Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, mám prosím dotaz. Mam 11 tydenní holcicku. Od 6 týdne je na umělé výživě, po přestupu měla řidší stoličku, ale to bylo normalni, nez si zvykla, za tyden mela jiz tužší…jenže asi před dvěmi týdny ji bolelo bříško a místo stoličky z ní vystřikla voda…zašla jsem za doktorkou, udělali výtěr, dali probiotika Probion Junior a prisli na to, za ma bakterii Eschinacea Coli O26…po probiotikach se stiolicka jakz takz upravila…ale pak asi cca pred tydnem byla zase ridka. Chci jen podotknout, ze pred tydnem dostala rymu a kasel a lecime se kapkami, odsavame apod..Cetla jsem na netu, ze u kojencu se muze projevit viroza ridkou stolickou…uz nevim co mam delat…prujem nema, prospiva, smeje se, povida si…pije, nezvraci, nema horecku, je jednou denne je stolicka a ta je velmi ridka!!! Muzete mi poradit, co by to mohlo byt?? Jinak je to nadmiru spokjene miminko:) Dekuji moc za odpoved…
hanicekk-nedavas nejake kapky na prdiky?
Resim totiz neco podobneho,u nas zabral Baby calm a probiotika Bio Gaia,jenze po nejake dobe prisly prujmy.Dr.udelala stery,ale bakterie zadna.Radila vysadit kapky a bylo to ono..
Jeste mi rikala,ze to byva u deti na UM,ze se s tim nejcasteji setkava u Beby(nechtela tim rict,ze je spatna,ale proste,ze to je stolice obarvena-alespon tak jsem ji pochopila)To jsme dal neresili,protoze ja plne kojim,takze jsme se zamerili na ty kapky..
Dekuji za nazor…my meli SAb, ten nam moc neprospival jsme na Baby Calm…a po to se ji dobre prdi…pak mame probiotika…Gaia a nebyly problemy, jen ted po tom prujumu se to ne a ne upravit…jinak je spokojena…Nechci vyšilovat a navstevovat porad doktorku…chtela jsem znat nazory jinych…
Tak to bude ten Baby Calm.Uz jsem to cetla i od jine maminky,ze jeji dite po tom melo prujmy,muj maly teda taky..takze to uz jsou deti dve..Tak mozna patrite taky k tem malo,co jim to zpusobuje prujem(jinak jsme s nima byli taky spokojeni,brisko po nich nebolelo..ale zas ty prujmy…)
Hm…a co ji davat misto toho???nerada bych resila zase ty prdiky:( jinak jsme na Hami a nevypada , ze by ji po tom bylo spatne…hlasi se o jidlo, prospiva…
hani-ja fakt nevim
,resim to same.Probiotika jsem mu nechala,Baby calm stahla na jen jednou vecer,pak jsem dala dvakrat denne a hned se to zas rozjelo,tak jsem to ted dva dny vynechala uplne-zatim tukam,bez vetsich potizi..
vlastne vim,jeste jsme driv zkouseli Infacol-ten byl taky dobry
Dekuji i tak za rady, vis jak se rika,tonouci se stebla chyta…zkusim to taky tak a uvidim…a jak se jinak dari? jak velke mas mimi?
hani-mam mimco 3,5m /asi nemas zaple podpisy-nahore nad diskusi je zobrazovat-nezobrazovat podpisy,na ty kliknes a vidis vsechny/
Jinak dekuju za optani,mame se fajn,on pak uz ten treti mesic je s tim mimcem lepsi,min place,vic se smeje,gagle,uz miluje blbinky
atd..
Chodime plavat,ale zrovna dnes nam odpadlo,protoze se jim pokazil kotel,tak trcime doma..
Ahoj prosím poradte jestli je to normální.Malé je 7 neděl,je plně kojená,kaká mi tak jednou dvakrát za dva dny a má stoličku úplně vodovatou,žádný míchaný vajíčka.Kdyby měla průjem tak by asi kakala častěji ne?Tak nevím,mám s tím běžet k doketorovi?Trvá to asi týden,takže to měla asi čtyřikrát.
Jo taky máme baby calm a biopron,tak je možný aby to měla po tom?
Ahoj, nase holky vetsinou taky kadi obden a to je pak voskovkove zluty,ridky a smrdi to kysele, doted jsem si myslela, ze je to normalni
Jen teda posledni dny holky kadi1-2 denne..ale taky to nejsou porad ty michany vajicka..a jelikoz to neni hodnekrat denne,tak si myslim, ze prujem to taky neni..
jo a taky holkám tak dlouho trvá než to ze sebe dostanou?My máme laktobacily,baby calm,pytlík s pecičkama i rourku a nepomůže nic,tlačí jak divá jeden a půl dne,než z ní vyjde ta vodová kaše a začne chuděra tlačit nanovo,ani se nemůže pořádně vyspat jak jí to budí. ![]()
ja mam to same.Byly jsme i v nmocnici,ale nic nenasli.Kdyz kadi tak z ni jde taky jen voda.Driv jsem to resila,ale plne kojim,takze nic spatneho nedostava.Taky ji dlouho trva nez se vykadi,vyprdi.Pomaham ji nozickama a masiruju brisko.Vic e asi delat neda ![]()
Ahoj holky poradte,
muj syn osm mesicu ma od vcera prujem rano v pul druhy se mi podelal pak znovu v sedm a v deset tak jsem mu davala cely den jen varenou bramboru a dobry a vecer se zase podelal jednou prolevam ho cajem ale fenyklovym poradte jaky jiny muzu v osmi mesicich cistou vodu nechce…asi jsem to podelala ja protze jsem mu dala poprve trosku rajské s testovinama a vecer uz nechtel ani nutrilon ani kasi na noc a to mi bylo divny noa do rana se posrallllllllllll…vzdycky si prdne a vylitne to z nej zluta vodová stolice…poradte jak dlouho muze mit taklhle malé mimco prujem a co mu mam jeste davat jist a pit dekuji moc…jsem zoufala moje prvni mimi a ja jsem vyjancena…
![]()