Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
prosím o reference školek ve Zlíně a okolí. Kamarádka má 2 letého syna a ráda by pro něj vybrala dobrou školku. Bydlí na Bartošově čtvrti.
Předem moc děkuji a přeji pěkný den
Pod pojmem dobrá školka si každý představuje něco jiného, nejlepší bude, když si kamarádka vyhlédne pár školek a do těch se zajde podívat.
Ze své zkušenosti doporučuji mít školku na trase práce - domov.M
Maminky ze Zlína, zajímá mě, co budete dělat, když vám nevezmou vaše děti do školky. Já mám dceru v jeslích, 3 roky má až 9.9. a ve všech školkách mi řekli, ať nepočítám s přijetím
. A to máme školku přímo v baráku! Kolik jste podávali přihlášek a kam?
@katulka.k ahojky, já teda nejsem úplně ze Zlína, bydlím 2 km od něj, ale se školkama je to naprostá tragédie.. dej si přihlášek kolik uznáš za vhodné, každá tě bude stát 50 - 100 kč za potvrzení u lékaře.. my jsme dubnový, takže jsme se nedostali absolutně.. minulý rok neumístili ve zlíně 600 dětí.. ![]()
já budu teď nastupovat do práce a malé budeme muset zaplatit buď chůvu nebo miniškoličku.. a některý dny budou hlídat kamarádky, rodiče.. je to prostě v prčičích.. nebo to vyřešte dalším miminkem ![]()
@Janinka07 Další miminko teď určitě nechci a dát malou do soukromé školky je pro mě finančně nepřijatelné. Babičky stéle pracují, sestra i kamarádky taky, takže mi nemá ani kdo pohlídat
. Takže opravdu nevím, co budu dělat, jestli ji nevezmou. Do práce musím
Já jsem si taky myslela, že nikoho na hlídání neseženu.. a nakonec se situace tak hrozně zkomplikovala, že teď vím, že 3 dny v týdnu mám zajištěné hlídání zadarmo u kamarádek a rodičů, další 2 dny si musím zaplatit, ale i tak nás to vyjde na 5 tisíc měsíčně
bohužel,.. finančně nás to taky dost ohrozí, ale nedá se nic dělat.. taky do práce nastoupit musím..
Jestli můžu poradit tak zkusit mš u bívalé třinácté základky švagrová tam byla dnes na zápis se synovcem a ředitelka jim řekla že by to mělo vyjít
@katula9 To bych ji vozila přes celé město a pak se vracela zpět do práce, ale lepší než nic. Díky
Letos to zatím řešit nemusím (dceru sice hlásit do školky budu - 3 roky v srpnu), ale jsem doma s druhou takže si myslím že moc šancí nemáme (Otrokovice). Druhá je narozená v květnu, takže tam je mi jasné že mi jí vezmou až od září. Jsou to blbé tři měsíce, ale díky bohu za ně, není to celý rok jako @katulka.k - já ty tři měsíce budu řešit se zaměstnavatelem neplaceným volnem (babičky tady nemáme, a i kdybychom měli pracujou).
Jediné řešení je zkusit se zeptat jestli jí nevezmou třeba v průběhu rok (od ledna?) do ledna to řešit soukr. školkou anebo u zaměstnavatele tím neplc. volnem.
Chci se zeptat, jestli nemáte zkušenosti s MŠ Zlín - Louky. Díky moc za info.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.