Přídavky Anglie

Anonymní
8.2.12 10:02

pridavky anglie

potrebovala bych poradit na co mam v anglii narok. kazdy pripad je uplne jiny a proto stale hledam odpoved, protoze s tim mym konkretnim jsme se jeste na zadnych strankach nesetkala.

• ziju v anglii s pritelem (tata naseho skoro 2-leteho syna)
  • pritel pracuje legalne jiz cca 4roky
  • ja tady nemam odpracovany ani den, pze jsem tady teprve 10mesicu a pred materskou jsem pracovala v cesku
  • v cesku mame se synem trvaly pobyt
  • pracovni smlouvu na dobu neurcitou tkz jsem stale zamestnana
  • pobiram materskou z ceska
  • tady nepobiram na syna zadny prispevek ci benefit na svoje jmeno, pze myslim, ze nemam narok kdyz jsem tady nepracovala
  • pritel jako tata syna pobira working tax credit a child tax credit, child benefit nebereme
  • jsem tady se synem nahlasena do spolecne domacnosti s pritelem
  • mam vyrizeny nacional incurance number
  • jsme vsichni prihlaseni u doktora a pze pritel pracuje mame narok cela rodina i kdyz ja nepracuji a neodvadim teda zadne dane

Snad jsem nezapomela na nic duleziteho. chci se zeptat, jestli nekdo neni ve stejne situaci jako ja a na ktere pridavky ma tedy jako matka pecujici o syna narok. muzu ja na sve jmeno pobirat child benefit, child tax credit a zaroven brat materskou z ceska??? kdybych to mohla pobirat na sve jmeno ja tak by to pritel samozrejme potom nepobiral. vubec nevim, jestli se neceho nezakonneho nedopoustim, ze beru materskou z ceska. ale jeste jednou pripominam, ze tady neberu na syna ani korunu a muj jediny prijem je tedy materska z ceska, kde jsem stale zamestnana a odvadim tudiz dane :?: , snad to tedy chapu dobre. Je tady nekdo kdo se v techto vecech vyzna? Dekuji
Omlouvam se za anonym ale nechci aby vsichni vedeli jaka je moje situace.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
8.2.12 10:08

materskou z CR by jsi pobirat nemela,i kdyz nevim ,jak v pripade,ze v UK nemas narok,ja neberu zadnou z CR ani z UK,
child benefit lze prehlasit na Tebe,je to dokonce dulezite,protoze kdyz ho mas tak Ti do 12 let veku ditete bezi narok na duchod,child tax creditnelze myslim,musi to zustat a manzelovi
jeste muzete zkusit zadat o housing benefit na mistnim council
jinak tu materskou z CR by jste meli priznavat do prijmu v UK,kdyz o cokoli zadate

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.12 10:14

aha, tak to jsem vubec nevedela. stejne nevim proc bych nemohla pobirat materskou z ceska kdyz jsem tam porad zamestnana a mam tam tvaly pobyt. kdyz se odhlasim z ceska tak jak to bude s moji pracovni smlouvou? co kdyz se treba za 3 mesice vratime vsichni zpatky do cr? to si budu muset hledat novou praci? v cesku mam velice dobrou praci a prijit o ni teda urcite nechci. narok na duchod mi snad ted vznika v cesku, ne? proto tady nic nezadam a ani po nich nechci narok na duchod. jsem z toho vseho zmatena. omlouvam se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.12 10:23

a pokud bych se odhlasila z ceske materske kterou mam na dva roky takze beru 11400 mesicne, nikdy bych tady v anglii nebrala tolik penez na sveho syna. muj pritel bere child tax credit 59 liber tydne coz teda neni zadny zazrak kdyz jsme tedy nepriznali muj prijem z ceska :oops: . berou nas tedy jako rodinu s ditetem a pritel ma 200 liber tydne z prace + 50 jeho work. tax + teda 59 liber child benefit. za byt platime 650 liber mesicne takze zadna slava to teda urcite neni na to ze mame jeste syna :(

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
8.2.12 10:26
Anonymní píše:
aha, tak to jsem vubec nevedela. stejne nevim proc bych nemohla pobirat materskou z ceska kdyz jsem tam porad zamestnana a mam tam tvaly pobyt. kdyz se odhlasim z ceska tak jak to bude s moji pracovni smlouvou? co kdyz se treba za 3 mesice vratime vsichni zpatky do cr? to si budu muset hledat novou praci? v cesku mam velice dobrou praci a prijit o ni teda urcite nechci. narok na duchod mi snad ted vznika v cesku, ne? proto tady nic nezadam a ani po nich nechci narok na duchod. jsem z toho vseho zmatena. omlouvam se.

Ahoj
ja bych jen chtela doplnit, ze materskou z CR samozrejme pobirat muzes, ale uz je nezakonne si zazadat jakekoliv pridavky v UK, aniz bys je o tom tady informovala.
Tzv. muzete mit zazadany o vsechny mozne pridavky v UK, ale vzdy tam musis napsat, kdyz se ptaji zda pobiras nejake jine benefity v jine zemi, ze mas materskou v CR a nechat to rozhodnuti zda vam je daji na nich. :)
Jinak jednas protizakonne.

• Citovat
  • Upravit
mmonica
8.2.12 10:27
Scarlett2011 píše:
Anonymní píše:
aha, tak to jsem vubec nevedela. stejne nevim proc bych nemohla pobirat materskou z ceska kdyz jsem tam porad zamestnana a mam tam tvaly pobyt. kdyz se odhlasim z ceska tak jak to bude s moji pracovni smlouvou? co kdyz se treba za 3 mesice vratime vsichni zpatky do cr? to si budu muset hledat novou praci? v cesku mam velice dobrou praci a prijit o ni teda urcite nechci. narok na duchod mi snad ted vznika v cesku, ne? proto tady nic nezadam a ani po nich nechci narok na duchod. jsem z toho vseho zmatena. omlouvam se.
Ahoj
ja bych jen chtela doplnit, ze materskou z CR samozrejme pobirat muzes, ale uz je nezakonne si zazadat jakekoliv pridavky v UK, aniz bys je o tom tady informovala.
Tzv. muzete mit zazadany o vsechny mozne pridavky v UK, ale vzdy tam musis napsat, kdyz se ptaji zda pobiras nejake jine benefity v jine zemi, ze mas materskou v CR a nechat to rozhodnuti zda vam je daji na nich. :)
Jinak jednas protizakonne.

ano Scarllet ma pravdu,ja to spletla s rodicakem

• Citovat
  • Upravit
mmonica
8.2.12 10:29

Jinak pokud budete chtit prevest child benefit na Tebe,tak pozor,muzou nez se to vyridi,uplne prestat s vyplacenim,nam uz to vyrizuji 4 mesice,ale nastesti to porad posilaji

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
8.2.12 10:30
Anonymní píše:
a pokud bych se odhlasila z ceske materske kterou mam na dva roky takze beru 11400 mesicne, nikdy bych tady v anglii nebrala tolik penez na sveho syna. muj pritel bere child tax credit 59 liber tydne coz teda neni zadny zazrak kdyz jsme tedy nepriznali muj prijem z ceska :oops: . berou nas tedy jako rodinu s ditetem a pritel ma 200 liber tydne z prace + 50 jeho work. tax + teda 59 liber child benefit. za byt platime 650 liber mesicne takze zadna slava to teda urcite neni na to ze mame jeste syna :(

jeste byste k tomu meli dostat tech £80 meiscne Child benefit. A muzete zadat treba o housing benefits, Council tax credit a mozna je i neco dalsiho. My nic z toho nemame, tak se moc neorientuju. :)
Vem to tak, ze tady zeny pracuji. Jsou doma jen do 7 mesicu ditete. Potom maji pridavky i na hlidani ditete. Moc se tu nepodporuji maminky na materske. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mmonica
8.2.12 10:33
Scarlett2011 píše:
Anonymní píše:
a pokud bych se odhlasila z ceske materske kterou mam na dva roky takze beru 11400 mesicne, nikdy bych tady v anglii nebrala tolik penez na sveho syna. muj pritel bere child tax credit 59 liber tydne coz teda neni zadny zazrak kdyz jsme tedy nepriznali muj prijem z ceska :oops: . berou nas tedy jako rodinu s ditetem a pritel ma 200 liber tydne z prace + 50 jeho work. tax + teda 59 liber child benefit. za byt platime 650 liber mesicne takze zadna slava to teda urcite neni na to ze mame jeste syna :(
jeste byste k tomu meli dostat tech £80 meiscne Child benefit. A muzete zadat treba o housing benefits, Council tax credit a mozna je i neco dalsiho. My nic z toho nemame, tak se moc neorientuju. :)
Vem to tak, ze tady zeny pracuji. Jsou doma jen do 7 mesicu ditete. Potom maji pridavky i na hlidani ditete. Moc se tu nepodporuji maminky na materske. :nevim:

to jsem vyjimka

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
8.2.12 10:34
mmonica píše:
Scarlett2011 píše:
Anonymní píše:
Vem to tak, ze tady zeny pracuji. Jsou doma jen do 7 mesicu ditete. Potom maji pridavky i na hlidani ditete. Moc se tu nepodporuji maminky na materske. :nevim:
to jsem vyjimka

ja taky. :)
A to bys mela videt, jak byli vsichni v praci v soku, proc jako chci byt s ditetem doma?
A ja jim to vysvetlovala. :zed: :)

• Citovat
  • Upravit
mmonica
8.2.12 10:36
Scarlett2011 píše:
mmonica píše:
Scarlett2011 píše:
Anonymní píše:
to jsem vyjimka
ja taky. :)
A to bys mela videt, jak byli vsichni v praci v soku, proc jako chci byt s ditetem doma?
A ja jim to vysvetlovala. :zed: :)

vetsine to nevysvetlis,ale i mezi Britkama se najdou zeny co jsou doma s detma

• Citovat
  • Upravit
14856
8.2.12 10:36

Materska je v poradku, horsi bude rodicak, ten ti asi nedaji - ale zkusit to muzes. Jeslti mas ale stalou smlouvu, rozhodne ji nerus. Ja to mam podobne, taky nechci davat vypoved, co kdyz se budeme muset vratit…Taky te nechtela ceska pojistovna pustit?

trvaly pobyt skoro nic neznamena.

ale uz nevim jak se co kreje s davkami v anglii, nemuzes stejnou davku brat dvakrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.2.12 10:37

Holky ja se zeptam asi uplne blbe, ale treba budete nektera vedet… Mne ceka tohle zarizovani v Rakousku. V CR beru rodicak, mam ho jeste na rok a pul. V Rakousku bych mela narok na pridavky, coz je dost velka castka. Na rodicak narok uz nemam (maji ho max 30 mesicu) Zatim vim, ze po mne tady budou chtit prohlaseni, ze v CR nemam narok na pridavky…coz nemam, tam je nema kdekdo. Ale prijdu i o rodicak? Nebo muzu brat rodicak v CR a v Rakousku pridavky? Popravde je mi rodicak vcelku ukradeny, ale stvalo by mne, kdybych musela platit zdravotni (a to bych musela, do CR budu jezdit za svymi dr.)… pridavky tady pokryjou tak akorat skolny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
8.2.12 10:40
asha píše:
Holky ja se zeptam asi uplne blbe, ale treba budete nektera vedet… Mne ceka tohle zarizovani v Rakousku. V CR beru rodicak, mam ho jeste na rok a pul. V Rakousku bych mela narok na pridavky, coz je dost velka castka. Na rodicak narok uz nemam (maji ho max 30 mesicu) Zatim vim, ze po mne tady budou chtit prohlaseni, ze v CR nemam narok na pridavky…coz nemam, tam je nema kdekdo. Ale prijdu i o rodicak? Nebo muzu brat rodicak v CR a v Rakousku pridavky? Popravde je mi rodicak vcelku ukradeny, ale stvalo by mne, kdybych musela platit zdravotni (a to bych musela, do CR budu jezdit za svymi dr.)… pridavky tady pokryjou tak akorat skolny :roll:

Jelikoz je Rakousko v EU, tak nemuzes pobirat rodicak a zaroven davky v Rakousku. :(
V zemi mimo EU bychom ale mohly. :roll:
Je to postavene na hlavu. :)

• Citovat
  • Upravit
29730
8.2.12 10:42
Scarlett2011 píše:
asha píše:
Holky ja se zeptam asi uplne blbe, ale treba budete nektera vedet… Mne ceka tohle zarizovani v Rakousku. V CR beru rodicak, mam ho jeste na rok a pul. V Rakousku bych mela narok na pridavky, coz je dost velka castka. Na rodicak narok uz nemam (maji ho max 30 mesicu) Zatim vim, ze po mne tady budou chtit prohlaseni, ze v CR nemam narok na pridavky…coz nemam, tam je nema kdekdo. Ale prijdu i o rodicak? Nebo muzu brat rodicak v CR a v Rakousku pridavky? Popravde je mi rodicak vcelku ukradeny, ale stvalo by mne, kdybych musela platit zdravotni (a to bych musela, do CR budu jezdit za svymi dr.)… pridavky tady pokryjou tak akorat skolny :roll:
Jelikoz je Rakousko v EU, tak nemuzes pobirat rodicak a zaroven davky v Rakousku. :(
V zemi mimo EU bychom ale mohly. :roll:
Je to postavene na hlavu. :)

Mne jde ale o to, ze to jsou dve ruzny veci, rodicak a pridavky. Rodicak brat v Rakousku nebudu, v CR neberu pridavky. Pokud teda po mne budou chtit jen to, ze neberu pridavky, zrejme jim nemusim nic vic hlasit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat