Skolka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21579
15.9.10 20:11

no, pokud ředitelka žije v domění, že jsi ji podvedla, tak bych s ní zkusila v klidu promluvit a vysvětlit, že prostě od doby zápisu se podařilo otěhotnět, což jsi nemohla v té době tušit. klidně jí i řekni o těch pracovních nabídkách. a ty jsou jaké? tam bys těžké věci zvedat musela? protože pak by bylo jednoduché prostě nastoupit do práce, jak bylo původně půánováno. ono stejně by asi měli problém s tvým nástupem, když bys pak šla vlastně skoro hned na mateřskou. tak uvidíš, co z toho vypadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.10 20:35

Ano mela jsem nastoupit do automobiloveho prumyslu a nebo do obchodu vis?Takze tam by jsem musela zvedat tezke veci protoze vim co to je ja uz jsem v obchode delala!Takze do prace uz asi nenastoupim protoze uz budu ve 4mesici a zadny zamestnavatel me nezamestna a ani na zkraceny uvazek vis?Takze nevim co ji mam vlastne rict mam i strach ale v papirech co jsem vypisovala na zapise tak to byla pravda ale ja jsem nevedela ze se to tak zmeni!!!cauki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
15.9.10 20:53
šašulinka píše:
tak ja nevim co delat ale jak rikam tak jsou ve skolce i maminky ktere jsou tehotne a maji tam dite?

No jestli to nebude tím, že pracují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená majdina
15.9.10 22:38

Jde o to, že jsi na přihlášce nepodváděla a to je hlavní, to můžeš i dokázat a tím začni - srovnej to s ředitelkou. Pochopí to, pokud ne, nenech se do ničeho dotlačit, ale vše si nech do detailu vysvětlit, třeba třikrát a třeba i písemně. Vypadá to, že náhardníka by měla…

Poté můžeš řešit tu práci, třeba by tě někdo na brigádu vzal, nebude za to moc, ale nejspíš nejsi v situaci, kdy si můžeš vybírat, tak pokud se budeš cítit dobře, zkus to…ale to je na jinou diskuzi.

mimochodem, jsem na tom stejně, s tím rozdílem, že stále pracuju a rodit hodlám v dubnu, takže pak už mi snad dítko nevyloučí - proč taky? Nikomu jsem nehlásila, že jsem těhotná, ono už taky zátra být nemusím!

• Citovat
  • Upravit
15.9.10 22:47

ahojki jo tak to je pravda ze tady nemusim zitra byt ale co nadelam!Kdyz mi ho vylouci tak se svet nezbori ale je to od ni sproste ja jsem to taky necekala a ani jsem to neplanovala!Ja jsem do prace chtela jit a ted si u zamestnavatele nemuzu dovolit mu rict zamestnej me na zkraceny uvazek a jeste mu rict ze nemuzu nic zvedat ze to mam zakazane od doktora to nikoho nezajima a ho vubec ne!!A ze jsem pomalu ve 4mewsici to uz me nikdo neveme a ja pujdu stejne na pracak az do porodu tam budu nahlasena!!Takze si to necham od ni vysvetlit a uvidim,ale je mi stoho blbe!Ve skolce mi maleho chvali ikdyz je tam jen na 5dni v mesici a na 4hodky.A nereknu kdyby byl nejaky duvot treba ze neplatim stravne a skolne a nebo neco jineho co je ve skolnim rade aby ho mohla vyhodit jen tak!!Tak fakt nevim a pisu pravdu tak jak to je!!cauki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.9.10 15:11

1. zeptej se, proč do školky chodí Pepíček Novák, když má maminku doma a proč nemůže tvůj syn.
2. vysvětli to s tím těhu, že jsi to opravdu nevěděla
3. normálně řekni, že si hledáš práci a od listopadu že chceš nastoupit i coby těhule. Co kdybys třeba našla nějaké dobré místo sekretářky, nebo telefonní operátorky, to bys klidně dělat mohla, ne? A co pak se synem? To, že takové místo pak neseženeš, to je druhá věc, to zas sama neovlivníš, ale ředitelka ti nemůže tvrdit, že stejně nemáš šanci pracovat, proto ti dítě vyloučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
23.9.10 21:29

Zakladatelko,jak to nakonec dopadlo na koberecku u pani reditelky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
23.9.10 22:50
šašulinka A dneska jsme meli informativni schuzku a tam jsem se dozvedela od pani reditelky ze mi maleho Lukase vylouci,jen kvuli tomu ze jsem tehotna a ze jsem v papirach uvedla ze pujdu do zamestnani!!

no, koukám, že jdu s křížkem po funuse… tak třeba pro ostatní - kvůli těhotenství nebo kvůli tomu, že nepracuješ, ti ředitelka jednou přijaté dítě vyloučit nemůže. ani ve zkušební době.

v zákoně jsou přesně dané důvody, za jakých může být dítě z docházky vyloučeno:

• pokud dítě BEZ OMLUVY nechodí do školky déle jak dva týdny
  • pokud zákonný zástupce dítěte opakovaně narušuje závažným způsobem provoz školky
  • pokud opakovaně není uhrazeno školné nebo strava
  • pokud ve zkušební době lékař nebo školské poradenské zařízení (nikoli tedy školka sama) doporučí ukončení docházky

je to školský zákon, paragraf 35, odstavec 1
http://www.sagit.cz/…birkatxt.asp?…

škoda, že nebyl nadpis výstižný, vzala bych ho na vědomí dřív a mohla jsem odkaz hodit rovnou, třeba by tazatelce pomohl :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.8.15 16:36

Predskolak a nepřijetí do skolky

Ahoj, chci se zeptat - stěhují se s dětmi z Prahy do Jaroměře, kde jsme nestihli zápis, jelikož jsme stěhování vůbec neplánovali a nechtějí mi syna přijmout k predskolnimu vzdělání. Nabízejí mi pouze školku mimo obec, kam nesvazeji a nemám ani auto, abych ho tam dopravit. Cca 20km od domova.
Tím pádem ani nemohu chodit do normálního zaměstnání, které ale potřebuji, jelikož jsem s dětmi sama.
Můžete mi poradit kam se mam obrátit? Syn školku miluje a já s ním ani doma být nemůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
24.8.15 16:40

@Radka 1884 Obávám se, že máš smůlu… nebyla jsi u zápisu, takže ti dítko přijmout nemusí, takže leda zkusit zjistit, zda tam taky někdo nevozí dítko, zda by nevzal i tvoje a ptát se ve školce, zda třeba někdo nenastoupil nebo to v průběhu září nevzdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.8.15 16:44

Predskolak a nepřijetí do skolky

@j.a.n.i1 tzn. že předškolní výuka není povinná? S dopravou je to o ničem… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
24.8.15 16:49

@Radka 1884 Ne, předškolní výuka není povinná, pouze školka má povinnost předškoláka přijmout, pokud se dostaví k zápisu a má místo… teoreticky pokud by dorazilo k zápisu víc předškoláků než má míst, tak může těm přebytečným nabídnout jinou školku, ale v reálu se tohle nestává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
24.8.15 16:49
@Radka 1884 píše:
@j.a.n.i1 tzn. že předškolní výuka není povinná? S dopravou je to o ničem… :,(

předškolní docházka by měla být povinná až za rok tuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
24.8.15 16:50
@Pam12 píše:
předškolní docházka by měla být povinná až za rok tuším

No, spíš se uvažuje o tom, že by byla, tj. kdo ví jak to bude a jestli vůbec, natož za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
24.8.15 17:01

@Radka 1884, bohužel, tohle je téměř neřešitelná situace - předškoláka musí školka přijmout pouze v případě, že se dostaví k řádnému zápisu, což Tys nesplnila. Nemohou vyhodit už přijaté dítě, aby mohli přijmout to Tvé, i když je předškolní.

Obvolávat, zkoušet… případně se dojít poradit na městský úřad… ale v první řadě shánět jiné hlídání pro dítě, abys mohla do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin