Skolka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.9.10 18:53

Ano v Listopadu mi konci rodicovska na Lukase protoze dosahne 3let.Ja od Listopadu musim jit na pracak a od gynekologa dostanu nemocenskou!Tak nevim a potrebuji poradit od nekoho!!cauki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.9.10 18:54

Jestli tak trváš na tom, aby dítě ve školce zůstalo, tak bych být tebou nejdřív zjistila u zřizovatele školky, za jakých podmínek mi tam dítě nechají, a pak bych se snažila ty podmínky splnit. Mně třeba přijde divné, že ti teď chtějí vyloučit už přijaté dítě. I když jsi těhotná. A když jsi vyplňovala přihlášku, měla jsi nějaké místo domluvené?

Přihlášky se podávají s velkým časovým předstihem (u nás skoro půl roku). Já na tom byla podobně - taky jsem při zápisu nevěděla, že za půl roku budu těhotná, ale já v té době pracovala a pracovala jsem i pak v září. Anežku mi ze školky nevyloučili. Ona jedna věc je to dítě nepřijmout a druhá věc je ho pak vyloučit. Vysvětlete pak tříletému dítěti, že nemůže chodit do školky jenom proto, že bude mít sourozence. A pokud se to tak u vás děje, tak by tak mělo být pro všechny stejně :nevim: . Víc bych chápala, kdyby ti ho už od září nevzali. U nás bys třeba neměla šanci (když se vracíš po MD a máš tříleťáka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
15.9.10 18:55

no trošku mě přístup paní ředitelky překvapuje… Klárka chodí do školky od loňska (předtím byla 2 roky v jeslích). já jsem od března na neschopence, rodit budu v říjnu. a teda u nás ve školce nepadl ani náznak, že by mi tento školní rok Klárku vyloučili… ale pravda je, že už jí jsou 4 roky. a jestli je u vás situace, kdy se do školky nedostaly děti maminek, které opravdu do práce nastoupily, tak je to sice kruté, ale pochopitelné. míst ve školkách je fakt strašlivě málo. no, uvidíš, co ti řekne na té osobní schůzce. a držím palce, aby se to nějak dobře vyřešilo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
15.9.10 18:55

No, nemocenskou od gynekologa nedostaneš, neb nejsi účastna nemocenského pojištění, tak na ní nemáš nárok. Nebo tedy napsat ti ji může, ale to je tak všechno, platit ti ji nikdo nebude, můžeš ji použít jen pro UP, abys tam nemusela pravidelně docházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.9.10 18:57
šašulinka píše:
Ano v Listopadu mi konci rodicovska na Lukase protoze dosahne 3let.Ja od Listopadu musim jit na pracak a od gynekologa dostanu nemocenskou!Tak nevim a potrebuji poradit od nekoho!!cauki

A to ti skončil pracovní poměr, co jsi měla předtím? Jestli ne, bylo by škoda být nezaměstnanou, normálně bych nastoupila do práce, třeba jen na jeden den a šla bych na neschopenku po nástupu. Pokud by ti zanikl pracovní poměr jen tím, že nenastoupíš, byla by to věčná škoda nejen kvůli školce, nedostala bs na neschopence peníze, čekala by tě jenom čtyřletá varianta rodičovské…

Příspěvek upraven 15.09.10 v 18:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
15.9.10 18:58
Gina108 píše:
Lakynka píše:
Gina108 píše:
Lakynka píše: šašulinko: chápu to tak, žes tam napsala předpokládané datum, kdy budeš chodit do práce, ale ještě jsi nenastoupila a zjistila těhu. Vlastně žádnou práci nemáš? Pak chápu, že ředitelka chce malého vyloučit, protože je hodně dětí, co jejich maminky pracují a třeba druhým rokem jim dítě stále nevzali do školky. Viz moje kamarádka. A taky vím, že chodí do školek děti, co by tam „neměly co dělat“, ale to je prostě ČR. Korupce, zvláštní přístupy ať si kdo chce co chce říká, různé zatajování, podvodné razítka zaměstnání a tak dále, to jen co vidím okolo sebe. Bohužel já jsem tak „hloupá“, že nedovedu podvádět, takže jsem taky doma s Veru a Tom má smůlu se školkou.
Jakýpak podvádění. Školka není žádná hlídárna pro zaměstnané matky, ale vzdělávací instituce. To, že je v tom dneska bordel a vzdělání se nedostává všem dětem stejně - v tom vidím problém a ne v tom, že matky chtějí, aby se jejich dítěti dostalo vzdělání přestože má doma mladšího sourozence. V tomhle vidím diskriminaci jako prase.
Já to taky tak vidím. Já se tam rozhodně necpu před ty, kteří školku opravdu potřebují. Jen mě štvou ty, kteří si tam jakýmsi zvláštním způsobem to dítě dotlačí, když jsou doma s mladším. Já to ve školce jen zkusila, řekli: nemáte šanci, já, že ano, chápu a nashledanou.
Mně štvou všichni zastupitelé (a že je to v každém městě) kteří tak před deseti lety rozprodávali budovy školek za pár tisíc soukromým firmám, nechali z toho udělat bordely, však co, dětí je čím dál míň a teď skuhrají, že na zřizování míst ve školkách nejsou peníze. To by člověk blil :poblion: :-(

No to jo :roll: . A teď to vlastně spoustu mamin řeší za ně, protože nikoho nezajímá, že to místo ve školce není. Dělej jak myslíš. Spolu se zkrácením RD, jak teď navrhují, to bude lahůdka. Prostě si budou ženské hlídat děti navzájem..... (jedna bude hlídat, ostatní ji za to zaplatí tak, aby se uživila :nevim: ) a oni budou pracovat. Jedno z řešení. Nebo mít práci krátký dlouhý a střídat se s manželem, tak to má kámoška, škoda, že právě tohle jí drtí vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.10 19:03

Ano ona si mysli ze jsem v tech papirech lhala a kdo mohl vedet co bude za 4mesice.No nevi v kolkatem jsem mesici!A tak nevim co mam teda delat?Doktor mi potvrzeni da urcite!!cauki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.9.10 19:05

V tom případě bych si já nejdřív promluvila s ředitelkou a tohle jí řekla. To snad musí pochopit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.10 19:07

Ale jeste jsem zapomnela napsat ze jsem zaplatila na zari a na rijen jak kdyby tam chodil na cely den a cely mesic!!A je to fakt smutne ze to tak ona vidi a ze me stresuje jeste vic!! :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.9.10 19:08

A když se tě ptala, jestli jsi těhotná (nebo jestli pracuješ a tys jí řekla, že jsi těhotná), tak proč jsi jí hned neřekla, že jsi těhotná chvíli? Nebo že to víš až od konce srpna..

Nestresuj se a v klidu promluv s ředitelkou. Držím pěstičky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
15.9.10 19:11
šašulinka píše:
Ale jeste jsem zapomnela napsat ze jsem zaplatila na zari a na rijen jak kdyby tam chodil na cely den a cely mesic!!A je to fakt smutne ze to tak ona vidi a ze me stresuje jeste vic!! :cry:

Ale to je normální, že se platí za celý měsíc ikdyž chodí třeba jen 5 dní v měsíci, nebo 4 hodiny denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
15.9.10 19:26
Nerada bych se mylila, ale resila jsem podobny problem a myslim,ze by na nemocenskou mela mit narok i kdyz skonci zamestnanecky pomer. existuje 180-ti denni ochranna lhuta pro tehotnou, ktera je tehotna v dobe vyprseni prac.smlouvy. Ale jen v pripade klasicke pracovni smlouvy - netyka se OSVČ podnikatelek! Je treba na nemocenskou nastoupit nejpozdeji tesne pred vyprsenim prac. smlouvy a ne az treba den pote. Mozna by to bylo reseni i obecneho problemu s pani reditelkou - prinest neschopenku, to je jako kdyby clovek nastoupil do prace a pak praci nemohl vykonavat z duvodu nemoci. Taky bych se,jak to nekdo pise,informovala u zrizovatele skolky o podminkach pro vylouceni ditete. To je urcite dobry vedet k tomu pohovoru. A dle situace ji rict ze jsi kratce tehotna aze v dobe zapisu jsi nebyla. Ale to bych se rozhodla az jak ona zareaguje a jak se bude vyvijet rozhovor. Mozna pouzit to rane tehotenstvi mozna spis informace za jakych podminek lze dite vyloucit. Taky mozna jen chce poustet hruzu a ve skutecnosti maleho vyhodit nechce. Vsechno je mozny. Lidi jsou ruzny, kdo vi,co je to za zenskou :nevim: Hlavne se nestresuj, hlavni je zdravy dite! Je to klise ale je to tak..... Ostatni se uz nejak udela. Klid a zhluboka dychat :huban:
j.a.n.i1 píše:
No, nemocenskou od gynekologa nedostaneš, neb nejsi účastna nemocenského pojištění, tak na ní nemáš nárok. Nebo tedy napsat ti ji může, ale to je tak všechno, platit ti ji nikdo nebude, můžeš ji použít jen pro UP, abys tam nemusela pravidelně docházet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.10 19:28

ano me skoncil pracovni pomer takze jsem si hledala misto jako kdyby jsem byla na pracaku!Mela jsem 2mista ale kdyz jsem tehotna a doktor mi rekl ze do prace nemuzu nastoupit a ze nemuzu zvedat tezke veci!!Tak ja nevim co delat fakt?cauki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
15.9.10 19:37
BarborkaB píše:
Nerada bych se mylila, ale resila jsem podobny problem a myslim,ze by na nemocenskou mela mit narok i kdyz skonci zamestnanecky pomer. existuje 180-ti denni ochranna lhuta pro tehotnou, ktera je tehotna v dobe vyprseni prac.smlouvy. Ale jen v pripade klasicke pracovni smlouvy - netyka se OSVČ podnikatelek! Je treba na nemocenskou nastoupit nejpozdeji tesne pred vyprsenim prac. smlouvy a ne az treba den pote. Mozna by to bylo reseni i obecneho problemu s pani reditelkou - prinest neschopenku, to je jako kdyby clovek nastoupil do prace a pak praci nemohl vykonavat z duvodu nemoci.

Ano, tahle lhůta existuje a je i pro podnikatelky, ale je to lhůta pro mateřskou, nikoliv nemocenskou. Pro nemocenskou je to 7 dní od ukončení pracovního poměru.
A z toho co zakladelka píše ji skončil pracovní poměr už před nějakou dobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.10 19:58

tak ja nevim co delat ale jak rikam tak jsou ve skolce i maminky ktere jsou tehotne a maji tam dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin