Při návštěvách si dítěte nevšímá, běhám jen já...

Anonymní
1.5.10 18:35

Při návštěvách si dítěte nevšímá

Ahojte holky, nebudu si stěžovat, jenom by mě zajímal váš názor.. Manžel se o malého stará to neni problém, ale jakmile někam přijedem na návštěvu, tak se prostě usadí a já běhám. A jestli je to jeho nebo moje strana je jedno. I dnes. Jeli jsme k babičce a běhala jsem jenom já, jenom vždycky, běž za ním, seber mu to. docela mě to štve, i já bych si chvíli sedla u kávy v klidu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44357
1.5.10 18:40

To by se mi taky nelíbilo :mrgreen:
My se s partnerem střídáme.Určitě bych si s ním o tom promluvila a vyříkala na rovinu,stanovila nějaká pravidla.

My,když někam přijedeme na návštěvu,tak ani „běhat“ nemusíme,babičky a dědové se dětem chtějí věnovat.Rádi „běhají“chvíli oni.
Malá zatím trpí separační úzkostí,někdy za nikým nechce,ani za tatínkem,respektujeme to.
Ale v rámci možností se střídáme.Ne,že by jeden seděl u kávičky a druhý lítal kolem dětí.A je jedno,jestli jsou to příbuzní z mé nebo partnerovi strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.10 18:46

No ale když je člověk někde celý den a prostě on se usadí a ještě buzeruje :-D pozor spadne, chyť ho a je tak stejně daleko jak já, běž mu dát napít a podobně.. jako to je jasné, že se pradodiče starají,ale někdy prostě je mi trapné nechat všechno na nich, taky si chtějí chvíli posedět - hlavně když to vidím, že tchýně jde něco dělat.Mů manžel kdyžý jsem mu to jednou řekla, tak mi odpověděl, no mamka pohlídá, co bych běhal..Takže je to někdy tak, že tchýně se zeptá, nemá malý jíst, jenom se zeptá, žádné nějaké kecání do výchovy a manžel jo, běž mu dat najíst, přebalit, přesléct, donést pití a tak, tako bych byla malá školačka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
44357
1.5.10 18:51

Tak to je docela těžké,nezávidím :-(
Podle toho,co popisuješ,mi to přijde jako jeho povaha.Je takový i v jiných situacích nebo jen ve vztahu k malému?
Pokud takový byl i dřív,tak jsi musela vědět do čeho jdeš a ze dne na den s tím nic nenaděláš..

Bych se pokoušela opakovaně vysvětlovat a vysvětlovat.Kdyby se nic nezměnilo,tak bych aspoň nepřipustila to poroučení..

A co ho natvrdo před návštěvou požádat,aby laskavě vstal sám a udělal to tentokrát on? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.10 18:53

právě, že ne, je ukázkový, ale prostě tam si usedne kecá s ostatními

• Citovat
  • Upravit
50725
1.5.10 18:59

No a co kdybys byla rychlejší a požádala ho první ty? Ať přebalí, dá napít… Zkoušelas? Co ti na to řekne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.10 19:08

běž ty :-D hmm a pak když bych řekla, byž ho přebalit, převléct, tak se na mě všichni dívají jak na to 8-o … to ještě pochopím ale to běhání taky běž ty a nebo ty jsi blíž a podobné výmluvy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.5.10 19:10

jednou jsem si malého nevšímala - ne z nějakého trucu, ale prostě lidi jak máku, a málem spadnul ze schodů, prostě živá debata - on spoléhá na rodinu rodina někdy sama řekne, je to vaše dítě a čekají trochu i hlídání od nás

• Citovat
  • Upravit
9879
1.5.10 19:28

Zakladatelko to tě lituji . Dobře ti rozumím takový byl můj ex manžel . Vydržela jsem to docela dlouho ale pak to byla ta pověstná poslední kapka. Dnes jsem znovu vdaná a mam pravý opak toho tyrana.Čím jsem byla starší tak mi vadilo že se mnou mluvi jak s malym dítětem nebo úplnou blbkou. Potom mi i řikal co si mám vzít na sebe a kdyč se mu to nelibylo tak mi řekl jed se domů převliknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
1.5.10 19:53

Ahoj,

to by si ten můj mohl zkusit :lol: - by schytal takový pohled, že by si to příště rozmyslel :mrgreen: No, teď vážně, i když je to pravda. Prostě a jednoduše zkus s ním doma v klidu a o samotě pokecat, jdi na to od lesa…nejdříve polechtej jeho ego, jak je úžasný táta, jak ti krásně pomáhá, že si ho za to vážíš atd. (určitě víš, co na něj platí), a pak uhoď na hřebíček, že tě trápí ta a ta skutečnost ve společnosti druhých. Jestli je to rozumný chlap, tak to určitě pochopí a příště si na to dá pozor. Tak držím pěsti, já vím, je to někdy s těmi muži těžké, oni přeci „pracují a potřebují si odpočinout…“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.10 20:04

no jo holky, ale jak slyším, jak si všechny na návštěvách odpočinou, že babičky hlídají, tak já jsem víc utahaná než doma, protože doma už mám byt přizpůsobený malému na návštěvách to je samé , neber, to, nesahej, samé sklo a dekorace..Ale jako nehrotím to, jenom mě zajímá jak to máte vy…Partner se o malého hodně stará - půl na půl, přebalí někdy nakrmí, prostě když je potřeba, ale toto mě štve :-x :-D ale jsou i horší věci

• Citovat
  • Upravit
50725
1.5.10 20:17

Já bych si teda v tom případě možná víc dupla. Když na moji žádost řekne „běž ty“, tak říct, ale já jsem poprosila tebe, buď tak hodný a udělej to a to. A necouvnout.

Nebo by možná pomohlo, kdyby věděl, že teď hlídá on? Třeba mu říct, že by sis teď ráda vypila kafe, jestli by nebyl tak hodný a nepohlídal malého, než si to vypiješ. Aby věděl, že je to od tehdy do tehdy. A nevstanout, naopak ho upomínat a řídit, když si ho všímat nebude :lol:

Určitě si ještě o tom promluvte, můžeš to zkusit i přes to ego… To ostatně i když ho pak budeš žádat, až přijde na věc - ty to tak dobře umíš, on má tak rád, když si s ním hraješ… :-P :lol:

Nebo můžete uzavřít dohodu - že u vašich se stará on a ty si povídáš, u jeho rodičů naopak.

Určitě bych si nenechala rozkazovat. On možná chce sobě i okolí dokázat, že je hlava rodiny, ale nikdo na to není zvědavý. To bych mu taky řekla :-P :lol:

Pro mě je toto nepochopitelné, můj muž se naopak na návštěvách stará úžasně, líp jak doma :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21960
1.5.10 20:22

no pokud to dělá doma, tak rpoč by nemohl i na návštěvě? a není to třeba tak, že má pocit, že před rodinou by to poškodilo jeho chlapské ego???
manžel se teda stará pořád a je jedno, jestli jsme sami nebo na návštěvě. prostě si to průběžně prohazujeme podle možností. dneska jsme třeba byli s kamarády na procházce a pak na obědě a já s kamarádkou seděla a klábosila a chlapi hlídali děti a hráli si s nimi ;-) já zas třeba seberu malou o víkendu ráno a vypadneme z bytu, aby se manžel dospal… prostě si vzájemně vycházíme vstříc, abysme byli všichni v pohodě. použila bych strategii, kterou radila zelvoon :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.10 20:24

hele, ale takový přístup má i jeho sestra, takže děcka si ta běhají a nedávno její syn vytáhl nůž ze šuplíku-2 roky a já jediná jsem vylítla a všichni na mě čučeli co jako řvu, prostě pohodička, babička a dědeček hlídají :-? pak je člověk nervozní a radši teda běhá, protože zase tak na sto procent nevěřím prarodičům :-D takže to někdy vypadá tak, že malý něco provádí tchýně řekne, rodiče malý vám něco… a partner sedí a vykecává se, horší když je to celý den, ale už si musím dupnout :-D

• Citovat
  • Upravit
2670
1.5.10 20:32

Nemá třeba manžel pocit tím ,že by se mu na navštěvě věnoval ,že by se tím třeba trošku přede všemi zhodil a pod.Mám pocit z toho co píšeš ,že to dělá jen na návštěvách doma takový není ?
Soused pomáhá manželce vždy ,ale jakmile přijede jeho matka tak své žěně doma s ničím nepomůže.Zkus se s ním o tom pobavit nebo mu něch dítě pokud to půjde někdy i celý den či dva ,aby věděl jak dá zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí