Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den. Žádám o přídavky poprvé
Teď v říjnu budu žádat a musím tedy doložit manželovi příjmy za červenec, srpen, září? Za tyto měsíce přijdou peníze kdy? A pak chodí každý měsíc, nebo vždy za tři měsíce zpětně qž po doložení příjmu?
A ještě když do jedné výplaty dostane manžel prémie, tak to kvůli tomu přijdeme o přídavky na tři měsíce?
@Ráďa 25 píše:
Dobrý den. Žádám o přídavky poprvéTeď v říjnu budu žádat a musím tedy doložit manželovi příjmy za červenec, srpen, září? Za tyto měsíce přijdou peníze kdy? A pak chodí každý měsíc, nebo vždy za tři měsíce zpětně qž po doložení příjmu?
A ještě když do jedné výplaty dostane manžel prémie, tak to kvůli tomu přijdeme o přídavky na tři měsíce?
jo, jsou lidi, co přijdou kvůli koruně navíc o tisícovky na přídavkách. Chodí to potom měsíčně, ale každé tři měsíce musíš dokládat příjmy
Pokud vám ty prémie zvýší čtvrtletní průměr nad limit pro přídavky, tak ano, na to další čtvrtletí je nedostanete.
Tj. Pokud by limit byl třeba 40000 a vaše příjmy standardně 30000 a v jednom měsíci 45000, tak jste v pohodě, průměr je pořád pod 40000. Pokud by příjmy s odměnami byly 70000, tak už je průměr nad limit.
Abys měla přídavky, musíš se vlézt do dané částky. Pokud skrz prémie bude částka vyšší, bohužel následující tři měsíce budeš bez přídavků.
Přídavky se vyplácí každý měsíc.
Prémie se započítávají - je to logické, prostě jste získali víc peněz, takže jestli jste nad limitem, není důvod, aby vás stát subvencoval.
Já se s dovolením vetřu s jinym dotazem. Jak je to s přídavky po odstehovani od manžela, ale ještě před rozvodem? Lze žádat hned po odstehovani, i když právně budeme pořád manželé? Bude stačit doložit třeba nájemní smlouvu, kde budu jen já a děti? S manzelovymi příjmy žádné příspěvky nepotřebujeme, ale když budu s dětmi sama, tak můj plat plus alimenty, které navíc nikdy nebudou jisté, že… dohromady nedají v podstatě ani na nájem… a příjmy se dokládají předpokládám nějakým papírem ze zaměstnání a RP jak? Pracuju teď od září, takže kdybych zadala třeba v říjnu, musím doložit červenec a srpen RP a září zaměstnání (i když posledni RP dosel v sepnu a první výplatu dostanu až v rijnu, takze v zari mam vlastne prijem 0)? Díky za odpovědi.
Ano, je to příjem, takže po doložení v případě přesahu bude Přídavek na dítě to období odebrán / nepřiznán. Tak když bude mít muž prémie, tak si to pak rozpočítáš na to období a dáš bokem ![]()
@Anonymní píše:
Já se s dovolením vetřu s jinym dotazem. Jak je to s přídavky po odstehovani od manžela, ale ještě před rozvodem? Lze žádat hned po odstehovani, i když právně budeme pořád manželé? Bude stačit doložit třeba nájemní smlouvu, kde budu jen já a děti?S manzelovymi příjmy žádné příspěvky nepotřebujeme, ale když budu s dětmi sama, tak můj plat plus alimenty, které navíc nikdy nebudou jisté, že… dohromady nedají v podstatě ani na nájem… a příjmy se dokládají předpokládám nějakým papírem ze zaměstnání a RP jak? Pracuju teď od září, takže kdybych zadala třeba v říjnu, musím doložit červenec a srpen RP a září zaměstnání (i když posledni RP dosel v sepnu a první výplatu dostanu až v rijnu, takze v zari mam vlastne prijem 0)? Díky za odpovědi.
Nejlépe poradí příslušné pracoviště vyplácejíc dávky, páč ve smlouvě může být cokoliv a známe mnoho případů, kdy chlap vesele bydlel s nima že jo. Takže spíš se zeptat tam, nebo aspoň zavolat.
@Anonymní píše:
Já se s dovolením vetřu s jinym dotazem. Jak je to s přídavky po odstehovani od manžela, ale ještě před rozvodem? Lze žádat hned po odstehovani, i když právně budeme pořád manželé? Bude stačit doložit třeba nájemní smlouvu, kde budu jen já a děti? S manzelovymi příjmy žádné příspěvky nepotřebujeme, ale když budu s dětmi sama, tak můj plat plus alimenty, které navíc nikdy nebudou jisté, že… dohromady nedají v podstatě ani na nájem… a příjmy se dokládají předpokládám nějakým papírem ze zaměstnání a RP jak? Pracuju teď od září, takže kdybych zadala třeba v říjnu, musím doložit červenec a srpen RP a září zaměstnání (i když posledni RP dosel v sepnu a první výplatu dostanu až v rijnu, takze v zari mam vlastne prijem 0)? Díky za odpovědi.
Základem je požádat soud o svěření dětí do tvé péče. Z okruhu společně posuzovaných osob pak ÚP otce vyloučí až po proběhlých celých 3 měsících. V září podáš na soud návrh, nebudou ho počítat od 1.1.2023.