Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
poraďte prosííííííííím!!!!malá má od čtvrtka rýmu a kašel.rýma hrozná a nic nepomáhalo jely jsme v sobotu na pohotovost.dostaly jsme různé kapky na kašel a na průdušky.byla celou dobu bez teplot akorát jednou zv.teplota.a dnes??teploty 38,3 rýma hrozná můžu odsávat neustále.nemůže pořádně dýchat a k tomu začala hrozně slintat,že jí můžu furt převlíkat i bryndák nasákne??nevim co dál mám jet opět na pohotovost nebo dát panadol baby a bejt doma a zítra ráno k doktorce??poradte malé je 8m děkuji moc
Odsávat, snižovat teplotu (pokud je horečka, tj přes 38°C po odečtu) a dávat co nejvíc pít. Kdyby se to nelepšilo, zavolala bych (podle denní doby buď pediatričce nebo na dětskou pohotovost).
blbý je že mi malá odmíta pít.to i normálně kdýž je zdravá.odmítá všechny lahve.kojíme ale prso ted taky moc nechce.38,3 je po odečtu.tak nevim mám pokračovat v dané léčbě a zítra zajet k doktorce??
na teplotky nurofen či podobné léky, ale jen na 38
na rýmu se mi osvědčil QUIXX - je to mořská voda
a slintání? můžou růst zuby, takže vydržet
Sla bych k dr az zitra..na pohotovosti by stejne poradili to,co uz delas.Jeste bych ji postylku dala do zvyseny polohy,v loznici nepritapela nebo jen orazila topeni a dat mokry osusky,zvlhcovat co nejvic vzduch..Ja na noc kapu Olynth,protahne nosanek.Jestli vubec nechce pit,zkusila bych srtrikackou,alespon par ml..
Kdyby to bylo jindy než večer před spaním, tak bych asi nedala sirup proti horečce ani při těch 38,3°C. Ale na noc jo. Další dávka se pak může dát (když to neklesne) po 6h. Pokud by to stoupalo, můžeš po 4h dát jiný sirup (s jinou látkou, tj střídat Panadol a Nurofen po 4h nebo dávat jeden stejný sirup po 6h). Rýmu odsávat a zvlhčovat (Libenar, kapky do nosu podle věku dítěte). Kolem postýlky můžeš rozvěsit mokré plíny (ručníky, prostěradla atp). Pokud je to možné, zvedni rošt v postýlce (aby dítě spalo na rovné podložce, ale ne vodorovné, aby mělo hlavičku ve zvýšené poloze). Nic dalšího mě nenapadá, ale třeba někdo ještě poradí. Ať je brzy v pořádku
.
Jestli nechce pít, zkus po lžičkách (vodu, odstříkané MM - ale radši tu vodu nebo šťávu, dětský čaj..). Nevím, jak daleko jste s příkrmy, ale zkus něco, co obsahuje víc vody (když nechce pít, tak ať má co nejvíc tekutin aspoň z těch příkrmů).
U deti tato teplota neni zase tak extra vysoka,takze podavej na stridacku sirup na horecku a pak zase cipky-ty vetsinou zabiraji rychleji.Rymu casto odsavat,davat nosni kapky,zvlhcovat vzduch,nechat spinkat ve zvysene poloze…Na kasel jsi dostala kapky,ale kasel trva delsi cas,nez se zacne zlepsovat.Mam ted doma to same,tak se uz ted modlim,aby dnesni noc byla klidna.Pokud ti dr na pohotovosti poslechli a byla cista na plicich,bud klidna,za par dni se vse zlepsi a mala bude i lepe jist a pit.Jinak nam vzdy dr rika,ze pri nechuti ditete se mleko nema nutit…Hlavne pit-u nas hodne pomaha detsky pruduskovy caj.Hodne stesti a at je brzy lepe…
Ahoj, jedna babská rada na dýchání v noci - nakrájej na jemno jednu cibuli, dej jí do kapesníčku, trošku promáčkni ať se uvolní sťáva a pověs to vedle postýlky. Smrad to sice je ale za chvíli to vnímat nebudeš a fakt to nějak uvolňuje a Ondra pak má klidný spaní ![]()
tak jsme byly u dr a máme dvoje antibiotika.jedny na rýmu druhý na odhlenění a kapky na kašel.má zahleněný průdušky
.rýma je o krapet lepší
díky za tipy tak teď se jen pořádně uzdravit ![]()
V osmi měsících je to už v pohodě, my doma používáme Quixx a naprostá spokojenost.
Nemá žádné vedlejší účinky a dá se stříkat do nosíku podle potřeby.
A kromě toho jsem zjistila, že teď mají super soutěž o zájezd pro dva na Mauricius a o foťáky… to by byl hezký dárek od Ježíška. ![]()