Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, prosím o radu ohledně osmnáctiměsíční dcerky. Minulý čtvrtek začala mít rýmu, kašel a teplotu. V pátek sem s ní byla u doktorky, řekla mi jak odsávat, co dávat na teplotu, na kašel schválila mucosolvan. Teploty měla pouze ráno a večer, vždy dostala Nurofen sirup a teplota nebyla vyšší než 38,5. V neděli se osypala, takže podezření na šestou nemoc, zvýšenou teplotu však měla pořád ráno i večer. V pondělí sme šli k doktorce, potvrdila mi šestou nemoc, poslechla jí, mám dál dávat Mucosolvan na kašel. Rýma už od neděle odsát nejde, dnes večer měla opět po odečtu zvýšenou teplotu 37,8. Jinak jí nic není, chová se normálně, jí, pije, hraje si, je veselá… Děkuji moc za rady
Ahoj Kááááčenkoooo ![]()
my měli také šestou, v létě, když byly ty největší horka. Bylo nám 6 měsíců, bez rýmy, pouze teploty 38-39. Malá si hrála, byla veselá, nic ji nechybělo. Nejprve teplota trvala asi 3 dny, poté v pohodě, ale po dvou dnech se teplota opět vrátila. Nakonec jsme s šestkou bojovali 14 dní. Chce to hodně pít, a spinkat. Mucosolvan používáme taky, zrovna teď máme pěknou rýmu a kašel a musím říct, že nám pomáhá. Na teplotu používáme paralenové čípky, nebo Nurofen, ten nám zabírá dobře. Myslím, že to budou dozvuky té šesté dětské, u každého miminka to trvá jinak dlouho, sestřenice měla teplotku 3 dny a pak úplně v pohodě. Takže držim palce, ať jste fit ![]()