Při odchodu brečí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44341
11.6.15 09:26

@Snowie A nemáš kamarádku se stejně starým dítěte? Sourozence asi nemá? Jak to, že jsi s ní v 6 letech doma, pokud nemá sourozence?
Začala bych asi tím, že bych ji dostala do kontaktu s podobně starými dětmi - kamarádka s dítětem, dítě kamarádky bude mít i mladší sourozence, protože většina mamin v tomto věku dítěte doma už nebývá. Nebo ta školka na dopoledne.

Já si zase myslím, že je dobře, že není až tak „prodejná“.Nejsem zastáncem toho, že dítě vrazím na týden,14 dní k babičce z dojezdové vzdálenosti, ať by byl důvod jakýkoliv. Ale troška samostatnosti by neuškodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.6.15 09:30
@BohunkaP píše:
Tohle je situace, do které jste se dostaly výhradně Tvou vinou.

Naučila sis ji, že když bude dostatečně vřískat, dosáhne svého - Ty nikam nepůjdeš a přijedeš si pro ni.

Že nechodí do školky, je zásadní chyba a další věc, s jejímž přispěním sis z děvčete udělala pořádného rozmazlence.

Pokud s tím chceš něco dělat (jako že bys měla, takovéhle chování je u šestiletého dítěte opravdu hodně nepřiměřené), tak budeš muset v první řadě změnit sama sebe a nastolit jasná pravidla ve smyslu „úterý a čtvrtek chodím cvičit“… „z pátku na sobotu spíš u babičky“ nebo cokoli podobného… a potom za žádnou cenu nepovolit a nezměnit plány, bez ohledu na pláč, vztek či cokoli.

Tak tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.6.15 09:32

@Jana206 má dvouletou ségru. A nemluvím o tom, že by šla na týden nebo buhví jak dlouhou dobu pryč. Jen jednu noc

Teď ji samozřejmě do spaní nenutím, musím ji nastolit nějaký režim a uvidím, co bude dal :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.6.15 09:40

Tak do spaní bych ani nenutila, to ta naše chodí spát jen do patra k babi a někdy jede k tetě - švagrová má podobně staré děti, tak je tam s nimi. Jinde nevím, nechce, nenutíme ji.

A co odpoví, když se zeptáš, proč ječí? Naše by řekla, že neví proč :lol:
Asi bych zkusila od ní odcházet co nejčastěji, pokud možno každý den - na nákup třeba, nevím. Říct, že taky ti bude trošku smutno, ale že za chvíli se vrátíš a zas budete spolu.
Zkuste vymyslet, co udělat, aby to pro ni bylo jednodušší. Napadá mě cáknout na ni trochu tvé voňavky třeba. Zamávat ještě z okna a poslat pusu. Mít v kabelce speciální „hlídací“ hračku, kterou dostane jen, když ty půjdeš pryč - a určitě je kouzelná a bude na dcerku dávat pozor.
Rozhodně loučení neprotahovat, provést třeba nějaký ten rituálek, pusu a čau.
Vždyť se nic neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radkk
11.6.15 12:25

Já jsem také takhle vyváděla, bez maminky ani ránu, ve školce každodenní řev (a to opravdu pořádný, pamatuji si to dodnes). Nikdo nevěřil, že ve škole přežiju, ale mamka to riskla, v čerstvých šesti letech mě tam dala a všechno se rázem zlomilo. Mamánek jsem byla vždycky, ale docházku jsem zvládala bez problémů.
Asi bych ji na tvém místě ještě dala do školky, jestli máš možnost, ať si aspoň trochu zvyká a i když chápu, že tvé příbuzné její řev nebaví, tak bych si pro ní nejezdila jakmile spustí, děláš z ní rozmazlence.

• Citovat
  • Upravit
667
11.6.15 23:23

Já mám doma 6 letého mamánka, strašného cíťu a je to fakt těžký! Dřív to snad bylo i lepší, ale teď nic moc! Protože jsem doma na mateřské, nejraději by byl stále doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
12.6.15 12:06

Jako ted už nemá cenu ti říkat cos měla nebo neměla. Domluv se teda s tou tetou nebo s mamkou jaká je situace s tím, že ONY, pokud se teda toho chtějí účastnit, MUSÍ vytrvat a s holkou si poradit, zabavit, zaujmout, ale vytrvat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
13.6.15 10:28
@BohunkaP píše:
Tohle je situace, do které jste se dostaly výhradně Tvou vinou.

Naučila sis ji, že když bude dostatečně vřískat, dosáhne svého - Ty nikam nepůjdeš a přijedeš si pro ni.

Že nechodí do školky, je zásadní chyba a další věc, s jejímž přispěním sis z děvčete udělala pořádného rozmazlence.

Pokud s tím chceš něco dělat (jako že bys měla, takovéhle chování je u šestiletého dítěte opravdu hodně nepřiměřené), tak budeš muset v první řadě změnit sama sebe a nastolit jasná pravidla ve smyslu „úterý a čtvrtek chodím cvičit“… „z pátku na sobotu spíš u babičky“ nebo cokoli podobného… a potom za žádnou cenu nepovolit a nezměnit plány, bez ohledu na pláč, vztek či cokoli.

přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect