP můžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chodím do práce na plný úvazek od roka dcery, pobírám RP i plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kleofas píše:
A jak jste to řešily z hlídáním babičky?
Tak snad s hlídáním dítěte, ne? Musela jsem ho zajistit. Pobírání RP je podmíněno zabezpečením celodenní péče o dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Tak snad s hlídáním dítěte, ne? Musela jsem ho zajistit. Pobírání RP je podmíněno zabezpečením celodenní péče o dítě.
- Citovat
- Upravit
U nás hlídá v ty dny, kdy jsem v práci, přítel, dělá na směny, nikoho na hlídání nemáme. Teď od 2 let jde malá do soukromé Mš a já na plný úvazek
- Citovat
- Upravit
@kleofas babičku nemám už ani jednu
hlídá občas manžel, když má odpolední a pak mám známou tetu /paní co má kolem 60 let a je velmi čilá a děti hlídá hodně/ musí se zapojit i rodina, ale přemýšlím i jeslích, máme v práci za 50kč /den tak asi i ty občas využiji
ale až bude mít aspon rok, tak malé mimi je lepší když je s někým známým ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael
A když bych pobírala PPM, můžu pracovat - u stejného zaměstnavatele na DPP s jinou náplní práce, nebo u PPM se pracovat vůbec nemůže?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvaB já pracuji u svého zaměstnavatele a pobírám rodičák, jenom mám dodatek k pův. smlouvě, že po dobu rodičáku budu na 1/2 úvazek a beru jak výplatu, tak rodičák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit