Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
moje malá měla to samé akorát si tam i rýpla a vždy byla celá od krve, potom přes noc to vypadalo tak jak popisuješ…většinou to nic není jen podrážděná sliznice, zkus nepouzivat odsavačku a zvlhčovat nějakou vodou, s mořskou solí nebo vincentku
ahoj, syn to má právě teď. Je sice už starší, ale má rýmu a spouští se mu krev každou chvíli. Bylo nám doporučeno od Mudry, mazat v nose Opthalmo-Framykoinem.
JJ, stříkám Sterymar a nebo dávám Libenar, takže zvlhčujeme. takže snad to neznamená nic jiného než, že má vysušenou sliznici a nebo si tam prostě rýma a šudlá si nos?
Tohle mám já, jakmile rýma trvá několik dní, tak už vyloženě smrkám krev. Prostě je ta sliznice rozdrážděná.
mě taky často tekla, ale začala jsem před lety používat olejové kapky…
ahoj
mala to ma pri ryme taky,obcas zaschlou a pri odsati mela i svetlou krev,mudra a sestricka mi rekly,ze to byt muze.
Bojko píše:
ahoj, syn to má právě teď. Je sice už starší, ale má rýmu a spouští se mu krev každou chvíli. Bylo nám doporučeno od Mudry, mazat v nose Opthalmo-Framykoinem.
A jak je Tvůj syn starý? Dá se mast koupit bez receptu? Díky.
Anonymní píše:Bojko píše:A jak je Tvůj syn starý? Dá se mast koupit bez receptu? Díky.
U teto masti se pise,ze je pouze na lekarsky predpis.
Je tak to nevím, jestli se dá koupit bez receptu. Mazat sem to ale měla i tomu mladšímu synovi /18 m/
Ahoj syn má druhý den silnou rýmu a kašle. Dnes jsem mu dala ACC sirup pro děti. Jsou mu 3 roky a nevím jestli to souvisí s tím sirupem nebo ne, ale spouští se mu krev z nosu. Ne moc jen jako by v tom hlenu. Je možné že by to mohl způsobit ten sirup. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji
Rýma narušuje sliznici a při tom praskají cévky, žilky. Také se mi při rýmě zbarvuje kapesník do ruda. Pokud to je vyloženě v nudli, tak nic, vyplachovat vincentkou, vitamín C na posilnění žilek a cév.
@Halamka Je to jakoby v tom suplu. Kapat nekape jen jak mu stéká ten sopel tak ne soplovej, ale červenej. Ok děkuji..;) ![]()
Mám zkušenost u sebe tak u syna ( 2 roky ). Tím smrkanim se poste naruší sliznice a může to krvácet, mě občas krvácí i hodně, synka většinou jen v nudlí, po pravdě vůbec to neřešim, kdyby tekla proudem ( což mě jako dítěti i tekla ), tak bych resila, ale takhle s tím nic nedělám.
Dcera má už 3.den po spaní naschlou krev v nosní dírce, pokaždé v jiné, nic strašného, ale nevím, z čeho by to mohlo být. Až dnes jsem malé nos vysávala vysávačkou na vysavač a spolu se soplíkem šlo i trošku krve. Napadlo mě, že by to mohlo být, jak si ze spaní plný nos šudlí. Ale 3 dny po sobě?
Stalo se to vašim dětem? Co by to mohlo být? Nechci hned plašit a volat mudře.