Přídavek na dítě 2022
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pridavek na dite 2022
Ahoj holky, chci si podat na socce zadost o pridavek na dite. Pobirala jsem je na rodicaku, ted uz dlouho ne. Co je potreba dolozit? Chci tam jit ted v dubnu, takze vyplnim zadost, prijmy za prvni ctvrtleti, potvrzeni ze skoly, ze dite studuje… Jeste neco? Nemuzu se tam dovolat a nechci tam chodit zbytecne, chci si vsechny papiry nachystat at mi nic nechybi. Nekde jsem cetla, ze i formular, kde se potvrzuje prijem za lonsky rok…to je taky potreba? Dekuji za odpovedi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Holky stalo se vám některé, že vám manžel nechtěl podepsat přídavky na děti? Teď jsme od sebe a čekáme na soud a on mi oznámil že mi nic podepisovat nebude. Na úřadě mi řekli že bez něj to nejde a dokazovat že s námi nebydlí by bylo prý složité. Řešila jste to některá? Děkuji
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Holky stalo se vám některé, že vám manžel nechtěl podepsat přídavky na děti? Teď jsme od sebe a čekáme na soud a on mi oznámil že mi nic podepisovat nebude. Na úřadě mi řekli že bez něj to nejde a dokazovat že s námi nebydlí by bylo prý složité. Řešila jste to některá? Děkuji
Vzhledem k tomu, že na vás musí mít kvůli soudu složku OSPOD, který vaši situaci zná, můžete zkusit nahradit podpis otce jejich svědeckou výpovědí. Ať s vámi prostě sepíší papír, že od xyz s vámi otec dětí prokazatelně nežije, a hodí pod to razítko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pridavky v květnu, ještě za leden-brezen??
Prosím o radu, když vyplňují žádost o přídavky na děti teď v květnu, za jaké čtvrtletí je mám žádat? Ještě za první nebo už je pozdě a dostaneme je až za druhé? Díky za info!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CitronekJana píše:
Prosím o radu, když vyplňují žádost o přídavky na děti teď v květnu, za jaké čtvrtletí je mám žádat? Ještě za první nebo už je pozdě a dostaneme je až za druhé? Díky za info!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lze podle příjmů žádat jen na část čtvrtletí?
Raději dávám anonymně, je mi stydno, že si ani po přečtení webu o přídavku na dítě nejsem jistá…
Na děti teď dostávám přídavky, na mladší mám ještě rodičovský příspěvek. Jestli to fakt všechno klapne, tak od září půjde mladší do školky a v půlce září já do nové práce, rodičák mám prodloužený ještě na další rok do čtyř let věku dítěte. A k dotazu. Ještě nevím, jak by to v září vyšlo finančně při součtu našich příjmů s mojí výplatou a manželovým příjmem, není to žádná hitparáda. Ale pokud by už byla překročena hranice pro vyplacení přídavků na děti, má smysl/dá se žádat aspoň o ty první dva měsíce třetího čtvrtletí? Protože za červenec a srpen nárok splníme, v září ještě nevím. Nebo se dá žádat vždy jen za celé čtvrtletí a kratší doba se nepřipouští? Jen už pak pak člověk nedá za další období žádost nebo se nahlašuje, že na poslední čtvrtletí roku už člověk nebude splňovat podmínky (něco jako vyřazení z evidence)? Za zkušenosti díky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Raději dávám anonymně, je mi stydno, že si ani po přečtení webu o přídavku na dítě nejsem jistá…Na děti teď dostávám přídavky, na mladší mám ještě rodičovský příspěvek. Jestli to fakt všechno klapne, tak od září půjde mladší do školky a v půlce září já do nové práce, rodičák mám prodloužený ještě na další rok do čtyř let věku dítěte. A k dotazu. Ještě nevím, jak by to v září vyšlo finančně při součtu našich příjmů s mojí výplatou a manželovým příjmem, není to žádná hitparáda. Ale pokud by už byla překročena hranice pro vyplacení přídavků na děti, má smysl/dá se žádat aspoň o ty první dva měsíce třetího čtvrtletí? Protože za červenec a srpen nárok splníme, v září ještě nevím. Nebo se dá žádat vždy jen za celé čtvrtletí a kratší doba se nepřipouští? Jen už pak pak člověk nedá za další období žádost nebo se nahlašuje, že na poslední čtvrtletí roku už člověk nebude splňovat podmínky (něco jako vyřazení z evidence)? Za zkušenosti díky.
musíš žádat za celé čtvrtletí. I příjmy dáváš za čtvrtletí. Takže pokud to schválí, bude to na celé tři měsíce. Pokud ne, tak za žádný měsíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příjem zprůměrují za ty tři měsíce asi.
Když do práce nastoupíš v září, tak se příjem počítá asi až do října kdy ti reálné přijde výplata. Tedy do 4 čtvrtletí. A o to se žádá až v lednu. Aspoň tak bych to chápala já… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zažádat si můžeš až 3 měsíce zpětně, ale dokládáš k tomu příjem za pevně daná čtvrtletí.
Tj. pokud bys chtěla dostat přídavky za červenec a srpen, tak si můžeš podat žádost už teď, protože pro jejich vyplácení dokládáš příjem za 2. čtvrtletí (duben+květen+červen).
Pokud by ti vyšly, tak už asi nestíháš srpnový výplatní termín (pak bývá ještě jeden koncem měsíce, ten by možná šel) a přišlo by ti v případě uznání nároku všechno nejspíš až v září. (Normálně chodí za červenec v srpnu, za srpen v září, takže bys měla 2 najednou).
Příjem za 3. čtvrtletí (červenec+srpen+září) bys dokládala pak až v říjnu, kdy by ti přišly ještě přídavky za září, podané na základě toho příjmu ve 2. čtvrtletí.
Snad je to srozumitelné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám nárok na příspěvek?
Dobrý den, žiju se svoji 14-letou dcerou u rodičů. S přítelem žijeme odděleně, nikdy jsem za něj nebyla vdaná a společně jsme se domluvili na částce, kterou mi přispívá na dceru, ale soudně nemáme stanoveno nic. Dohromady s výplatou dám 22.000 Kč.
Dnes mi jedna známá řekla, že jsem hloupá, že si nežádám o přídavky na dítě, že její snacha na mateřské (20.000) a syn pobírající invalidní důchod, mají normálně na příspěvek nárok.
Tak bych se chtěla zeptat, zda se do příjmů započítává i důchod mých rodičů, kteří jsou ve společné domácnosti?
Kdysi jsem si zkoušela na sociálce žádat a byla jsem odbyta se slovy, že dítě má otce, tak ať platí. A to jsem po mateřské brala 3400 podpory. Má to cenu zkoušet to znovu?
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, s přítelem vyřizujeme přídavky na dítě z Rakouska, chcou po nás papír že nepobíráme soc. Dávky, chci se zeptat jestli mi ho na úřadě vystaví děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit