2,5 letá dcera začala odmítat Sunar
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
2,5 leta dcera zacla odmitat Sunar
Poradite? Dcerka 2 roky 5 mesicu, uz skoro tyden odmita Sunar, presli jsme na nej v unoru, predtim byla na Nutrilonu.Vzdy se mohla po Sunaru utlouct, ted si sice rekne ze chce mliko, pripravim a jen si lahvicku drzi a po chvili mi ji vrati, ze ne.Mam zkusit Sunar s prichuti? Meli by um. mleko dostavat do tri let, min.0,5 l denne, ne? nebo normalni kravske, treba jako kakao? jinak ji i pije normalne, nemocna nevypada.Jen me napada, mela pred tydnem svatek a povoleno hodne sladkosti-coko, zmrzky, lizatka, tak jestli neni treba rozmlsana?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Um už není potřeba..přirozeně se odstavuje..moje obě děti byli téměr od narození na UM a oba se kolem 2r a 3m odstavili sami..
- Citovat
- Upravit
@pussy85 já bych zo hlavně takhle nehrotila, reklamy typu do tří let je jen byznys nic víc. Prostě už přišla do věku kdy jej nepotřebuje. Zkusit můžeš s příchutí ale myslím že už je jen velká a prostě přirozeně se odstavila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz bych ji ho necpala. Pokud ji jogurty, syry atd, tak neni treba. Muze mit treba rano k snidani normalni mleko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Um už nepotřebuje..můžeš začít zkoušet normální mléko, ale pokud ti jí jogurty, sýry atd, tak není mléko vůbec potřeba..moje děti třeba mléko nepijou ani jeden..
- Citovat
- Upravit
Nedavala bych sunar už vůbec. Ja přestala kojit ve dvou a žádný uměly mlíko nikdy neměla. měla by dostávat mléčné výrobky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muzes dat klidne kravske, nebo I ochucene mleko, ale rozhodne ne do kojenecke lahve, ta jsou pro mimina, dej ji to do hrnku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pussy85 ahoj, dcerka dělala to samé. Zhruba ve dvou a čtvrt. Že chce mlíko, dvakrát se napila a nechci. Udělala jsem to tak, že jsem jí ho dva dny nedala. Pak zase jednou půlku vypila a pak zas nechci a to už se ani nenapila. Takže se vlastně sama od něj odstavila a od té doby je bez mléka a ani si na něj nevzpomene. A ve dvou a půl letech už ho vlastně ani nutně nepotřebuje. Začala jsem jí dávat víc mléčných výrobků a na večeři místo mléka baští rohlík se sýrem a úplně v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už je dost stará na to, aby ho nepila, mě už doktorka řekla, že od roka, klidně mohu přejít na kravské, což jsem neudělala a dávám Um, protože dceři chutná (19měs.) ale už si dá max 250 ml, až ho nebude chtít, tak jí ho prostě dávat nebudu a zařadím víc mléčných výrobků.(jogurty, sýry atd…) ![]()
- Citovat
- Upravit
Já tedy to lobby firem vyrábějících UM nikdy nepodporovala, po kojení jsme přešli na normální plnotučné mléko, ze kterého si děti dají ráno slabé kakao, a přes den mají jogurt nebo tvaroh, sýry, často omáčku ze smetany apod., což porci mléčných výrobků pokrývá solidně. MUDr. mi to schválil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak mlecne vyrobky basti normalne.Tak zkusim jeste ten s prichuti a pokud ani ten nebude chtit, tak alespon usetrime ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem třeba nedávala um nikdy, jednou jsem zkusila, malá nechtěla, tak jí to nedávám.
Jí denně mléčné výrobky. Je jí rok a půl.
Když jsem doktorce na 8 mesíční prohlídce řekla, že nechce um, tak jen mávla rukou a řekla, že pokud jí mléčné výrobky a pestrou stravu, tak to ničemu nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pussy85 Tak velkému dítěti bych UM nedávala, mimo jiné kvůli vysokému obsahu cukru. (Takže ochucené mléka v žádném případě také ne.) Bály bych se, že si zkazí zuby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pussy85 píše:
Jinak mlecne vyrobky basti normalne.Tak zkusim jeste ten s prichuti a pokud ani ten nebude chtit, tak alespon usetrime
Tak jí nedávej žádné a hlavně ne do lahve s dudlíkem. Sama se rozhodla tak konec, není to potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit