Skolka

15.9.10 17:50

skolka

Dobry den v dubu 2010 jsem sla na zapis do materske skolky se synem.Na zaklade toho jsem vyplnila papiry a pak jsem si sla pro rozhodnuti a zjistila jsem ze mi maleho do skolky vemou od 1.zari2010.Do papiru jsem uvedla ze nastoupim do zamestnani,ale 31.srpna2010 jsem zjistila od sveho gynekologa, ze jsem tehotna v 2mesici!A dneska jsme meli informativni schuzku a tam jsem se dozvedela od pani reditelky ze mi maleho Lukase vylouci,jen kvuli tomu ze jsem tehotna a ze jsem v papirach uvedla ze pujdu do zamestnani!!V zari byl Lukas ve skolce, ale byl tam jen na 5dni v mesici,protoze pobiram jeste materskou na neho ,ale jen do Listopadu,tak nevim co mam delat?V Pondeli mam s pani reditelkou schuzku a nevim co mam delat :-( ?Dekuji za odpoved Sarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
15.9.10 17:59

Ahoj. Obávám se, že vše záleží na ředitelce.

Pokud do práce nenastupuješ, tak ji chápu, ale pokud jsi pracovat začala, tak by tě měla brát jako zaměstnanou a jestli jsi těhotná nebo ne, by ji nemělo zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
15.9.10 18:07

No a ty jsi do práce nastoupila nebo ne? A proč si to ředitelce říkala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.10 18:10

Ahoj no protoze se me na to ptala!A ja nevim co mam ted delat?Ja jsem taky nemohla vedet co bude za 4mesice!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.9.10 18:13

Jestli chodíš do práce, tak by dítě ze školky vyřadit neměli. Rozhodně ne teď. Předpokládám, že jsi do práce nastoupila, jinak bys to asi neřešila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
15.9.10 18:14

To je mi jasný, žes to nemohla vědět. A co si uvedla do té přihlášky, od kdy že nastoupíš do práce? A nastoupíš do ní? Ono by to asi bylo nejrozumnější tam nastoupit, dítě máš do školky přijaté a pokud nejsou komplikace, tak můžeš normálně pracovat. A pak ti myslím dítě jen tak vyloučit nemůže, ale chtělo by to pohledat jak přesně to je, případně zkusit nějaký odbor městského úřadu co má na starosti školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.10 18:21

No tak ja budu za chvili ve 4mesici a me uz stejne nikdo neveme a od doktora s gyndy mam zakazane zvedat tezke veci vis!!A jjak je mozne ze jine maminky maji dite ve skolce a bud cekaji dite a nebo uz ho maji tak jak je to mozne?Ja uz fakt nevim co delat?diky cauki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
15.9.10 18:30

šašulinko: chápu to tak, žes tam napsala předpokládané datum, kdy budeš chodit do práce, ale ještě jsi nenastoupila a zjistila těhu. Vlastně žádnou práci nemáš? Pak chápu, že ředitelka chce malého vyloučit, protože je hodně dětí, co jejich maminky pracují a třeba druhým rokem jim dítě stále nevzali do školky. Viz moje kamarádka. A taky vím, že chodí do školek děti, co by tam „neměly co dělat“, ale to je prostě ČR. Korupce, zvláštní přístupy ať si kdo chce co chce říká, různé zatajování, podvodné razítka zaměstnání a tak dále, to jen co vidím okolo sebe. Bohužel já jsem tak „hloupá“, že nedovedu podvádět, takže jsem taky doma s Veru a Tom má smůlu se školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
15.9.10 18:31

Já bych zkusila podat odvolání, protože mi to přijde jako diskriminace. Navíc jestli jsi nenastoupila do práce tak by jsi měla mít neschopenku a to je dle mne jako by jsi v té práci byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.9.10 18:35

No co, říct jí, že do práce nastupuješ v listopadu - co jí je do toho jestli pracuješ nebo jsi na neschopence? Moc tomu nerozumím jak to máš. V listopadu ti teda skončí rodičovská, nastoupíš do práce a jdeš na neschopenku, nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.9.10 18:38
Lakynka píše: šašulinko: chápu to tak, žes tam napsala předpokládané datum, kdy budeš chodit do práce, ale ještě jsi nenastoupila a zjistila těhu. Vlastně žádnou práci nemáš? Pak chápu, že ředitelka chce malého vyloučit, protože je hodně dětí, co jejich maminky pracují a třeba druhým rokem jim dítě stále nevzali do školky. Viz moje kamarádka. A taky vím, že chodí do školek děti, co by tam „neměly co dělat“, ale to je prostě ČR. Korupce, zvláštní přístupy ať si kdo chce co chce říká, různé zatajování, podvodné razítka zaměstnání a tak dále, to jen co vidím okolo sebe. Bohužel já jsem tak „hloupá“, že nedovedu podvádět, takže jsem taky doma s Veru a Tom má smůlu se školkou.

Jakýpak podvádění. Školka není žádná hlídárna pro zaměstnané matky, ale vzdělávací instituce. To, že je v tom dneska bordel a vzdělání se nedostává všem dětem stejně - v tom vidím problém a ne v tom, že matky chtějí, aby se jejich dítěti dostalo vzdělání přestože má doma mladšího sourozence. V tomhle vidím diskriminaci jako prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
15.9.10 18:42

Tak ale pokud žádnou práci nemáš, tak je asi ředitelka v právu, já to pochopila tak, že se vracíš do zaměstnání, kde si byla před mateřskou.
Jinak těžké věci nesmí zvedat žádná těhule, to je normální omezení a ne zdravotní komplikace.

A jak je možné, že některé maminky čekají a mají dítě ve školce, tak jsou možné 2 případy - buď opravdu podvodem nebo poctivě. Protože pokud jim trvá zaměstnání a nastoupí do něj, tak není důvod aby jim děti nevzali do školky, pokud vezmu, že budou pracovat až do mateřské, tak budou třeba ještě 6 měsíců v práci, to je víc jak půlka školního roku. Nehledě na to, že když chodí do práce, tak je školce houby do toho, jestli jsou nebo nejsou těhotné… no a další rok už je dítko většinou tak velké, že ho vezmou i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
15.9.10 18:48
Gina108 píše:
Lakynka píše: šašulinko: chápu to tak, žes tam napsala předpokládané datum, kdy budeš chodit do práce, ale ještě jsi nenastoupila a zjistila těhu. Vlastně žádnou práci nemáš? Pak chápu, že ředitelka chce malého vyloučit, protože je hodně dětí, co jejich maminky pracují a třeba druhým rokem jim dítě stále nevzali do školky. Viz moje kamarádka. A taky vím, že chodí do školek děti, co by tam „neměly co dělat“, ale to je prostě ČR. Korupce, zvláštní přístupy ať si kdo chce co chce říká, různé zatajování, podvodné razítka zaměstnání a tak dále, to jen co vidím okolo sebe. Bohužel já jsem tak „hloupá“, že nedovedu podvádět, takže jsem taky doma s Veru a Tom má smůlu se školkou.
Jakýpak podvádění. Školka není žádná hlídárna pro zaměstnané matky, ale vzdělávací instituce. To, že je v tom dneska bordel a vzdělání se nedostává všem dětem stejně - v tom vidím problém a ne v tom, že matky chtějí, aby se jejich dítěti dostalo vzdělání přestože má doma mladšího sourozence. V tomhle vidím diskriminaci jako prase.

Já to taky tak vidím. Já se tam rozhodně necpu před ty, kteří školku opravdu potřebují. Jen mě štvou ty, kteří si tam jakýmsi zvláštním způsobem to dítě dotlačí, když jsou doma s mladším. Já to ve školce jen zkusila, řekli: nemáte šanci, já, že ano, chápu a nashledanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.9.10 18:51
Lakynka píše:
Gina108 píše:
Jakýpak podvádění. Školka není žádná hlídárna pro zaměstnané matky, ale vzdělávací instituce. To, že je v tom dneska bordel a vzdělání se nedostává všem dětem stejně - v tom vidím problém a ne v tom, že matky chtějí, aby se jejich dítěti dostalo vzdělání přestože má doma mladšího sourozence. V tomhle vidím diskriminaci jako prase.
Já to taky tak vidím. Já se tam rozhodně necpu před ty, kteří školku opravdu potřebují. Jen mě štvou ty, kteří si tam jakýmsi zvláštním způsobem to dítě dotlačí, když jsou doma s mladším. Já to ve školce jen zkusila, řekli: nemáte šanci, já, že ano, chápu a nashledanou.

Mně štvou všichni zastupitelé (a že je to v každém městě) kteří tak před deseti lety rozprodávali budovy školek za pár tisíc soukromým firmám, nechali z toho udělat bordely, však co, dětí je čím dál míň a teď skuhrají, že na zřizování míst ve školkách nejsou peníze. To by člověk blil :poblion: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
15.9.10 18:52

Ahoj,
pokud jsou ve školce i jiné děti, které mají maminku doma, tak není možné, že je prostě ředitelka naštvaná, že jsi do přihlášky v dubnu uvedla jakoby nesprávné údaje? Že jsi podle ní lhala? Ví, v kolikátém jsi měsíci? Pokud ne, tak můžeš doložit, že jsi otěhotněla až dva nebo tři měsíce po zápisu, tudíž jsi nepodváděla, a pokud tam jsou i jiné děti, které mají mámu doma s druhým nebo těhotnou, tak bych žádala vysvětlení, proč ty máš odejít. Pokud už do školky chodíte, tak komu by jako teď dělala místo? To jako vás vyhodí a dodatečně bude nabírat jiné dítě s mámou doma? Pokud tam i takové jsou, tak předpokládám, že na všechny pracující matky se dostalo.
A taky možná jí vadí, že nedostává tolik peněz, jako na celodenně chodící dítko. Třeba by chtěla trochu finančně podpořit :mrgreen:
Nenech se odbýt, ale hlavně v klidu a slušně :lol:
 M.

Příspěvek upraven 15.09.10 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin