Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
jsem těhotná a moje první dcerka začne příští týden chodit do školky. Možná přemýšlím o hloupostech, ale napadlo mne, jak to budu dělat, až budu dcerku vodit do školky a zároveň sebou budu mít mimi v kočárku. Přece jenom chvíli trvá, než dcerku převléknu, poptám se na něco učitelky apod. Kde nechám kočárek s mimčem? Máte někdo takovou zkušenost a jak jste to dělali? Mám zavézt kočárek dovnitř do šatny (pokud to bude technicky možné) nebo nechat před budovou venku? Mám z toho divnej pocit někde nechat stát kočárek, i když to bude na zahradě v areálu školky. Budu ráda za každou odpověď. Díky.
ahoj, řešila a řeším to tak, že si kočárek vezmu dovnitř. Tam ho teda musím nechat, protože pak musíme do patra. Raději si beru kočárek s mimi s sebou všude, ani v obchodě ho nenechám nikde stát a kam nemůžu s kočárkem, tak tam raději nejdu.
budu to řešit autosedajdou.Viděla jsem u nás,že s kočárkem i vjedou dovnitř do šatny,nechají tam podvozek a sedajdu berou nahoru do třídy.Jinak taky nevím,Mimčo bych 15 min bez dohledu nenechala
Ahojky - jsem ve stejné situaci. Berunku nosím nejčastěji v šátku (tam je řešení jasné), ale když už mám s sebou kočárek, tak to řeším podle okolností. Když nejsou v šatně další děti/rodiče, tak vjedu s kočárkem dovnitř. Jinak ho nechávám před hlavními dveřmi a Berču vezmu na ruce. Máme to ale jednoduché v tom, že za hlavními dveřmi je jen cca 2m chodbička, takže i ze dveří šatny na kočárek v poho vidím ![]()
U nás se nechávaj kočárky buď venku nebo ve vestibulu. Lucka naštěstí chodí do třídy v přízemí, takže ho budu nechávat ve vestibulu.
U nás maminky nechávají kočárek ve vestibulu.Když mimi pláče vždy někdo s kolemjdoucích pohoupá.Jsme malé město,známe se od vidění se všemi ![]()
Tak u nás je naprosto miniaturní šatna, která hned navazuje na vstupní dveře. K nim se jde po schodech. Takže, když mám kočár, tak ten musí zůstat venku, beru dovnitř jen malou nebo pokud spí, zůstává v kočáru. Ale nejčastěji mám nosítka. V tomhle směru je naše školka naprosto šílená, ale bohužel zlepšit tuto situaci není v moci ani ředitelky, nechtějí ji povolit přestavbu ![]()
Tak ja nechavam kocarek pred skolkou a Davcu beru na ruce nahoru. Tam si lozi po satne a ja prevlikam Jenika. Jedna maminka nosi vajicko, jina v satku a z vedlejsich trid nechavaji mimca i venku v kocaru. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.