Přídavky Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Scarlett2011
8.2.12 10:43
mmonica píše:
Scarlett2011 píše:
mmonica píše:
Scarlett2011 píše:
Anonymní píše:
a pokud bych se odhlasila z ceske materske kterou mam na dva roky takze beru 11400 mesicne, nikdy bych tady v anglii nebrala tolik penez na sveho syna. muj pritel bere child tax credit 59 liber tydne coz teda neni zadny zazrak kdyz jsme tedy nepriznali muj prijem z ceska :oops: . berou nas tedy jako rodinu s ditetem a pritel ma 200 liber tydne z prace + 50 jeho work. tax + teda 59 liber child benefit. za byt platime 650 liber mesicne takze zadna slava to teda urcite neni na to ze mame jeste syna :(
jeste byste k tomu meli dostat tech £80 meiscne Child benefit. A muzete zadat treba o housing benefits, Council tax credit a mozna je i neco dalsiho. My nic z toho nemame, tak se moc neorientuju. :)
Vem to tak, ze tady zeny pracuji. Jsou doma jen do 7 mesicu ditete. Potom maji pridavky i na hlidani ditete. Moc se tu nepodporuji maminky na materske. :nevim:
to jsem vyjimka
ja taky. :)
A to bys mela videt, jak byli vsichni v praci v soku, proc jako chci byt s ditetem doma?
A ja jim to vysvetlovala. :zed: :)
vetsine to nevysvetlis,ale i mezi Britkama se najdou zeny co jsou doma s detma

Jj, najdou. :)
Spousta zen z bohatych rodin je s detmi doma, nebo kdyz maji 3 a vice deti. :)
A pak tu je samozrejme obrovska skupina zen, ktere rodi deti jen kvuli pridavkum a maji to jako celozivotni zamestnani. :mrgreen:
No, pro nas ty penize nejsou zas tak dulezite, ale abych odlozila 7 mesicni miminko k nekomu cizimu, to mi prijde vazne silene. :zed:

• Citovat
  • Upravit
29730
8.2.12 10:43

Kdyz to tak vezmu, tak rodicak je davka pro matku…neni urcena pro deti, ne? A pridavky v Rakousku jsou urceny pro deti, ne pro matku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
8.2.12 10:46
asha píše:
Kdyz to tak vezmu, tak rodicak je davka pro matku…neni urcena pro deti, ne? A pridavky v Rakousku jsou urceny pro deti, ne pro matku :mrgreen:

Ja nevim.
Tady v UK to je taky pridavek pro dite, ale stejne je nemuzeme zadat, pokud mame rodicak z CR.
Ale treba to v Rakousku nikdo nezna, tak to muzes risknout. :mrgreen:
V Anglii uz jsou preci jen Cesi a Slovaci moc provareni. :D

• Citovat
  • Upravit
14856
8.2.12 10:48
asha píše:
Holky ja se zeptam asi uplne blbe, ale treba budete nektera vedet… Mne ceka tohle zarizovani v Rakousku. V CR beru rodicak, mam ho jeste na rok a pul. V Rakousku bych mela narok na pridavky, coz je dost velka castka. Na rodicak narok uz nemam (maji ho max 30 mesicu) Zatim vim, ze po mne tady budou chtit prohlaseni, ze v CR nemam narok na pridavky…coz nemam, tam je nema kdekdo. Ale prijdu i o rodicak? Nebo muzu brat rodicak v CR a v Rakousku pridavky? Popravde je mi rodicak vcelku ukradeny, ale stvalo by mne, kdybych musela platit zdravotni (a to bych musela, do CR budu jezdit za svymi dr.)… pridavky tady pokryjou tak akorat skolny :roll:

pokud se nemylim, tak pridavky by ti meli dat, my v nemecku bereme kindergeld, bere ho vlastne manzel a ani nic nechteli.....u vas to muze byt jinak. S tim rodicakem je to takovy debilni, oni po tobe chtej, aby jsi podepsala ze ani ty a ni tvuj muz a spol nepracujete v EU (krom jineho), jako co je jim do toho, kde pracuje muz… :cert:

taky se ale posuzuje kde je zajem rodiny, do karet by melo hrat treba stala pracovni smlouvy, doktor, skolka a tak. Pokud budes v cr pojistena a budes navstevovat doktory, tak by ti mel rodicak zustat, ale asi zalezi kdo to bude delat a jak a k cemu se priznas - mela by jsi spravne nahlasit pobyt v EU.

A kdyz si nekam zavolas a zminis zahranici tak sborove tvrdi, ze to musis zrusit.
Ja jsem tak na pul cesty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.12 10:50
suik píše:
Materska je v poradku, horsi bude rodicak, ten ti asi nedaji - ale zkusit to muzes. Jeslti mas ale stalou smlouvu, rozhodne ji nerus. Ja to mam podobne, taky nechci davat vypoved, co kdyz se budeme muset vratit…Taky te nechtela ceska pojistovna pustit?

trvaly pobyt skoro nic neznamena.

ale uz nevim jak se co kreje s davkami v anglii, nemuzes stejnou davku brat dvakrat.

takze materskou tedy muzu pobirat, ano? prave proto ze se niceho nezakonneho nechci dopoustet nezadam tady na syna ani korunu od statu. v cesku vlastne ani nikdo nevi, ze jsem v anglii. nikdo se me ani neptal. pojistovna taky ne. sve detske doktorce jsem akorat rekla ze jedeme do anglie za pritelem takze doockovat ho necham v anglii, ta mi rekla ze je to bez problemu poprala mi hodne stesti a uz jsme sedeli v letadle. a kdybych znovu otehotnela tak nedostanu rodicak??? ale materskou jo? jsem asi fakt natvrdla. child benefit 80 liber nebereme a na me nechceme ani nic prepisovat. jen se tak ptam kdybych nahodou mela dalsi mimino jestli mam na neco narok i ja. tak jak to tady ctu tak i s druhym miminem bych se radeji nahlasila v cesku a delala ze tam ziju aby mi dali rodicak a pak materskou z ceska. tady v anglii by mi benfity nikdy nepokrily rodicak a pak materskou na 2 roky z ceska. to je jasny. a taky jsem nekde cetla, ze je narok pobirat pridavky na dite v zemi kde je to vyhodnejsi. tak nevim. pro me je urcite vyhodnejsi materska a rodicak z ceska nez vsechny benefity v anglii na 7 mesicu. a pritel bere jen child tax credit protoze je zodpovedny za dite. na tax office nahlasil, ze jsem se pristehovala z nasim synem, ze ja jsem v domacnosti a on se o nas stara. proto mu priznali child tax credit.

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
8.2.12 10:56
Anonymní píše:
suik píše:
Materska je v poradku, horsi bude rodicak, ten ti asi nedaji - ale zkusit to muzes. Jeslti mas ale stalou smlouvu, rozhodne ji nerus. Ja to mam podobne, taky nechci davat vypoved, co kdyz se budeme muset vratit…Taky te nechtela ceska pojistovna pustit?

trvaly pobyt skoro nic neznamena.

ale uz nevim jak se co kreje s davkami v anglii, nemuzes stejnou davku brat dvakrat.
takze materskou tedy muzu pobirat, ano? prave proto ze se niceho nezakonneho nechci dopoustet nezadam tady na syna ani korunu od statu. v cesku vlastne ani nikdo nevi, ze jsem v anglii. nikdo se me ani neptal. pojistovna taky ne. sve detske doktorce jsem akorat rekla ze jedeme do anglie za pritelem takze doockovat ho necham v anglii, ta mi rekla ze je to bez problemu poprala mi hodne stesti a uz jsme sedeli v letadle. a kdybych znovu otehotnela tak nedostanu rodicak??? ale materskou jo? jsem asi fakt natvrdla. child benefit 80 liber nebereme a na me nechceme ani nic prepisovat. jen se tak ptam kdybych nahodou mela dalsi mimino jestli mam na neco narok i ja. tak jak to tady ctu tak i s druhym miminem bych se radeji nahlasila v cesku a delala ze tam ziju aby mi dali rodicak a pak materskou z ceska. tady v anglii by mi benfity nikdy nepokrily rodicak a pak materskou na 2 roky z ceska. to je jasny. a taky jsem nekde cetla, ze je narok pobirat pridavky na dite v zemi kde je to vyhodnejsi. tak nevim. pro me je urcite vyhodnejsi materska a rodicak z ceska nez vsechny benefity v anglii na 7 mesicu. a pritel bere jen child tax credit protoze je zodpovedny za dite. na tax office nahlasil, ze jsem se pristehovala z nasim synem, ze ja jsem v domacnosti a on se o nas stara. proto mu priznali child tax credit.

Ty benefity v UK jsou az do 16 let veku ditete a dele pokud studuje, takze v UK to je urcite vyhodnejsi. :)
Jen je treba si o tom hodne zjistit, protoze to neni tak jednoduche jako v CR.
Ale psala jsi, ze pritel ma plat 200 liber tydne a to byste meli narok minimalne na £380 mesicne a s dvemi detmi se to skoro zdvojnasobi. :)

• Citovat
  • Upravit
29730
8.2.12 11:00
suik píše:
asha píše:
Holky ja se zeptam asi uplne blbe, ale treba budete nektera vedet… Mne ceka tohle zarizovani v Rakousku. V CR beru rodicak, mam ho jeste na rok a pul. V Rakousku bych mela narok na pridavky, coz je dost velka castka. Na rodicak narok uz nemam (maji ho max 30 mesicu) Zatim vim, ze po mne tady budou chtit prohlaseni, ze v CR nemam narok na pridavky…coz nemam, tam je nema kdekdo. Ale prijdu i o rodicak? Nebo muzu brat rodicak v CR a v Rakousku pridavky? Popravde je mi rodicak vcelku ukradeny, ale stvalo by mne, kdybych musela platit zdravotni (a to bych musela, do CR budu jezdit za svymi dr.)… pridavky tady pokryjou tak akorat skolny :roll:

pokud se nemylim, tak pridavky by ti meli dat, my v nemecku bereme kindergeld, bere ho vlastne manzel a ani nic nechteli.....u vas to muze byt jinak. S tim rodicakem je to takovy debilni, oni po tobe chtej, aby jsi podepsala ze ani ty a ni tvuj muz a spol nepracujete v EU (krom jineho), jako co je jim do toho, kde pracuje muz… :cert:

taky se ale posuzuje kde je zajem rodiny, do karet by melo hrat treba stala pracovni smlouvy, doktor, skolka a tak. Pokud budes v cr pojistena a budes navstevovat doktory, tak by ti mel rodicak zustat, ale asi zalezi kdo to bude delat a jak a k cemu se priznas - mela by jsi spravne nahlasit pobyt v EU.

A kdyz si nekam zavolas a zminis zahranici tak sborove tvrdi, ze to musis zrusit.
Ja jsem tak na pul cesty…

No asi tak…pokud se mne nebudou ptat, nebudu nic rikat :mrgreen: Je fakt, ze vsechny penize z pridavku sezere skolny a jeste budem muset trochu pridat…takze se mi fakt nechce se toho vzdat. A v CR mi vadi to pojisteni…a vubec, doted nas tam zdirali, ja jim ten rok a pul do chrtanu jen tak nenacpu :evil:
Jinak ja jsem doma, manzel pracuje u rak. firmy, zrejme teda budou pridavky na nej… jen jeste nevim, jak je to s trvalym pobytem :think: Jestli ho budou chtit, asi jsem v loji, ne? Nebo jak to funguje, kdyz tu budu mit trvaly pobyt, musim ho v CR zrusit? My tam teda bydlime porad, v Rak. jsme na prechodnou dobu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.2.12 11:02

s druhym ditetem by jsi mela materskou zase dostat. Az ti skonci materska, tak muss u zamestnavatele nahlasit rodicovskou dovolenou a hlavne delku. Taky by sis za materskou mela vybrat dovolenou, coz taky neni mala castka a no a pak pozadat o rodicak. Pro ciste svedomi tam zaskrtni tu kolonku o zahranici a dodej to co muzes dodat co se tyce vazeb na cr - potvrzeni pro decko od doktora, pracovni smlouvu a pod a uvidis co oni s tim. Pokud ti to schvali melo by to byt v poradku.

nebo se muzes tvarit, ze v zahranici nejsi, ale kdyby to nekdo zkoumal, budes to muset vsechno vratit.

kdyby ti to nedali, tak stejne, pokud otehotnis co budes na rodicovske dovolene, tak mas narok na dalsi materskou.

taky za tebe stale plati socialni a zdravotni.

Ja taky nechtela po nemecku zadnej Elterngeld, pracovala jsem V CR, platila dane, socialni, nemocenskou, na uzemi Cr podnikam, platim si tam zivotni pojisteni…jen holt muz sehnal praci v Nemecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
8.2.12 11:03
asha píše:
suik píše:
asha píše:

No asi tak…pokud se mne nebudou ptat, nebudu nic rikat :mrgreen: Je fakt, ze vsechny penize z pridavku sezere skolny a jeste budem muset trochu pridat…takze se mi fakt nechce se toho vzdat. A v CR mi vadi to pojisteni…a vubec, doted nas tam zdirali, ja jim ten rok a pul do chrtanu jen tak nenacpu :evil:
Jinak ja jsem doma, manzel pracuje u rak. firmy, zrejme teda budou pridavky na nej… jen jeste nevim, jak je to s trvalym pobytem :think: Jestli ho budou chtit, asi jsem v loji, ne? Nebo jak to funguje, kdyz tu budu mit trvaly pobyt, musim ho v CR zrusit? My tam teda bydlime porad, v Rak. jsme na prechodnou dobu :think:

V UK trvaly pobyt neexistuje. Jen si prijedes, zaridis pojiste a zijes. :)
Takze vsichni si nechvaji trvaly pobyt v CR. Jak to je v Rakousku nevim, ale rekla bych, ze si taky budes moct trvaly pobyt nechat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14856
8.2.12 11:04
asha píše:
suik píše:
asha píše:

Jinak ja jsem doma, manzel pracuje u rak. firmy, zrejme teda budou pridavky na nej… jen jeste nevim, jak je to s trvalym pobytem :think: Jestli ho budou chtit, asi jsem v loji, ne? Nebo jak to funguje, kdyz tu budu mit trvaly pobyt, musim ho v CR zrusit? My tam teda bydlime porad, v Rak. jsme na prechodnou dobu :think:

my jsme tu treba uredne prihlaseni, ale trvaly pobyt to neni…jinak ho taky vsichni mame v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.2.12 11:06

No to je fakt. Nejdriv teda zjistim, co musim mit pro ty pridavky krome toho potvrzeni, ze je neberu v CR a pak se uvidi :think: Ale asi nejde, aby mel manzel trvaly pobyt v Rak. a ja v CR, co? Sakra proc se nemuzou ridit jednoduchou logikou, tyhle urednici, to je mor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.2.12 11:18
asha píše:
No to je fakt. Nejdriv teda zjistim, co musim mit pro ty pridavky krome toho potvrzeni, ze je neberu v CR a pak se uvidi :think: Ale asi nejde, aby mel manzel trvaly pobyt v Rak. a ja v CR, co? Sakra proc se nemuzou ridit jednoduchou logikou, tyhle urednici, to je mor.

ja myslim ze by to slo, ne? my mame v cr taky trvalej pobyt zvlast…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.2.12 11:26
suik píše:
asha píše:
No to je fakt. Nejdriv teda zjistim, co musim mit pro ty pridavky krome toho potvrzeni, ze je neberu v CR a pak se uvidi :think: Ale asi nejde, aby mel manzel trvaly pobyt v Rak. a ja v CR, co? Sakra proc se nemuzou ridit jednoduchou logikou, tyhle urednici, to je mor.
ja myslim ze by to slo, ne? my mame v cr taky trvalej pobyt zvlast…

Bylo by to nejjednodussi. Ja po Rakusakach nechci nic. Manzel tu bude platit dane, deti chodit do skoly, takze proc by to nemohli dostat. Zdravotni tu muzu mit zdarma jako pripojisteni k manzelovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
8.2.12 12:12

necetla jsem ostatni prispevky ale ty se tady ptas jake penize muzes brat v anglii a pobiras penize v cr??? jako to us je podvod podle meho nazoru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.2.12 12:14
Barborka4 píše:
necetla jsem ostatni prispevky ale ty se tady ptas jake penize muzes brat v anglii a pobiras penize v cr??? jako to us je podvod podle meho nazoru :nevim:

Ne vzdycky, zalezi snad, co je to za penize a na co je narok, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat