Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat: pokud bych si chtěla zažádat o přídavky na děti počítá se do příjmu rodiny i fakt, že na dítě pobírám alimenty od mého ex-manžela?
Díky za odpovědi a přeji příjemný večer K. ![]()
já myslím,že ano,ale nejsem si jistá,jen vím,že na sociálce to po mě vždy chtěli
konvalinka13 píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat: pokud bych si chtěla zažádat o přídavky na děti počítá se do příjmu rodiny i fakt, že na dítě pobírám alimenty od mého ex-manžela?
Díky za odpovědi a přeji příjemný večer K.
ano
Ahoj, tak řeším stejný problém, na netu jsem četla tuto větu a nevím, jak ji mám chápat.
" Od 1. ledna 2008 se do příjmu nezapočítává výživné, které v rozhodném období platila osoba dítěti, se kterým je pro účely stanovení rozhodného příjmu osobou společně posuzovanou. "
Rozumíte tomu někdo? Díky ![]()
No já to chápu tak, že pokud bys platila výživné svému dítěti, ale to bydlelo s tebou v domácnosti, tak by se ty peníze co tys jemu dala nepočítali jako příjem vaší domácnosti… jen nechápu proč bys mu dávala výživné, když by bydlelo s tebou.
h.sona píše:
Ahoj, tak řeším stejný problém, na netu jsem četla tuto větu a nevím, jak ji mám chápat." Od 1. ledna 2008 se do příjmu nezapočítává výživné, které v rozhodném období platila osoba dítěti, se kterým je pro účely stanovení rozhodného příjmu osobou společně posuzovanou. "
Rozumíte tomu někdo? Díky
Ahoj,
já si myslím, že to znamená to, že výživné, které platí otec Tvého dítěte Tvému dítěti, se nezapočítává do příjmu v rozhodném období Tobě, ale tomu dítěti.
Já jsem si žádala o přídavky na děti teď v září. Já jsem přiznávala příjmy z podnikání a dál jsem měla rodičovský příspěvek. Mám ve své péči pětiletá dvojčata (jsem rozvedená samoživitelka). Výživné se jako příjem počítalo každému z dvojčat zvlášť. Já s dětmi jsme společně posuzované osoby. Já jsem měla svoje příjmy a děti měly svoje příjmy (to výživné). Paní z ÚP mi ještě zakřížkovala, kam mám co vyplnit. Dávala jsem na doložení příjmu tři papíry, jeden za sebe a další dva za děti. No, nakonec jsme stejně nic nedostali, protože mi počítali příjem z živnosti nějaký imaginární (měla jsem míň, než byl ten imaginární, kdybych měla víc, ta by počítali ten můj skutečný).
veronikavi píše:
já myslím,že ano,ale nejsem si jistá,jen vím,že na sociálce to po mě vždy chtěli
To teda musim dokládat 7600 rodičák + alimenty?jsem samoživitelka,tak snad nic jineho .Jdu tam zítra.
Ahojte holky sem tu nová tak ještě nevím jak to tu chodí. Chci se zeptat mám s přítelem dvou měsíční holčičku ale ještě nejsme svoji a slyšela sem že pry musí dávat na malou alimenty dokat se nevezmeme nevíte některá jak to je? Děkuji za odpovědi
Pokud spolu žijete a fungujete normálně jako rodina, tak žádné alimenty dávat nemusí… To bys o ně musela nejdřív požádat, ale žádá se, když rodiče žijí každý svůj život ![]()
Ano sme jako normální rodina mě právě vystrašila moje maminka protože jí kdysi muj tata musel platit alimenty aj když spolu žili tak si asi myslela že já to taky tak musím mít
Pokud nemáte mezi sebou dohodu o péči nebo soudní svěření do péče tak se automaticky počítá s tím že žijete ve společné domácnosti a nikdo to neřeší. Počítá se že žijete spolu a tím pádem hospodaříte společně s penězi.