Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nora2 ja, když menim kalisek, tak mi přijde, ze to smrdí strašně
ale treba se mi to zda. Ale je to rozhodne milionkrat lepsi, nez menit tampon ![]()
Měla jsem kdysi podobný problém. Resp. okolí mi tedy nic neřeklo, ale já se cítila. Tampony používám jen při sportu nebo v létě, když jsou vedra, protože je nemám ráda.
Z chemických vložek jsem přešla na látkové, používám je už 11 let a neměnila bych. Měním často, klidně pokaždé, když jdu na záchod, abych předešla pachu. Navíc jak jsou látkové, tak dýchají, a myslím, že i to má vliv na pach. KDyž mám pocit, že i tak jsme cítit, tak použiju vlhčený ubrousek k hygieně.
Anonym ruze - jeste dodam, ze jakmile jsem citila, ze vyteka krev pri ms, sla jsem si vymenit vlozku a byl to hrozny smrad. Omlouvam se za anonym, ale i dnes se za to stydim a pritom jsem za to nemohla. Takze radim, rict to a resit s gynekologem
@1mila2 parfemovavé vložky jsou velký sajrajt.
Hele začni používat ty probiotické čípky mimo cyklus a kup si lyzáty - třeba http://faveaplus.cz/…vaxinum-neo/
A ozkoušela bych ten kalíšek.
Vlozky jsou hnus, s tim ma problém hodne zenskych, ze jdou citit. Kup si kalisek.
Co probioticke tampony? A brat i zenske probioticke doplny stravy?
Ja tohle měla v 6 nedělí. Pomohly mi vložky s probiotikami. Taky nemůžu ty vložky co jsou napuštěné a v 6 nedělí nepřicházely tampony a kalíšek do úvahy. Tyhle vložky mi doporučila gynekoložka a bylo to o moc lepší. Nevím jak jsou upravované nebo ne, ale zápach pohlcují dobře.
Také jsem to měla v šestinedělí, řeknu Vám, že mi bylo fakt trapně, když mi lékař na koze řekl,,to necítíte, jak to zapáchá?,, bylo to zánětem dělohy po císaři. Jinak moje tchýně má tenhle problém, já jí prostě cítím už několik let. Obezita+vložky s igelitovým povrchem+sedavé zaměstnání+silonové kalhoty
. Nevím, zda se cítí ona, ale pro mě je to za ty roky občas nesnesitelné. Zároveň mi takt nedovolí jí na to upozornit. Raději Anonym.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonym.. je mi to celkem nepříjemné..
Stalo se Vám někdy že vás při MS bylo cítit? Já prostě při MS se můžu 100 x osprchovat. Vždycky si vzít nové oblečení.. vložku.. A stejně jsem cítit. Už i okolí mi taktně naznačili že mě prostě je cítit..Už se cítím fakt trapně. Nemůžu používat vložky s tekutinou protože mám alergie tak že používám pouze 'nejlevnější '.. nikdy se mi to nestalo a až teď třeba posledního půl roku.. je mi 28 a jsem rok a půl po 2 porodu.. nevím jestli to může být tím spojené? Stalo se Vám to někdy? Já se furt voním, mažu.. prostě abych ten pach překryla.. A stejně
Už jsem z toho zoufalá..
Bezne v mhd citim menstruujici zeny ![]()
Ja bych to gynekologovi rekla, neni to nejaka skryta infekce? Jako jestli te na to upozornuji i ostatni… sver se doktorovi, pokud hygienu dodrxujes, nemas se za co stydet.
Ahoj, taky jsem kdysi mela takový problém při menstruaci, jinak žádné gynekologicke problemy. Řešila jsem to s gynekologem a dostala nějaké globule na zavádění a bylo pri dalsi ms vse ok. Měla jsem premnozene nějaké bakterie, co rozkladaly menstruacni krev. Kdyby se na to doktor nezameril, tak by to pri běžné prohlídce neodhalil…