Pomoc Matějovi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
787
6.11.10 00:18

Pomoc Matějovi

Ahoj berunky,

toto téma je tu již založené, ale je dost zastrčené…bohužel je pořád aktuální… :-(

Určitě ten případ znáte..Pro připomenutí:
Matěj absolvoval standardní operaci odstranění krčních mandlí. Několik dnů po operaci došlo u Matěje k silnému krvácení, které se lékaři pokusili opět operativně zastavit. Dvě hodiny po operaci začal Matěj opět náhle silně krvácet a zkolaboval. Následovalo dlouhé oživování.
Po řadě operací bylo rodičům sděleno, že u Matěje došlo k silnému poškození mozku v důsledku nedostatku kyslíku, což bude mít trvalé následky.
Zdravotní stav Matěje vyžaduje nepřetržitou 24 hodinovou ošetřovatelskou péčí, jejíž výkon aktuálně na rodičích požaduje zdravotnické zařízení, ve kterém je Matěj hospitalizován. Rodiče Matěje se připravují na to, aby si ho ve chvíli, kdy to bude možné, vzali do domácí péče. Roční odhad nákladů na péči je 2 miliony korun.

Nejnovější info je, že je Matýsek sice v domácí péči, bohužel prý pořád v komatu, pořád má odopoperované lebeční kosti, pro otok mozku…

toto je info z novin:
Dnes, půl roku po operaci, je chlapeček v péči rodičů, a to i přes to, že patří k absolutně nejtěžším pacientům v Česku. „Již několikrát se po mnohaleté domácí péči podařilo vrátit tyto pacienty do běžného života nebo alespoň dosáhnout toho, že začali komunikovat s okolím. Matěj má ale teď pro příjem potravy sondu do žaludku, dýchá pomocí přístroje. Stále ještě má otevřenou hlavičku, protože otok mozku se úplně nezmenšil,“ popsal pan Kocián. Péče o klučinu je víc než náročná. „Je to práce pro dva lidi na 24 hodin denně. Zoufale hledáme někoho, kdo by nám s Matějem pomohl. Je to ale rozhodně nelehký úkol,“ dodává zoufalý muž. Na pomoc Matějovi je vypsána sbírka a právě z peněz od dárců chtějí rodiče zaplatit nezbytnou odbornou péči, kterou nelze hradit zdravotní pojišťovnou ani ze sociálních dávek.

Pokud Vás to osloví, prosím pošlete DMS.
Obdivuji neskutečnou obětavost a lásku obou rodičů. Čeká je ještě dlouhá cesta v nejistotě, co bude dál… :cry:
Soucítím s nimi.

Přeji Matýskovi, aby se stal zázrak a uzdravil se. :hug: :andel: :srdce:
více info najdete zde
 http://www.promateje.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
198
6.11.10 08:50

2miliony ročně to je strašne moc penez nedokažu si predstavit že jim porad nekdo posila a když ano určite to stačit nebude přeji at se maximalne uzdravi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
6.11.10 10:51

Je to velké neštěstí. Vůbec si nedokážu představit - a ani nechci - co ti lidi prožívají. DMS jsme poslali, ale…chtělo by to od více, mnohem více lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
6.11.10 11:56

Ahoj holky máte pravdu. Je to moc peněz a velké neštěstí. Myslím si, že v tak vážných případech by měl pomáhat stát i nemocnice, které se to týká..nevím..přijde mi to na dva obyčejný lidi strašně moc velká zátěž a je otázka času jak dlouho to budou zvládat. Nechtějí nechat své dítě zemřít a stojí je to hodně sil. Když si pomyslím, že se to může stát zdravému dítěti…člověk, aby se bál děti vodit i na banální zákroky…ale jak děti před títmto ochránit :nevim: myslím že
snad budou lidi posílat DMS i nadále..
pěkný den všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.11.10 19:11

DMS poslána, díky za připomenutí. Jako bonus - poslala jsem odkaz na stránky Matěje hodně lidem, které mám v emailových kontaktech, o kterých si myslím, že nebudou váhat a pomůžou.

PS: nešla by zrovna tahle diskuze nějak zviditelnit tak, aby visela třeba týden holkám na očích pořád? Asi ne, já vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
6.11.10 23:17

Ahoj Radú, to je super nápad, že jsi to poslala svým přátelům!!! Určitě jim každá koruna pomůže. Taky jsem to chtěla připomenout a víc zviditelnit, ale taky nevím jak. Tak alespoň takto…snad se přidají i ostatní.
Díky, že jsi pomohla :hug:

Hezký zbytek večera všem :kytka: Dobrou a klidnou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
6.11.10 23:30

Radú pak mě napadl admin..a ty už jsi napsala :wink: Takže díky moc!Jsem ráda, že jsi akční a našla jsi řešení!
Díky :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.11.10 08:47

Díky za připomenutí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
7.11.10 15:16

Brokoli, já děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
7.11.10 16:36

Je to opravdová tragédie,když se něco takového přihodí. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.11.10 11:02

DMS poslaná už několikrát a hodila jsem si odkaz i na Facebook, snad to aspoň trošku pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
27.12.10 00:24

Taky děkuju za připomenutí,samozřejmě jsem poslala peníze,ale o tom nechci psát,já jsem totiž tohle zažila na vlastní kůži,vlastně na kůži svého dvojčete,i když se to nestalo mému dítěti,bylo to asi stejně hrozné,bylo jí 27,byly to nejhorší chvíle mého života,člověk si opravdu sáhne na dno svých psychických sil,přeju rodičům,aby se Matěj co nejdřív vrátil do života,i když tohle je běh na dlouhou trať.Často na Matěje myslím. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
27.12.10 00:43

já jen napíšu, Matěj je v domácím léčení, stav beze změn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
6.1.11 16:25

Taky jsem poslala… :-? Držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petule.jel
13.1.11 12:59

I my poslali DMS! V téhle situaci se múže ocitnout každý z nás. Smutné je,že lidé kteří by mohly dát mnohem víc než DMS takové případy jako je Matějův neznají. Nebo spíš nechtějí znát. Rodiče Máti hodně síly vám přeji ať je ta vaše cesta co nejlehčí!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA