Přídavky na děti nově
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Mám nižší výplatu, alimenty stejné, a vypadá to že nedosahnu. Dokladat se bude tuším třetí čtvrtletí. Teď ten dopis zrovna nemám u sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápeš to dobře a počítají se i alimenty, určitě na netu budou kalkulačky kde si to můžeš zkusit vypočíst
- Citovat
- Upravit
Ano, chápeš správně. Akorát s tou výší příjmu Ti neporadím…
Já dokladam manželův příjem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu..jsem samoživitileka, pobírám přídavky na děti, nově se dokládá prý potvrzení o příjmu za poslední tři měsíce a ne za celý rok..vždy jsem do konce října musela doložit příjem za loňský rok, teď teda musím do konce října doložit příjem za červenec, srpen a září? Chápu to dobře?? A jaký příjem se počítá? Jen příjem ze zaměstnání nebo i alimenty?? Jen jestli má cenu dokládat příjem, vůbec si netroufám odhadovat, jestli na mě dosahnu, nevím, jestli se tam počítají i ty alimenty..příjem cca 17000Kč (včetně daní na děti), alimenty 6000Kč, děti 5 a 8 let..děkuji za radu
ale zvedá se to do násobku 2,7 tak si to propočítej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bude se dokládat příjem za 3. čtvrtletí a pak následně každé tři měsíce. Splní to rodiny s příjmem do 2,7 životního minima a od ledna 2018 má dojít ke zvyšování přídavků u rodin, kde alespoň jeden z rodičů pracuje, čemuž tleskám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem z oboru, ale nejsou alimenty prijmem ditete a ne matky? kdyz se vypisuji ctvrtletni prijmy rodiny napr. u zadosti u prispevku na bydleni, tak se alimenty uvadi do protokolu vedenem na dite. na pridavky na dite se ma vychazet ze stejnych formularu… nejlepsi je zavolat si na prislusne pracoviste…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 i u přídavku se vždycky vyplňovala jedna žádost a tolik formulářů o příjmu kolik bylo dětí, plus matka. Takže já vždy za sebe a za každé dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to jednoduche, posuzuje se veskery prijem posuzovanych osob. Tedy vcetne deti a alimentu. Spocita se veskery prijem za tri mesice dohromady a vydeli trema. Mas prumer a ten je zasadni. Nesmi presahnout hranici zatim 2,4 nasobek zivotniho minima posuzovanych osob, od noveho roku 2,7 nasobek.
Je mi lito, ale tvuj prijem cini 23 k mesicne, tedy 3,28 nasobek životního minima. Na tebe a dve deti je zivotni minimum 7020. Dokladani prijmu bude nove nyni jiz od rijna na ctvrtleti zpetne, ne rocne. A vzroste pridavek o 300 na kazde dite pokud alespon jeden s posuzovamych osob ma prijem vetsi nez 3410.
Tvoje rodina: 2,4 nasobek 16848. 2,7 nasobek -18954.
Tvuj prijem 23000 mesicne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to přesáhnu asi o tisícovku.
No, aspoň nebudu muset co chvíli na sociálku ( minule jsem si s nima dopisovala a dokládala až do února, jak u blbejch)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj cjci se zeptat mam. narok na pridavky kdyz mam otce deti zapsaneho v rl ale ma jine trvale bydliste nez ja a deti. Mesicne mi dava penize na deti na ruku, dostanu nejake pridavky nebo se bude posuzovat i jeho prijem?
- Citovat
- Upravit
Řekl bych že v tomto případě to tak snadné nebude. V první řadě máš žádat to na co máš nárok, tj alimenty, a mít na to papír, ideálně rozsudek soudu o svěření do péče vy ó výši výživného, a až pak žádat dávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nebíte někdo, dokdy mi budou chodit přídavky na dítě, pokud jsem si znovu letos nežádala? Do konce října nebo do konce roku??Děkuji
- Citovat
- Upravit
Poslední by měl přijít v říjnu za září si myslím. Pokud člověk v listopadu nezažáda tak za říjen už nedostane. Tak s tím počítám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me teda bylo receno, ze mam zazadat o pridavek na deti v rijnu za 3 ctvrtleti, coz jsem udelala.Vse mam v poradku akorat stale nemam dopis o uznani. Takze ani nemuzu pocitat s tim, ze mi to zitra prijde( u nas to chodi na ucet 10.den v mesici ) me prijde, ze tam maji na vse dost casu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosím o radu..jsem samoživitileka, pobírám přídavky na děti, nově se dokládá prý potvrzení o příjmu za poslední tři měsíce a ne za celý rok..vždy jsem do konce října musela doložit příjem za loňský rok, teď teda musím do konce října doložit příjem za červenec, srpen a září? Chápu to dobře?? A jaký příjem se počítá? Jen příjem ze zaměstnání nebo i alimenty?? Jen jestli má cenu dokládat příjem, vůbec si netroufám odhadovat, jestli na mě dosahnu, nevím, jestli se tam počítají i ty alimenty..příjem cca 17000Kč (včetně daní na děti), alimenty 6000Kč, děti 5 a 8 let..děkuji za radu