Probiotické kapky na zvýšení imunity?

74
30.10.10 19:33

Probiotické kapky na zvýšení imunity?

Zdravím všechny, zajímalo by mne, zda někdo používá tyto kapky na zvýšení imunity u miminka? My jsme je používali od 2 měsíců na prdíky a pomohly nám. Teď je synovi 10 měsíců a mívá celkem často rýmu, známá mi říkala, že jsou tyto kapky na to super, že je dává. Nechci mu zbytečně dávát další chemii, ale kdyby to pomohlo? Děkuji za rady :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
159
30.10.10 20:09

Probiotické kapky nejsou až tak chemické, jsou to vlastně laktobacily, živé bakterie, které pomáhají udržet rovnováhu ve střevě.
Můj malý na prdíky netrpí, ale dávám mu kapky BioGaia právě kvůli podpoře dobré střevní mikroflóry, což má vliv i na lepší imunitu. Určitě znáš reklamu na Actimel, kde se ohání klinickými studiemi o vlivu na imunitu - Actimel jsou taky vlastně nějaké laktobacily (ne že bych Actimelu příliš věřila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
30.10.10 20:52

Vánice a už nekojíš? Imunita se do roka buduje nejlíp z MM.
Probiotiky rozhodně nic nezkazíš, jsou to jen bakterie, které pomáhají správnému fungování trávicího traktu a sekundárně i imunity. Naši kluci je berou v „bonbónkách“. Jsou relativně zdraví, ale těžko říct, zda právě díky probiotikům nebo i vlivem jiných okolností.
Co se rýmy týče, tak pro tuhle sezónu velkých změn teplot je to asi normální. Nejlepší strategie na ni je asi se obrnit trpělivostí, ozbrojit mořskou vodou, odsavačkou na vysavač, Nasivinem na noc a podkládat matraci, aby ve spaní rýma nedusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
31.10.10 10:10

ahoj díky za rady, bohužel již nekojím, syn se sám odstavil, bojovali jsme spolu 14 dní, ale marně :-( . Asi je tedy nasadím, když jsem mu je dávala na prdíky, tak vbec rýmu neměl a bylo to na jaře, tak to asi nějaký vliv má :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janca.kk
5.11.10 11:28

Probiotické kapky na zvýšení imunity???

Zdravim, me taky byli doporuceny probiotické kapky, ale slysela jsem na ne dost velkou kritiku. Ono je to tak ze kapky dojdou do zaludku a zaludecni stavy je stravi, takze do strev se nedostane nic. Doktorka mi doporucila Biopron junior nebo Biopron Laktobacily… je to tak ze Biopron Junior je v prasku a skvele se rozpousti v cajiku nebo davam i do kase… Muzu rict, ze mala Ada vubec netrpi na prujem nebo zacpu a od leta zatim zadnej kaslik ani ryma… Proste ma zazivani v pohode a je Happy… :-D Dobry je ze si ho muzu kdykoli v lekarne dokoupit(neni na predpis). Fakt doporucuju… vyzkousej. Janca

• Citovat
  • Upravit
74
5.11.10 11:33

ahoj díky za tip, asi to vyzkoušíme, syn má také vpořáku trávení, ale jsou kapky hodně drahé, jezdím pro ně do Polska, tam vyjdou na 280 Kč, u nás 650 Kč :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.11.10 09:28

Ahoj, ráda bych se taky podělila o svoji zkušenost. Nám taky v lékárně doporučila magistra Biopron Laktobacily baby+ - je to prý novinka- je ve formě vysypávacích tobolek a je pro děti od 1. měsíce. Užíváme ho asi měsíc a nemůžeme si ho vynachválit, před tím jsme dávali Biopron Junior, byl taky skvělý akorát někdy se nehodila jeho vanilková příchuť. Fakt super! :potlesk: Evča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí