Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, prosím o radu. Máte někdo zkušenosti?
náš syn (2 měsíce) je částečně kojen a částečně dokrmován (Beba 1). Příkrm převažuje. Posledních 14 dní špatně kaká. Nejprve jsme mu museli pomáhat rektální trubičkou (svíjel se a nešlo mu kakat). Pak začal kakat jednou za 2 dny /vždycky šílená nálož, ale konzistence OK/, teď už je skoro 4 dny bez stolice. Chvilkama je vidět, že se snaží tlačit. Ráno jsem mu pomohla rekt. trubičkou (nerada bych ho na ní navykla), nejdřív to vůbec nešlo, nakonec jsem byla úspěšná (začátek trochu mazlavý, pak už OK). Myslíte, že je vhodné třeba změnit příkrm? Jinak podáváme probiotika a baby calm, dále nám paní doktorka doporučila čajík Větrníček (dáváme cca 60 ml denně). Děkuji za radu
Ahoj, první UM, které jsem malé dala byla Beba1 a Beba AR (bylo jí necelých 5 týdnu), a taky se mi nemohla vykadit a ještě ke všemu se mi po tom vždycky zblila jak pes. Nakonec jsem jí to vyměnila za Nutrilon 1 a Nutrilon AR (střídám) - a nemáme problémy ani s kakáním a ani mi neblije.
Zkus změnit značku, nemusí to malému vyhovovat.
A možná bych přidala i toho čaje - mě malá za den (24 hodin) vypije 120 ml čaje.
tak jak pise vyse…zkusila bych zmenit znacku…
jinak nase mala dokavad byla kojena tak kadila jednou za mesic…a kdyz pak prechazela na um tak treba jednou za 4 dny…nijak jsem ji nikdy nepomahala…dle dr to bylo v poradku…ani nebrecela ani nic…bylo mi receno ze dokavad ma mekky brisko a nema bolesti tak je to OK
mikitaa píše:
tak jak pise vyse…zkusila bych zmenit znacku…jinak nase mala dokavad byla kojena tak kadila jednou za mesic…a kdyz pak prechazela na um tak treba jednou za 4 dny…nijak jsem ji nikdy nepomahala…dle dr to bylo v poradku…ani nebrecela ani nic…bylo mi receno ze dokavad ma mekky brisko a nema bolesti tak je to OK
ahoj my měli taky problem na um z kakanim a nakonec nám pomohl nutrilon comfort nemužu na něj dopustit zkoušeli jsme potom přejit i na jine značky hipp beba sunar ale vždy se zase nevykakala takžýe za mě nutrilon je to prave
ostatne máme 1 rok a stale nutrilon jen těch peněz co stojí
holky, moc děkuji za zkušenosti. Zkusím asi ten Nutrilon, už jsem slyšela z více stran, že je dobrý. Díky moc