Dlouhá rýma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
139
1.11.10 08:12

dlouhá rýma

chtěla jsem se zeptat jestli nevíte jak pomoc mému synovi od září co nastoupil do školky mu furt teče z nosu, někdy víc že ho musím nechat doma někdy méně ale smrkat musí furt. Byly jsme na nosním a tám nám řekli že ho vyšetří až bude úplně zdravej což se ještě za tu dobu od září nestalo, kapičky nepomáhají a nedají se brát pořád nevíte někdo čím to je a co stím dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
1.11.10 08:17

nemoze to byt alergicka nadcha?
takto na jesen som to tiez mala minuly rok a tiez som mala pocit, ze to je dlha nadcha. sla som na orl, tak mi pozrela do nosa a povedala, ze to je alergia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
1.11.10 08:33

Tak takhle jsem to měla s holkou, když mi nastoupila do školky. Byla jsem z toho hotová, protože sotva jsem jí jakž takž dala dohromady, tak si přinesla něco nového. Takže také nonstop rýma a byla jsem ráda, když neměla teploty. Dcera je alergička po mně, takže tím pádem měla oslabenou imunitu. Nemáš také nějakou alergii v rodině? Nebo to může být opravdu reakce na nástup do školky, šel poprvé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
1.11.10 08:49

Pokud poprvé nastoupil do školky, není moc co řešit… myslím tu příčinu… :wink: Ze svého okolí neznám dítě, které by první půlrok po nástupu do školky nepromarodilo. Moje dcera na tom není jinak… :-?

Alergie to jistě být může, ale že by se zrovna projevila po začátku školky, to by asi byla velká náhoda :wink:

Na Tvém místě bych se snažila vydržet, utírat nudle, posilovat imunitu (po poradě s mudrou, nějaký ten Imunoglukan apod.), na ucpaný nos se dá užívat Nasivin sirup, ten hodně pomáhá, a ono se to za pár týdnů upraví… Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
1.11.10 09:00

děkuji, jj já sama jsem silná alergička co se rými týký tak jí mám zhruba 360 dní v roce ale je mi divní právě že by se mu vyskytla po nástupu do školky, bereme vitamínky na posílení imunity tak snad zaberou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
1.11.10 09:09

U dcery se to právě projevilo po nástupu do školky. Dokud jsem jí měla doma, tak nebyl problém, ale jak pak přišla do kolektivu, tak se tam právě projevilo to oslabení imunity, které jde ruku v ruce s alergií :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
1.11.10 09:26

takže k alergoložce mám zajít? Bude to k něčemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
1.11.10 09:34

Nejdřív se domluv s pediatrem. Mně dávala doporučení doktorka na alergologii, aby jí udělali testy právě na alergii a na imunitu, aby jí mohli nasadit léky. Je pravda, že když jsem tam s ní přišla, tak měla ze školky natolik vymlácenou imunitu, že se doktorka zhrozila, že nemá skoro žádnou a za rok se naopak divila, že jí má skoro úplně o.k. Ale je lepší vyloučit to zavčas, abys nedopadla jako já. Je to pak záhul pro to malinkaté tělíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
1.11.10 09:44

My jsme na tom bohužel podobně. Terka nastoupila v září na 2 dny v týdnu do školky a pravidelně od nástupu ob týden - marodí :-( .
Zatím je to jen rýma + nosohltan a někdy se přidala i horečka. Atb. měla jenom 1× a to Pamykon do nosu.
Jak dětská dr., tak učitelky v MŠ nám tvrdily, že to tak mají všechny děti. Tělo si buduje imunitu. (Podotýkám, že do 3 let vůbec nebyla nemocná, vybíráme si to až teď). Taky doufám, že to brzy skončí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3064
1.11.10 10:46

Ahojky,tak náš malý to mívá taky. Ještě k tomu hrozně kašle.Když s ním jdu k doktorovi tak ho poslechne a řekne,že je poslechově čistý. Je sice alergik a užívá léky,ale na podzim se to opakuje.Letos nastoupil do školy a nemůžu ho nechávat pořád doma než se to uklidní.Doktorka nám řekla,že se kašel uklidní až přejde rýma,že mu stékává po sliznici a dráždí.Jenže co na tu rýmu,nic nezabírá. Já sama mám týden rýmu a je to dost otravné chodit s ucpaným nosem a co teprv ti naši prcci?
Nám alergii spouští jarní pyly a na podzim vlhké studené počasí,alespoň tak nám to bylo vysvětleno na alergologii.Je to divné,ale musím to potvrdit.Jenže jak se tomu máme jako vyhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
1.11.10 12:04

Vyhnout se tomu nedá. Holka má od mala nasazený Zyrtec, půl ráno, půl večer a musím zaklepat, že jí dost pomohlo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3064
1.11.10 12:19

My máme zodac,je to něco podobného a k tomu dýchá ecobeck 2×deně a večer singular. Je na svůj věk větší a těžší,takže my nemůžem dávkovat podle věku,ale váhy a tak. Dřív měl kapky,ty se daly přikápnout a tak ale teď bere prášky a tam to nejde. Takže se toho nemůžeme střepat. :cry: K tomu všemu bere léky na epilepsii. je to vážně maso,takový malý kluk a prášků bere víc jak důchodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
1.11.10 12:40

Kamilo tak to je mi líto, že toho má chudák tak hodně. Snad se to časem srovná natolik, aby toho neměl takovou hromadu. Holka měla jeden čas také něco dýchacího, aby začala používat i ty nejtenčí průdušinky, ale už to nemusí mít. Takže má opravdu jen Zyrtec a počítám, že jí vyrazí ekzém jako vždy na podzim, takže pomažeme pro masti. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí