Přídavky na děti a prémie

5617
25.9.22 09:54

Přídavky na děti a prémie

Dobrý den. Žádám o přídavky poprvé :( Teď v říjnu budu žádat a musím tedy doložit manželovi příjmy za červenec, srpen, září? Za tyto měsíce přijdou peníze kdy? A pak chodí každý měsíc, nebo vždy za tři měsíce zpětně qž po doložení příjmu?
A ještě když do jedné výplaty dostane manžel prémie, tak to kvůli tomu přijdeme o přídavky na tři měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65122
25.9.22 10:00
@Ráďa 25 píše:
Dobrý den. Žádám o přídavky poprvé :( Teď v říjnu budu žádat a musím tedy doložit manželovi příjmy za červenec, srpen, září? Za tyto měsíce přijdou peníze kdy? A pak chodí každý měsíc, nebo vždy za tři měsíce zpětně qž po doložení příjmu?
A ještě když do jedné výplaty dostane manžel prémie, tak to kvůli tomu přijdeme o přídavky na tři měsíce?

jo, jsou lidi, co přijdou kvůli koruně navíc o tisícovky na přídavkách. Chodí to potom měsíčně, ale každé tři měsíce musíš dokládat příjmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
25.9.22 10:00

Pokud vám ty prémie zvýší čtvrtletní průměr nad limit pro přídavky, tak ano, na to další čtvrtletí je nedostanete.
Tj. Pokud by limit byl třeba 40000 a vaše příjmy standardně 30000 a v jednom měsíci 45000, tak jste v pohodě, průměr je pořád pod 40000. Pokud by příjmy s odměnami byly 70000, tak už je průměr nad limit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
25.9.22 10:01

Abys měla přídavky, musíš se vlézt do dané částky. Pokud skrz prémie bude částka vyšší, bohužel následující tři měsíce budeš bez přídavků.

Přídavky se vyplácí každý měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
25.9.22 10:35

Prémie se započítávají - je to logické, prostě jste získali víc peněz, takže jestli jste nad limitem, není důvod, aby vás stát subvencoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 10:45

Já se s dovolením vetřu s jinym dotazem. Jak je to s přídavky po odstehovani od manžela, ale ještě před rozvodem? Lze žádat hned po odstehovani, i když právně budeme pořád manželé? Bude stačit doložit třeba nájemní smlouvu, kde budu jen já a děti? S manzelovymi příjmy žádné příspěvky nepotřebujeme, ale když budu s dětmi sama, tak můj plat plus alimenty, které navíc nikdy nebudou jisté, že… dohromady nedají v podstatě ani na nájem… a příjmy se dokládají předpokládám nějakým papírem ze zaměstnání a RP jak? Pracuju teď od září, takže kdybych zadala třeba v říjnu, musím doložit červenec a srpen RP a září zaměstnání (i když posledni RP dosel v sepnu a první výplatu dostanu až v rijnu, takze v zari mam vlastne prijem 0)? Díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
25.9.22 11:48

Ano, je to příjem, takže po doložení v případě přesahu bude Přídavek na dítě to období odebrán / nepřiznán. Tak když bude mít muž prémie, tak si to pak rozpočítáš na to období a dáš bokem :)

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
25.9.22 11:51
@Anonymní píše:
Já se s dovolením vetřu s jinym dotazem. Jak je to s přídavky po odstehovani od manžela, ale ještě před rozvodem? Lze žádat hned po odstehovani, i když právně budeme pořád manželé? Bude stačit doložit třeba nájemní smlouvu, kde budu jen já a děti?S manzelovymi příjmy žádné příspěvky nepotřebujeme, ale když budu s dětmi sama, tak můj plat plus alimenty, které navíc nikdy nebudou jisté, že… dohromady nedají v podstatě ani na nájem… a příjmy se dokládají předpokládám nějakým papírem ze zaměstnání a RP jak? Pracuju teď od září, takže kdybych zadala třeba v říjnu, musím doložit červenec a srpen RP a září zaměstnání (i když posledni RP dosel v sepnu a první výplatu dostanu až v rijnu, takze v zari mam vlastne prijem 0)? Díky za odpovědi.

Nejlépe poradí příslušné pracoviště vyplácejíc dávky, páč ve smlouvě může být cokoliv a známe mnoho případů, kdy chlap vesele bydlel s nima že jo. Takže spíš se zeptat tam, nebo aspoň zavolat.

• Citovat
  • Upravit
369
25.9.22 15:22
@Anonymní píše:
Já se s dovolením vetřu s jinym dotazem. Jak je to s přídavky po odstehovani od manžela, ale ještě před rozvodem? Lze žádat hned po odstehovani, i když právně budeme pořád manželé? Bude stačit doložit třeba nájemní smlouvu, kde budu jen já a děti? S manzelovymi příjmy žádné příspěvky nepotřebujeme, ale když budu s dětmi sama, tak můj plat plus alimenty, které navíc nikdy nebudou jisté, že… dohromady nedají v podstatě ani na nájem… a příjmy se dokládají předpokládám nějakým papírem ze zaměstnání a RP jak? Pracuju teď od září, takže kdybych zadala třeba v říjnu, musím doložit červenec a srpen RP a září zaměstnání (i když posledni RP dosel v sepnu a první výplatu dostanu až v rijnu, takze v zari mam vlastne prijem 0)? Díky za odpovědi.

Základem je požádat soud o svěření dětí do tvé péče. Z okruhu společně posuzovaných osob pak ÚP otce vyloučí až po proběhlých celých 3 měsících. V září podáš na soud návrh, nebudou ho počítat od 1.1.2023.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí