9měsíční nechce obědy

21
29.6.17 11:45

9 měsíční nechce obědy

Ahoj maminy, mam dotaz, 9měsíční dcerka mi najednou nechce jíst obědy (ať s kouskama, bez kousků nebo doma vařených). Ale snídani, odpolední svačinu, večeři sní celkem normálně. Ke snídaním a k večeřím má různé kaše, někdy samotné jindy jí do toho dám třeba ovesné vločky a tak, ke svačinám má přesnídávky, jogurty, ovoce - střídáme to. Jediný problém je prostě u těch obědů, jediné mě napadá že třeba zuby, ale zase mě mate že všechno ostatní jí normálně. Zubů už máme 8 a jediný problém, který si myslím že s tím souvisel, že několik dnů nechtěla jíst kousky, jinak jedla normálně… nevim co s ní, bojim se aby jí něco nechybělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
29.6.17 11:57

@lukesko Zkusila bych jí dát v době oběda třeba nějaké to ovoce nebo jogurt - podle toho zjistíš, zda nemá hlad, nebo jen prostě momentálně nechce maso-zeleninu. Pokud by jí štvala ta chuť, tak bych dělala třeba sladší ty obědy: jablko+mrkev+kuře a tak, dokud zase nezačne normálně jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
29.6.17 11:59

Syn je jedlík, ale v tomhle vedru jídlu moc nedá. Zkuste nedávat teplý oběd ale studený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
29.6.17 12:51

Možná, že je z dopoledne přejedená..nevím v kolik vstává a v kolik ji po O ukládáte..a jak píše výše, zkusila bych studený oběd..či prostě má teď období „nejedlé“ :D..není divu, to počasí je děs :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
29.6.17 13:12
@lukesko píše:
Ahoj maminy, mam dotaz, 9měsíční dcerka mi najednou nechce jíst obědy (ať s kouskama, bez kousků nebo doma vařených). Ale snídani, odpolední svačinu, večeři sní celkem normálně. Ke snídaním a k večeřím má různé kaše, někdy samotné jindy jí do toho dám třeba ovesné vločky a tak, ke svačinám má přesnídávky, jogurty, ovoce - střídáme to. Jediný problém je prostě u těch obědů, jediné mě napadá že třeba zuby, ale zase mě mate že všechno ostatní jí normálně. Zubů už máme 8 a jediný problém, který si myslím že s tím souvisel, že několik dnů nechtěla jíst kousky, jinak jedla normálně… nevim co s ní, bojim se aby jí něco nechybělo

Já devítiměsíční teprve začala dokrmovat, do té doby jen MM. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.17 13:21
@Borůvka1990 píše:
Já devítiměsíční teprve začala dokrmovat, do té doby jen MM. :mrgreen:

To je ovšem velmi věcný příspěvek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
29.6.17 13:51
@Borůvka1990 píše:
Já devítiměsíční teprve začala dokrmovat, do té doby jen MM. :mrgreen:

Tak to povazuju spis za lenost a uplne mimo tema.
Zakladatelko ted byly vedra nase mala si radsi dala tvaroh jogurt nebo neco studenyho sama si vybirala z lednice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
29.6.17 14:30
@unuděná píše:
To je ovšem velmi věcný příspěvek :roll:
@Eminka1 píše:
Tak to povazuju spis za lenost a uplne mimo tema.
Zakladatelko ted byly vedra nase mala si radsi dala tvaroh jogurt nebo neco studenyho sama si vybirala z lednice :)

Dcera kromě prsu nic nechtěla, prospívala nádherně, nic jí nechybělo. Tak proč do ní dle tabulek hustit kde co? Na rozdíl od syna, který byl na příkrmech od 5ti měs je to ona, kdo sní všechno a vždycky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.17 17:44

@Borůvka1990 A co jako? Jak by tvuj prispevek mel pomoci zakladatelce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.6.17 08:34

Děkuji za názory, nápady a rady, uklidnily jste mě, v podstatě jsem si myslela to samé co jste mi tady poradily + ještě si myslím, že to má souvislost s těma zubama ;)… sladší a studené obědy vyzkouším, to jediné mě nenapadlo :-)

jinak @Borůvka1990 děkuju za příspěvek úplně k ničemu, o MM jsem nic nepsala a potřebovala jsem poradit a podpořit, což informace o tom, že ještě v 9m Vám malá nic nic nejí, není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
30.6.17 12:07

@lukesko
Omlouvám se Vám za příspěvek který Vám nic nedal. Mysšleno tím bylo, že dítě v 9 měsících většinou nestrádá, pokud je vyživováno mlékem, ve vašem případě umělým. Pokud sní i svačinku, snídani a pod…, bez oběda nebude podvyživené. Některé děti odmítají jinou stravu než mléčnou ještě před rokem a normálně prospívají, není to až tak neobvyklé. Svým příspěvkem jsem Vám chtěla říct, že se nemusíte o své dítě bát (reakce na větu ve vašem úvodním příspěvku, že se bojíte zda jí nechybí živiny), když nechce jíst kousky stravy, nejdůležitější je příjem tekutin a mléko, zbytek se časem upraví. Ale jak jsem psala, nebylo to myšleno ve zlém, tak se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.6.17 12:21

@Borůvka1990 vpořádku, jen jste to teda měla napsat takhle rovnou neboť to spíše vypadalo jako příspěvek úplně mimo (a to já nemám moc ráda), jak říkáte, ty živiny má v tom mléce, jenže to mléko má už jen 1 max 2 denně, a to těsně před spaním a pak když se vzbudí v noci, což je už také čím dál tím míň… proto jsem řešila ty živiny ;)… je fakt, že ona neni žádná houžvička a ostatní věci jí dobře, takže snad má jen blbé období ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.6.17 12:24

@Borůvka1990 Nojo, ale když to dítě jednou normálně jí a pak přestane, tak to značí, že něco je jinak a ne, že se rozhodlo, že mu bude stačit mléko ne? ;) Ono totiž i dospělý by dokázal prospívat jen ze Sunaru, ale ony ty příkrmy nejsou jen o dodání energetické hodnoty ;)

@lukesko Dej vědět, jak vám to jde. Já mám sice jedlíky (v těch 9m jsem je kojila už jen ráno, v poledne po obědě na uspání a večer po kaši před spaním, zbytek jedli úplně normálně), přesto měli oba období, kdy tomu jídlu moc nedali. Přesně když rostly zuby, když byla vedra, když měli rýmu, po očkování atd. Moc jsem to nehrotila, dali si třeba jen pár lžiček, zapili, další jídlo jsem pak dala místo za obvyklé 3 hodinky o trochu dříve a bylo ;) V roce syn 12kg a dcera 11,8 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
30.6.17 12:32
@Borůvka1990 píše:
@lukesko
Omlouvám se Vám za příspěvek který Vám nic nedal. Mysšleno tím bylo, že dítě v 9 měsících většinou nestrádá, pokud je vyživováno mlékem, ve vašem případě umělým. Pokud sní i svačinku, snídani a pod…, bez oběda nebude podvyživené. Některé děti odmítají jinou stravu než mléčnou ještě před rokem a normálně prospívají, není to až tak neobvyklé. Svým příspěvkem jsem Vám chtěla říct, že se nemusíte o své dítě bát (reakce na větu ve vašem úvodním příspěvku, že se bojíte zda jí nechybí živiny), když nechce jíst kousky stravy, nejdůležitější je příjem tekutin a mléko, zbytek se časem upraví. Ale jak jsem psala, nebylo to myšleno ve zlém, tak se omlouvám.

Já vás pochopila hned :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
30.6.17 12:35
@lukesko píše:

Víte, co mě hned napadlo? že prostě jak jsou teď ty vedra, tak nemá tolik hlad…já také tolik toho teď nesním jako předtím…a moje malá, také jí, tak jak potřebuje.
A o živiny, bych se tolik nebála, ono se jí to zase srovná, uvidíte :)
Chápu, že vaše obavy jsou namístě, já to také řešívala, od doby, co se již sama zajímám, o stravu, živiny, složení potravy atd., tak již tak nějak i vím, jak nám poskládat jídelníček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí