Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím maminky, jsem tady nová a mám problém. Narodilo se mi miminko, ale bohužel bylo přidušené. za pár hodin jsem ho měla u sebe. lékaři říkali že se rychle vzpamatoval. Chtěla jsem se zeptat jestli jste některá zažila neco podobného, popř jaké apgar měly vaše děti, popř. pH krve a zda jsou vaše děti v pořádku. Mám strach o malou i když doktoři říkají že je vše OK, člověk nikdy neví. A jestli vaše děti měli nějaký problém, kdy jste to tak asi zpozorovala a zda se problém rozcvičil…Moc Vám děkuju za reakce…
Béčko měl 5-7-8 a je pomalejší, cvičili jsme vojtovku, je menší, ale je jinak úplně v pořádku ![]()
Syn měl 8,9,10. Byl taky modrejsi, měla jsem zakalenou vodu a on ji vdechl. Je v pořádku až moc
Ahoj, malá měla 8-10-10 a hypoxie 7,19 pH… jen lehké přidušení a je naprosto v pořádku, je velice aktivní a ve vývoji napřed..takže žádné následky a ani žádná vyšetření neměla ![]()
Syn se narodil předčasně, po porodu nedýchal, museli ho rozdýchávat, apgar 1-6-9, pak už se rychle adaptoval. Chodíme na neurologii a rehabilitace, ale je téměř tabulkový, jeví se vše v pořádku. Neuroložka říkala, že se akorát nedá do budoucna vyloučit třeba porucha pozornosti ( ale to mohou mít i děti, co žádný problém při porodu neměli.
Taky jsem měla obrovský strach, ale když vidím jeho pokroky, jsem docela klidná, že bude vše ok.
@lacimech Moji holčičku museli rozdýchávat apgar měla 4-9-9,teď je jí 13.měsíců a je naprosto v pořádku, naopak je chytrá a vnímavá na spoustu věcí ![]()
Prostřední měla pupečník kolem krku, apgar byl 7-10-10. Měla pak neurologicky problém, který se zvládnul pomoci vojtovky do jednoho roku. Jestli to bylo způsobené porodem však nevím, měli jsme tenkrát komplikace i v těhotenství.
U kamarádky přes 3 minuty oživování holčičky, ne přímo po porodu, ale pár dní po porodu kvůli aspiraci mléka. Je jí 9 měsíců a vyvíjí se naprosto normálně.
Ahoj můj manžel se narodil přidušeny.( konec panevní ) byl dlouho v inkubátoru. říkal že ve škole byl pomalejší nezvladal učivo. Dnes se jeví že je v pořádku až na to že se od dětství pomočuje. Podle lékařů následek přidušení. Chodí po doktorech.
Ahoj, já se narodila přidušená. A po zdrav. stránce nenesu žádné následky. Věř, že to bude dobré ![]()
@Míra II píše:
Ahoj můj manžel se narodil přidušeny.( konec panevní ) byl dlouho v inkubátoru. říkal že ve škole byl pomalejší nezvladal učivo. Dnes se jeví že je v pořádku až na to že se od dětství pomočuje. Podle lékařů následek přidušení. Chodí po doktorech.
gratulki k super manželovi,
a odpovídáš nevím proč na 8 let starou diskusi
@korn123 píše:
Ahoj, já se narodila přidušená. A po zdrav. stránce nenesu žádné následky. Věř, že to bude dobré
diskuse je stará 8 let