Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, dcerka má 3 měsíce a při pasení koníků nedrží hlavu rovně, ale naklání ji doleva. Na 3měsíční kontrolu teprve půjdeme. Máte s tím zkušenosti? Cvičily jste Vojtovku? Za jak dlouho se to spravilo? Jinak hlavičku v leže otáčí na obě strany, není fixovaná jen na levou - to bývalo spíš, když byla malinká. ![]()
My máme to samé
zatím nikdo nic neříkal… k Dr. jdeme až 26.7.
![]()
Honzík dělá to samé.
Zachvíli jdu k doktorovi, tak dám vědět. ![]()
A ještě jednou, jinak na zádech preferuje taky polohu na jednom boku.
A jindy zase dokáže držet hlavičku pěkně rovně. 7. ji byly dva měsíce
Ahoj, malej to dělal taky, ale on měl pořád hlavu otočenou doprava když ležel, už od narození, takže ji měl i na tý pravý straně slehlou. Doktorka nás poslala na rehabilitaci asi ve dvou měsících. Nebyla to žádná Vojtovka, ale pomohlo to úžasně. Teď je mu sedm měsíců a hlavičku má krásně kulatou
A vše dělá na obě strany stejně(otáčení a tak)
holky, mě jí malá taky měla šíleně na stranu, ale ještě víc než na fotkách a pak jsme šli k chiropraktovi a ta jí pěkně brutálně prokřupala a trošku namasírovala a fakt se to zlepšilo. prej je to hodně po císaři, jak je vytahujou, že pak mají tu páteř nějakou skříplou nebo ztuhlou. zatím cvičit nemusí, stačili dvě návětěvy u ní. hnedka pak doma jí zvedla rovně a vysoko jako blázen. tedka už sice zase nedrží tak dlouho, ale snaží se.
Tak jsem zpátky.
Doktor mi říkal, že mám s ním začít cvičit. Když leží na bříšku tak mu mám rozevírat pěstičky. A na zádech ho chtnout pod ramínkama a v klubíčku přitáhnout k sobě a mělo by se to zlešit, ak uvidíme. ![]()
ach jo, tak koukám, že v tom nejsme samy, taky jsem zvědavá, co nám řekne dr.
ahojte náš malej (3 měsíce) mi to zas sabotuje, přišel na to, že když zabere pravou rukou (dělá to jen tou pravou) a nakloni se dozadu, tak že se překulí zpět na záda
dělá vám to někomu mimko taky ![]()
náš Pepíno,dělá to samé,když chci aby pásl koníčky,musím ho držet ![]()
Shanee,
nas maly taky trochu naklani hlavinku na stranu pri paseni - dr zatim nic nerikala.
Ja si ale uvedomila, ze ho mnohem casteji nosim na tygra na leve ruce a ma u toho tu hlavinku naklonenou stejne jako u paseni, takze jsem ho zacala nosit mnohem vic na prave ruce a mam pocit, ze se to zlepsuje.
Nechovas mimco taky casteji na stejne ruce?
monika215 píše:
Nechovas mimco taky casteji na stejne ruce?
jj, chovám, nosím ji v klubíčku na levé ruce. taky jsem si to uvědomila a teď ji nosívám na pravé ruce + snažím se ji tu hlavu podpírat na druhou stranu, tak uvidíme, zatím nic moc… ![]()
To chovani prevazne na jedne ruce si fakt vycitam. Snad se to ted ale zlepsi - podle me je hlavni uvedomit si tu chybu.
Spis nez pridrzovani nebo podpirani na tu druhou stranu se snazim maleho motivovat treba hrackou.
Posledne byl zajimavy napr. luxujici tatinek - maleho jsem natocila tak, aby musel dat tu hlavu neoblibenym smerem, aby ho mohl sledovat. A jak pekne drzel ![]()