Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli jste některlá z Říčan u Prahy a máte nějakou osobní zkušenost se soukromými školkami v Říčanech. Četla jsem letáček s nabídkou soukromé školky v budově Monitexu, ale nenašla jsem její internetové stránky, asi žádné nemá. Proto mě zajímá, jestli ji některá neznáte. Má být v Jiráskově ulici. Děkuji moc za bližší informace.
Ahoj Jana
něco málo měla referencí na říčanském diskusním foru (a nijak kladné nebyly) osobní zkušenost ale nemám
tato školka byla otevřená velmi krátce, už je zrušená. Zřizovatel neměl požadovanou kvalifikaci.
musí mít sám pedagogické vzdělání, nebo zaměstná někoho, kdo ho má a zaštítí ho
rozhodně nemusí mít vzdělání. ani pedagogické ani jiné
stačí ŽL. Samozřejmě by měl (ale nemusí) zaměstnat odborníky.
ano, sophinko, tak je to v případě, že jde o mateřské centrum, baby club…, z toho, co se mi doneslo byl záměr zřídit v Monitexu školku se vším všudy podle školského zákona, ale tam jsou tak přísné normy, že je těžké je naplnit. Mimo požadavků na vzdělání třeba i metráž hřiště /kterým objekt Monitexu nedisponuje/ a dál hygienické normy na počet a typ záchodků…, stravování, místo pro spaní…
Dá se to obejít mateřským centrem, ale pak se bez dotací školkovné šplhá k mnohatisícovým čáskám za měsíc. Maminek, které si finančně nemohou moc vyskakovat je v Říčanech drtivá přesila oproti kapacitě v těch cenově únosných. Sama nevím, jak to budu řešit. Naše malá už nám dorůstá.
Nevíš prosím jezinko, jak drahá je Landie? Doslala jsem do schránky leták o nové školce v Nedvězí - Chytrá sovička. Je součástí řetězce a asi také nebude z nejlevnějších. Co budeme holky z Říčan dělat?
ano já znám problematiku školek
. chytrá sovička bude mít pravděpodobně školné kolem 15 tisíc.je to od kindergartenu. landi-školky které nabízí program typu tenis pro děti dvouleté na mě moc důvěryhodně nepůsobí. ale nevím,reference jsem nikde nezaslechla.nevím kterým směrem budeš školku hledat,ale v újezdě je kolem 6-8 tisíc.
myslíš sofinko, že je v Újezdě šance pro Říčanské děti?
děkuji za odpověď. Osobně se kloním ke státním školkám, nejen kvůli ceně. Zkusíme to, ale nedoufám, že se to při situaci v Říčanech povede. Vypadá to, že máš hodně dětiček, kterými jste prošli vy?
sanini nevím jaké šance jsou v újezdě. a my jsme neprošli žádnými
ty asi nekoukáš na metříky-podpisy ?? ![]()
Sanini ..tak to přesně nevím ..ale mělo by to být na jejich stránkách ..ale je to hodně..něco kolem 15 tis za měsíc,reference taky neznám
sama jsem od Písku a naši známí tu školku vedou ..tak jim nechci dělat reklamu, jen kvůli tomu, že je znám osobně, ale o školce moc nevím
jezinka píše:
Sanini ..tak to přesně nevím ..ale mělo by to být na jejich stránkách ..ale je to hodně..něco kolem 15 tis za měsíc,reference taky neznám
sama jsem od Písku a naši známí tu školku vedou ..tak jim nechci dělat reklamu, jen kvůli tomu, že je znám osobně, ale o školce moc nevím
jezi myslím,že to je pobočka od pobočky každá má svého majitele a záleží na něm jak moc se tomu je ochoten věnovat.
jezinka píše:
Ahoj Jezinko
![]()
Sanini, před třemi roky tam bylo školkovné okolo 18 tisíc bez jídla
. Extchán mi tenkrát vyčetl, že jsme se tam ani nešli podívat, když nám dali leták do schránky. Když jsem si našla, kolik je tam školkovné a řekla mu to, už ani necekl. Máme dvojčata.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.