Strach o syna ve školce

2673
29.9.10 09:17

Strach o syna ve školce

Ahoj,dnes šel můj skoro tříletý syn poprvé do školky,byli jsme se tam dvakrát podívat předtím.Teď se můžu doma zbláznit,jestli nebrečí,nebo tak něco :-( Je to takový zvláštníé pocit najednou být doma sama a nevědět co se tam děje.Jaké zkušenosti jste měli vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18651
29.9.10 09:30

Tak to máme asi každá,a le neboj děti to zvládají m nohem líp jak rodiče, resp. mamky, já první dva dny stála u okna a hypnotizovala školku(barák hned vedle), jako bych si myslela že jim snad uteče nebo co :lol: Omyl byl tam šťastnej a spokojenej :pankac:
a pokud si myslíš že podruhé to bylo lepší tak nebylo zas jsem tam Toma nechávala se slzama v očích a nemohla se dočkat až pro něho půjdu.
U LIdušky to čekám hooodně podobný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.9.10 09:33

Děti přestanou brečet, jakmile už nevidí maminku. Neboj, učitelky děti zabaví a plakat začne až když tě zas uvidí. :mrgreen:
Mám známou, co dělá ve školce, tak mi říkala, že klasika, maminky odvedou děti do školky, děti pláčou, maminky přešlapují a nemají se k odchodu, děti pláčou ještě víc, maminky se odhodlají, odejdou, zavřou se dveře a děti plakat přestanou a jdou si hrát.
Když přivede dítě tatínek, dítě pláče, tatínek ho co nejrychleji předá a spěchá pryč, takže krátký pláč a honem si hrát. :-D
U dcery plakací období při předávání trvalo dva týdny. Taky prý brečela jen když jsme tam ještě byli (já nebo manžel), ve třídě už dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
29.9.10 09:36

No - úplně každá to tak nemáme, mně tyhle myšlenky ani nenapadly… Věděla jsem, že Vojta je společenský, není to „mamina sukně“ a je dostatečně výřečný, takže jsem opravdu neměla ani nejmenší obavy, že by snad ve školce (nebo jinde) brečel. Nechávala jsem jej od jeho cca 2 a půl let občas v hlídacím koutku (ne v obchoďáku, ale v centru města jednu dobu takové hlídání fungovalo) a mívala jsem problémy jej od tamtud dostat pryč, než že by tam nechtěl zůstávat :lol:

Vůbec si tyhle myšlenky nepřipouštěj, dítě potřebuje kolektiv vrstevníků, je mu v něm dobře. Maminku má doma každý den, děti ve školce a jiné hračky a jiná zábava jsou pro něj novinkou. Třeba budeš ještě překvapená, že s Tebou nebude chtít jít domů :wink: (ale kdyby tohle nastalo, tak si to prosím neber osobně - je to naprosto normální a přirozené :palec: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
29.9.10 09:39

Ahoj, je to úplně normální! U dcery jsem při cestě ze školky brečela ,protože ona se mě nechtěla pustit a strašně plakala!!Když jsem po půlhodině volala do školky ,tak mi bylo řečeno ,že je v pohodě a hraje si!!! Jelikož jsem šla hned do práce nebyl moc čas se tím trápit!U syna to bylo horší, nastoupil do speciálky 20 km od domova ,protože nemluví,nechodí a to byla pro mě ta nejhorší situace,kdy mi vlastně dítě neřekne jestli se mu tam líbí,atd.,navíc jsem nechodila do práce a došla jsem domů a najednou jsem nevěděla co dělat,strašně jsem se bála ,že to beze mě nezvládne :zed: !!Po 2 týdnech jsem zjistila ,že můj syn je naprosto spokojený mezi dětma a vůbec mu tam nechybím :wink: takže to zvládl lépe než já!!Učitelky byly skvělé ,protože jsem pořád volala a jezdila dělat přepadovky a vždy jsem viděla spokojené dítko :dance: !! Neboj se tam volat a chodit se dívat :wink: :wink:
Přeji at se malému moc líbí ve školce a ty si aspon na chvíli doma odpočni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.9.10 10:38

no ja z toho mam uplnou hruzu uz ted…budu snad radej s malou chodit do prace nez abych ju davala do skolky… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
29.9.10 10:41

Ahoj,

muj syn chodí do školky moc rád a je tam šťastný a spokojený..a ja první dny byla z toho na prášky..furt jsem nad ním přemyšlela a tak..ale on de do školky da mi pusu zamáva usměv od ucha k uchu…první dny jsem se citíla jak je tohle možný..jiné děi tropí scény a muj syn neee..normálně mě napadla myšlenka jestli mě má rád jestli se necití líp s cizíma než s vlastní mamou..bylo to hrozné ale už je to ok…prostě je to změna a tu změnu víc nesou rodiče než děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
29.9.10 10:43

Ahojky, nás to čeká za 14 dní - malej půjde poprvé, už jsou mu tedy 4, ale nejdříve tam strašně chtěl, tak jsem byla ráda, že nás po všech možných peripetiích nakonec přijali, jenže mezitím uplynulo půl roku a malej najednou brečí, že do školky nechce. :-(
Tak z toho mám trochu nervy, ale budu to zkoušet postupně, nejdříve tak na hoďku dvě, aby si zvyknul a pak to prodloužím až do oběda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
29.9.10 11:10

No uvidím co mi odpoledne řeknou :-) Ale snad se tam má dobře,věčně mi vrtá hlavou jestli jí,a tak.Akorát vidím trochu výhodu v tom že tam má bratrance a sestřenici,se kterými je skoro každý den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
29.9.10 17:41

Syn mamánek, srdcevroucí scény, za týden tatínkovi ne, mamince ano a po měsíci je nespokojený, když se z práce utrhnu a pro nej příjdu dřív. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
29.9.10 18:16
Liduš88 píše:
No uvidím co mi odpoledne řeknou :-) Ale snad se tam má dobře,věčně mi vrtá hlavou jestli jí,a tak.Akorát vidím trochu výhodu v tom že tam má bratrance a sestřenici,se kterými je skoro každý den :-)

Tak jak jste dopadli? Všechno ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
29.9.10 19:46

Dopadli jsme dobře,prý si pobrečel když měl jít ven,nechtěl si oblíct pláštěnku a když měl jít spát.Nespal a byl teda hodně protivnej,protože doma po obědě spí.Ale jinak ho chválili,snědl svačiny i oběd :-) A to mu doma dělá problém.Ale říká že zase půjde do školky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
8.10.13 09:50

Zdravim nas maly zacal chodit v 5 letech tet v zari do skolky dtriv nam ho hlidavala tchyne.ze zacatku plakal pak uz chodil s usmevem dal mi pusu a sel s hrat:-) tet pred minuli tyden byl nemocny tak nam ho hlidala tchyne a jak sel po tydnu do skolky tak opet rano slzicky:-(((me je to strasne lito ze ho tam musim nechat tet mam svoje nalady jsem tehotna.do skolky chodit nechce radeji by byl u tchyne je na ni zavisli rano rika ze ho boli brisko myslim si ze je to ztoho ze place a nechce tam ale bojim se abych neco nezanedbala, porad myslim na to zda si tam nekdo snim hraje rikava mi ze si nikdo snim nehraje, tet v patek jak se sloucili tridy ke konci tak zvracel ucitelka rikala ze nevypadal moc dobre kdyz si predstavim jak mu bylo bezeme kdyz mu bylo spatne:-((( ach jo snad uz to bude vse ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
10.10.13 13:01

@Liduš88 úplně stejný, trvalo to asi tejden, furt jsem myslela na to co se tam děje, ale neboj, oni si poradí a syn je v pohodě, občas se nervujeme uplně zbytečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin