Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moje tříletá dcerka měla jít do školky,bohužel bylo všude plno
už nějaký ten pátek bydlíme ve Varech a Já nevím jestli mi jí do školky vezmou..a neví někdo jak je to když je žena na mateřské ??nakolik hodin můžete dávat dítě do školky?
pokud máš čtyřletou variantu a bereš na dceru rodičovský příspěvek, tak může chodit denně na 4 hodiny. pokud jsi na mateřské/rodičovské dovolené s druhým mladším dítětem, tak může chodit dcera denně na plnou dobu, protože dávky bereš na péči o druhé dítě. ale v tomto druhém případě budeš mít asi problém malou do školky dostat. POkud teda mohu soudit ze situace v Praze. Možná je to ve Varech s obsazeností školek lepší.
Pokud jsi opravdu na mateřské, tzn. s druhým dítětem, tak může být malá ve školce normálně, denně plnou dobu, pokud jsi ale na rodičovské s touto dcerou, můžeš jí dávat do školky buď na 4 hodiny denně nebo na 5 celých dní v měsíci.
ano mám tu čtyřletou variantu,pobírám rodičovský příspěvěk..myslela jsem si že může jen na 5hodin.Chtěla jsem jít do práce proto jsem se ptala..ale na 5 hodin mě těžko někde asi vemou ![]()
Co vim, tak se nehledi na delku rodicaku, ale na vek ditete. Do 3let veku ditete je narok na 5 dnu v mesici. Od tri let veku ditete je narok na 4 hodiny denne. Pokud prekrocis, prijdes o rodicak. Pokud pujdes do prace, tak mala muze chodit do skolky neomezene a ty prestanes pobirat RP.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.