Vybíravé dvouleté dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
prieberčivé dvojročné dieťa
Ospravedlnujem sa dopredu za preklepy, ale píšem dosť rýchlo. Chcem sa opýtať, ked mi dvojročné dieťa odmieta jesť obed - kačacie maso, zemiaky, mrkvu a praženicu, čo mám robit? Keby som mu ponukla keksik, banám, pribináčik, tie by zjedol na kilá. Ked ho v tyzdni krmi mojamama, ked mi chodí vypomáhať a nechce jej jesť, dá mu do rukynejakú hračku a ako sa s nou hrá, tak jej sa vždy podarí ho nakrmiť. Mne nechcel jesť ani tak. Som sa kvoli tomu aj rozplakala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak ať nejí, za dvě-tři hodinky si třeba dá ještě rád…
Možná by i pomohlo nechat, ať se krmí sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus mu dát malou vidličku, ať jí sám. Na talířek s obrázkem. Aby ujídáním viděl víc z obrázku. Já jidlo nenutím, ale sladkosti nedostane. Většinou zabere hlad nebo víc lidí u stolu. Jsou dny, kdy jídlu moc nedá a jindy jí ukázkově. Většinou když má pohyb na čerstvém vzduchu, jí dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka43 Nikdy svoje ditě nenutím jíst když nechce a klidně jí nechám místo oběda sníst banán. Jídlo není povinost a dobrovolně nikdo hlady neumřel..
Příspěvek upraven 22.10.17 v 14:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alušáček píše:
@Janka43 Nikdy svoje ditě nenutím jíst, když nece a klidně jí nechám místo oběda sníst banán. Jídlo není povinost a dobrovolně nikdo hlady neumřel..
Taky už jsem dospěla do této fáze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dvou a pul leta je taky hrozne vybirava ale ona uz od zacatku pomalu takze ja uz jsem proste obrnena a na feraka ji reknu nechces dobre jdeme spat. Kdyz po spani neco hleda reknu mas tam obed a hotovo vetsinou ji to do tech 3 odpolko dojde ze teda nic jinyho nebude a zbasti to jeste s chuti. U nas to dela hlavne dpoledni mlsanicko takze ja ji svavinku davam do 10 h pak uz nic, pokud to nevypocitam a vyjde svacinka az na pul 11 tak je to prusvih a uz predem vim ze jist nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka43 u nás funguje jedlo bezchybne, keď jedávame spolu. Akonáhle položím niečo na tanier a má jesť sama s tým, že ja niečo robím v kuchyni alebo nemám chuť, tak buď zje málo, alebo nič a morálka stravy upadá. Ja niesom zástanca toho, že treba vykašlať na nejediace dieťa. Mám v okolí prípady kedy sú deti ktoré tomu veľa nedávajú a jedlo je boj, ale majú už k 5, 6 rokom. Malá tiež robila caviky keď bola malá a nechcela najskôr jesť takmer nič. Sme to ale systematicky riešili mesiace. Extrém bol, že malá neznášala zeleninu a ponúkaním, skúšaním sa k nej dopracovala až v 4 rokoch
2 roky sme jej dávali zeleninu na tanier ako nám. Ku chlebíku, k praženici a ona sa toho 2 roky nechytila. Teraz zje tak 70% jedla ktoré dostane. Ale bol to boj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to taky boj, ale už máme systém a je to lepší. Jednak ho nenutim, nedávám svačiny a vždy se ptám jestli chce to nebo to (dvě varianty max). A ví když dobře sní oběd muže dostat něco dobrého. Další důležitý u nás je, že většinou chce jíst sám, ale někdy ještě chce krmit, takže se vždycky ptám a pak je jakž takž zajištěno, že se nají. Večer je to větší boj a někdy prostě nejí, dá si jen mléko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud mi některé dítě začalo hodně výrazně stávkovat s normálním jídlem, protože chtělo jiný druh potraviny, který byl v tu dobu populární, přestala jsem populární potravinu kupovat. Takže ve vašem případě bych vyřadila sušenky, místo pribinacka dala jogurt, místo banánů jablko nebo mrkev. Po pár dnech dítě většinou začalo jíst normálně a mohla jsem občas zase zařadit pochutinu, která nám tak rozhodila stravování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Včera aj dosť soplil, ale jedol napriek tomu. Dnes muž poprijeho obede vysával, no mlaý odmietal jesť aj po tom, ako vysávač vypol. Dnes mal nádchu o dosť slabšiu, ale aj tak z celeho obedazjedol max dve kávové lyžičky. Id eo tom, že ked ho vezmem od jedla a nedám mukeks, bude sa mi hádzať o zem…mám si dať vtedy xanax, alebo radšej s apojdem prejsť, ked je manžel doma, hoci keby aj krúpy padali, lebo tie vybuchy zlosti nie súsranda. A ked ustupim a keks mu dám, bude prefíkanejší čoraz viac.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka43 píše:
Včera aj dosť soplil, ale jedol napriek tomu. Dnes muž poprijeho obede vysával, no mlaý odmietal jesť aj po tom, ako vysávač vypol. Dnes mal nádchu o dosť slabšiu, ale aj tak z celeho obedazjedol max dve kávové lyžičky. Id eo tom, že ked ho vezmem od jedla a nedám mukeks, bude sa mi hádzať o zem…mám si dať vtedy xanax, alebo radšej s apojdem prejsť, ked je manžel doma, hoci keby aj krúpy padali, lebo tie vybuchy zlosti nie súsranda. A ked ustupim a keks mu dám, bude prefíkanejší čoraz viac.
Dvouleté dítě v období vzdoru si vždy najde důvod, proč se válet, řvát, i kdybys mu splnila všechna přání. Až období vzdoru přejde, tak pokud vytrvas, budeš mít najednou vychované dítě, když budeš ustupovat, tak po ústupu vzdoru budeš mít rozmazleného dráčka, který nebude zvládat základní pravidla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka43 nemůžeš mu takhle ustupovat. Ve dvou letech to moc dobře chápe a zkouší co povolíš. Vydrž a nech ho taky chvíli poznat jednak kdo má autoritu a taky co je to hlad. A začni zkoušet mu dát na výběr nebo at ji sám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka43 píše:
Ospravedlnujem sa dopredu za preklepy, ale píšem dosť rýchlo. Chcem sa opýtať, ked mi dvojročné dieťa odmieta jesť obed - kačacie maso, zemiaky, mrkvu a praženicu, čo mám robit? Keby som mu ponukla keksik, banám, pribináčik, tie by zjedol na kilá. Ked ho v tyzdni krmi mojamama, ked mi chodí vypomáhať a nechce jej jesť, dá mu do rukynejakú hračku a ako sa s nou hrá, tak jej sa vždy podarí ho nakrmiť. Mne nechcel jesť ani tak. Som sa kvoli tomu aj rozplakala.
Příspěvek upraven 28.02.18 v 15:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka43 píše:
Pokud by si na mě dítě takhle vynucovalo, nechala bych ho, ať si sebou klidně flákne na zem. Nekrmila bych ho (děti mi v téhle době jedly dámo sami lžící). Vysvětlila bych - nechceš jíst, nemusíš. Nic jiného není. Nazdar. Klidně ať je o hladu, ono ho neubude. Žádná sušenka či jiná pochutina. Oběd bych mu klidně nabídla ohřátý na svačinu nebo na večeři.
A jíst společně, jako rodina. Nechápu, proč chlap při obědě vysává.
A jak píše @Helileli, pokud by si dítě něco vyřvávalo a nechtělo jíst nic jiného, tak bych mu to najust nedala a domů ani nekupovala. Prostě není a jí se to, co doma je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, mě už za to tady kritizovali, ale já dítě šťouchám, smlouvám a honím se lžičkou a musím se pochválit
klouček vypadá krásně zdravě. Dělala to moje babička, moje máma, dělala to i sestra a dělám to i já…samozřejmě, pokud malému něco opravdu nechutná, navařím jiné jídlo a šťouchám to jiné jídlo. Takže asi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit