Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Dobrý den mám tři syny… dva s bývalým manželem po kterém máme i příjmení (po rozvodu sem si příjmení nechala)… Třetí syn se jmenuje ale po svém biologickém otci se kterým jsme nikdy nežli… Můj dotaz tedy zní jestli je možné si přidat za mé současné příjmení i příjmení nejmladšího syna)( příklad : Alena (křestní) Matoušková ( vyvdané a společné s dvěma syny) Gajerová ( příjmení nejmladšího syna)… Jen mě zajímá jestli je to možné proto prosím o reakce jen ty kdo stim mají zkušenost. Děkuji
Nejlepsi je se zeptat na matrice.
Řekla bych, že k tomu musíš mít dobré důvody a pak nenarazit na matrice na nějakou Kr… Vu.
Ten důvod musíš totiž napsat do žádosti a pak je na matrice, jestli uznaji, že je důvod natolik závažný, aby došlo ke změně příjmení…
Změnu ti musí schválit, takzr šup na matriku.. Ale 2 příjmení nejspíš neprojdou, navíc to, že se dítě jmenuje jinak, není úplně důležité
@Cenarius píše:
Takze chcete mit dve prijmeni po dvou byvalych?
@Cenarius Nevidim na tom nic špatného mít příjmení po dvou bývalých. A psala sem že mě zajímá zda je to vůbec možné mít dvě příjmení po dvou bývalých partnerech, protože bych nad tím uvažovala, proto sem ptala zda stim má někdo zkušenost.
@welovefashion píše: Řekla bych, že k tomu musíš mít dobré důvody a pak nenarazit na matrice na nějakou Kr… Vu.Ten důvod musíš totiž napsat do žádosti a pak je na matrice, jestli uznaji, že je důvod natolik závažný, aby došlo ke změně příjmení…
Ano to vím, ale právě mi jde o to že úplnou změnu bych nikdy neudělala. Nezměnila bych si příjmení bývalého manžela… zajímá mě zda je to vůbec možné mít dvě příjmení po dvou bývalých partnerech, protože bych nad tím začala uvažovat kdyby stim někdo měl už konkrétní zkušenost o kterou by se podělil.
Dobrý den mám tři syny… dva s bývalým manželem po kterém máme i příjmení (po rozvodu sem si příjmení nechala)… Třetí syn se jmenuje ale po svém biologickém otci se kterým jsme nikdy nežli… Můj dotaz tedy zní jestli je možné si přidat za mé současné příjmení i příjmení nejmladšího syna)( příklad : Alena (křestní) Matoušková ( vyvdané a společné s dvěma syny) Gajerová ( příjmení nejmladšího syna)… Jen mě zajímá jestli je to možné proto prosím o reakce jen ty kdo stim mají zkušenost. Děkuji