Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky mám problém moje skoro 7 týdenní miminko se už 3 den nevykadilo a strašně plaká bolestí.Krmím svojím mlékem a nutrilonem (víc nutrilonem)na prdíky dávám sabsimplex sem tam dám čajík od hippu fenyklový ale nevím kolik toho čajíku můžu dát a jestli třeba není jiný na vykadění už jsem zkoušela aj smíchat nutrilon s čajem dohromady a nic vím že miminka nekadí každý den ale jí to opravdu trápí,tak prosím prosím o rady ![]()
Jak smíchat nutrilon s čajem? Náš malej kadil tak 1 za 4-5 dnů byli jsme na UM nutrilonu.Prý je to normální.
Při plném kojení to nevadí, až 10 dní není bráno jako zácpa. Taky jsem volala do nem, že malá nekaká. Pokud dokrmuješ, zavolala bych pro jistotu do nemocnice na novorozenecké odd. Mě tam poradili vždycky se vším velmi ochotně.
To neřeš, to je normál, podle mě nepláče proto, že se nemůže vykadit. Naše malá byla teda jen kojená, ale nekadila třeba 5 dnů.
Jinak o míchání čaji s Nutrilonem jsem ještě neslyšela. Dítěti v tomto věku stačí mléko, čaj bych dávala jen při velkých vedrech, nebo po zavedení příkrmů (nejdřív po 4. měsíci).
Ty kakáš dobře?
pardon
Jinak na to pozor,to bych vubec nepodcenovala a dokonce i akutní zácpa muže védst k tomu nejhoršímu.určitě bych zavolal dr!Myslím ale že v tak nízkém věku nemusí kakat i týden,ale pokud má bolesti tak bych to řešila hned.
Nevím zda se třeba duphalac smí už takle u malého dítěte,ale ten nám pomohl.
Na švestkovou štávu je asi ještě malej,ale určitě něco na podporu kakání pro takle maličký bejt musí.
Moc držím palce.Nemá třeba jen hovínko šprajclí?To měl náš malej a vždy mu to rektární rourka rozjela.
taky nechápu spojení,mléko,nutrilon čaj???Já teda jen kojila,tak s tím neporadím
No, tak jsem si vzpomněla, že staršímu nesedlo UM (měl dokrm ke kojení Beba) a šíleně řval, tak jsme zkusili rektální rourku a vykakal tuhé hovino. Takže chyba může být i ve zvoleném UM. Všechna sedět nemusí. MM je úplně jinak stravitelné, některá UM mohou zácpu způsobovat, ale každému miminu sedí jiné UM. U nás se pak osvědčil Nutrilon a malej už pak problém s vyprázdněním nikdy neměl.
no mě paní doktorka říkala že když odstřikávám a dávám nutrilon tak je to jak chleba s máslem a když má miminko žízeň tak zas dostne chleba s máslem tak jsem si koupila čaj ale je to tam blbě vysvětleno
nebo já to aspoň nechápu a známa mi říkala že jak mi nebude kadit tak mám normálně udělat nutrilon a do toho 20ml fenykl.čaje,tak jsem to zkusila a nic pořád pláče,tak zkusíme tu hadičku snad ta to trochu uvolní,bo kdyby nebrečela tak to neřeším ale vždycky začne šíleně tlačit a plakat
no a zase už teda pra babi říkala že na kadění dávaly heřmánkový čaj,ale je to už přece jenom pár desítek let
ani nevím jestli pro miminka heřmánkovej je ![]()
Příjde mi to tedy jako blbost míchat mléko s čajem.Já jsem malému dávala fenyklový čaj zvlášť a rozohdně nedělala guláš z UM+čaj dohromady ![]()
třeba může mít jen bolení bříška prdíky
no já to zkusila jen jednou jinak dávám čaj taky zvlášť.Žádný zázračný efekt to nemělo jak říkala ta známá tak nechci ať mi zvrací
jinak jsem si už koupila tu trubičku do dupky a skusila ji trochu potápit,sice se nepokadila ale zato spinká a nepláče ![]()
Tak to určitě byli prdíky,ne? Ale tu rektální trubičku nepoužívej do zadečku moc často,aby si na to mimi nezvyklo a pak by mohla mít problémy se samo vykakat.
Taky bych se přikláněla k názoru, že jsou to spíš prdíky nebo mu nesedne UM. S prdíkama se v tomhle období většinou válčí - znám u obou dcer, kroutily se hrozně. Rektální rourky se neboj, používali jsme i několikrát denně, holkám se ulevilo a žádnou závislost si neudělaly. Za pár týdnů se jim zpevní břišní svaly a už to nebude třeba ![]()
Příspěvek upraven 08.11.10 v 22:39
Na to si taky živě pamatuji ,ale nám pomohli probiotický kapičky a UM na prdíky a měli jsme klid a taky nejsou špatný třešňový pecičky na bříško
ahojky chtěla bych se zeptat, mam 8týdenní miminko, jsme na UM Beba a do mléka jsem přidávala nutriton (zahušťovadlo-kvůli blinkání), teď už ho moc nedávám už tolik neblinkáme. Ale od pátku máme tuho stolici-hovínko, s mou pomocí(zatlačení nožičkami nebo použití trubičky) se 1× denně vykaká,ale kolikrát mi přijde, že tlačí a hrozně začne brečet. Prdíky to asi nejsou, prdí hezky a dáváme kapičky sab simplex. Tak nevim jestli je to normální, když má velice tuhou stolici.