Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky (a tatínci), chtěla bych otevřít v Olomouci anglickou školku, ráda bych si udělala malý průzkum trhu. Byla bych vděčná za zodpovězení krátkého dotazníku - odpovědi posílejte do zpráv. Všem moc děkuji.
1. Uvítala(y) byste možnost dát své dítě do anglické školky v Olomouci?
2. V kolika letech dítěte byste ho chtěl(a) do školky poslat?
3. Jelikož školka bude soukromá, nebude dostávat žádné peníze od státu, budou muset rodiče platit školné. Na zaplacení provozu a výplat zaměstnanců se školné bude pohybovat okolo 9tis/měs. včetně celodenní stravy, výletů, exkurzí, veškerých pomůcek a výuky angličtiny. Zdá se Vám cena vyhovující?
4. Jaká otevírací doba by Vám vyhovovala? Bylo by lepší otevírat spíše dřívěji ráno a nebo zůstávat otevření do pozdního odpoledne?
5. Kolik dětí si myslíte, je ideální na jednu paní učitelku. (Počítá se se 4 dětmi na 1 paní učitelku)
Ahojky, já jsem se už na soukromé školky v Olomouci dívala, protože po mé rodičovské se tam nejspíš budeme stěhovat a moc velký výběr tam nebyl:-( Takže, určitě další nabídku bych ocenila. Určitě bych nechtěla dát dítě dřív než ve dvou letech, ale ve třech letech by už pro mě mohlo být pozdě - proto bych ocenila možnost od 2 let věku…všechny ostatní školky v Olc mají pokud vím možnost až od 3let a to už dítě rovnou můžu zkusit umístit do státní:-) Školné 9.000 měsíčně je samozřejmě dost peněz, ale vzhledem k tomu, co dnes vše stojí, částka je celkem slušná. S částkou přes 10.000 Kč už bych možná zvažovala možnost soukromého hlídání nějakou tetou apod… (když jsem viděla jiné školky v Olc za 15.000, bylo mě jasné, že tolik prostě nedám…). Otevírací doba nejpozději od 7:00 do alespoň 17:00, což by byl teda myslím ale taky docela luxus pro rodiče, jak jsem se dívala na nabídku jiných školek:-). Počet dětí na učitelku by mi nevadil ani trošku vyšší než uvádíte, ale takhle taky super. Držím palce, ať vám vše vyjde.
Díky za podněty! ![]()
Věk dítěte je v tomto případě limitován předpisy. Pokud by školka přijímala děti mladší, byla by svázaná požadavky na vzdělání, praxi a to s sebou přináší další náklady… tím samozřejmě nechci říct, že nebudeme klást požadavky na naše paní učitelky. Pokud by ale byl zájem, tak by se školka postarala i o tak malého caparta, protože chápeme, že když maminka musí do práce, tak holt musí do práce ![]()
Vím, že se ceny pohybují v Olomouci od 10tis/mes., počítala jsem to a vyšlo by to tak tak ![]()
Mám známou, která pochází tady z Hodonínska a má v Olomouci svoji školku s Anglickou výukou, tady je kontakt http://www.firmy.cz/…ve-sady.html jen teda nevím proč jim teď nejedou web stránky, tak ji když tak kontaktujte ![]()
Syn bude mít sice 3roky až za rok v prosinci, ale už hledám pro něj školku. Prosím Vás, co vodíte děti do ESBB nevíte, zda by tam nebyl problém dát dítě až od půlky školního roku?
zuzanecka1 píše:;
Syn bude mít sice 3roky až za rok v prosinci, ale už hledám pro něj školku. Prosím Vás, co vodíte děti do ESBB nevíte, zda by tam nebyl problém dát dítě až od půlky školního roku?
Nebylo by lepší si tam zavolat a domluvit se, případně se tam zajít podívat i se synem, jak se mu bude líbit prostředí a rovnou na místě vše prodiskutovat
takhle jsme si vybrali školku, obešli jsme všechny co tu máme k dispozici a jen dvě se nám líbily
.
IvkaH píše:zuzanecka1 píše:;Nebylo by lepší si tam zavolat a domluvit se, případně se tam zajít podívat i se synem, jak se mu bude líbit prostředí a rovnou na místě vše prodiskutovat
Syn bude mít sice 3roky až za rok v prosinci, ale už hledám pro něj školku. Prosím Vás, co vodíte děti do ESBB nevíte, zda by tam nebyl problém dát dítě až od půlky školního roku?takhle jsme si vybrali školku, obešli jsme všechny co tu máme k dispozici a jen dvě se nám líbily
.
Jo jo, to určitě uděláme. Ale na tuhle jsem narazila zrovna teď, tady na netu a tak jsem chtěla mít nějaké info hned:-)
od letošního roku berou do všech i státních školek od 2 let děti ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.