Přihlášení do družstevního bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
122
12.2.18 18:14

prihlaseni do druzstevniho bytu

Ahoj devcatka.. Nemate nektera tuseni jak je to s prihlasenim do druzstevniho bytu??? Docetla jsem se ze zadost muze byt zamitnuta jen v pripade kdy chci byt poskytnout treti osobe.. Tudis dat cely byt do podnajmu.. Ale pokud si k sobe chci vzit pouze sveho pritele a prihlasit ho nepotrebuji povoleni od druzstva.. Nevite jak to je?? A plati se nejaky poplatek za prihlaseni?? Popripade jak vysoky.. Diky za pomoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
896
12.2.18 18:33

Družstvo ti dá nájemní smlouvu, na té je napsané kdo všechno tam bydlí, kvůli poplatkům. Takže asi stačí nahlásit družstvu.( u mě je 1000,– na osobu/měsíc, je jedno jestli miminko nebo chlap).
Ale pokud ti jde o trvalé bydliště, nebo jak se to jmenuje. Tak se platí za nový OP.

Prostě jde o to, že jsou to dvě rozdílné věci. Družstvu ho nahlásit asi musíš, to je stejný, jakoé kdyby sis pronajímala byt od soukromé osoby, tak ho zajímá kolik tam bydlí lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
12.2.18 18:37

Nahlasit dalsiho najemnika musis, ale jestli se za to neco plati bohužel nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.2.18 18:39
@doudovka píše:
Ahoj devcatka.. Nemate nektera tuseni jak je to s prihlasenim do druzstevniho bytu??? Docetla jsem se ze zadost muze byt zamitnuta jen v pripade kdy chci byt poskytnout treti osobe.. Tudis dat cely byt do podnajmu.. Ale pokud si k sobe chci vzit pouze sveho pritele a prihlasit ho nepotrebuji povoleni od druzstva.. Nevite jak to je?? A plati se nejaky poplatek za prihlaseni?? Popripade jak vysoky.. Diky za pomoc…

U nás to je na nájemní smlouvu a tiskar jednorázově, ne jednou za rok třeba. Jen kdyby se tam zas nastěhoval jiný člověk. Družstvo chce o každé nové osobě vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
12.2.18 18:59
@Russet píše:
U nás to je na nájemní smlouvu a tiskar jednorázově, ne jednou za rok třeba. Jen kdyby se tam zas nastěhoval jiný člověk. Družstvo chce o každé nové osobě vědět.

Rozumim… Je ale mozne ze mi noveho najemce druzstvo zamitne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.2.18 19:02
@doudovka píše:

Spíš ne, pokud je to partner. Ale kdybys byt dál pronajímala, nemuselo by se jim to líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
12.2.18 19:04
@doudovka píše:

Ne, družstvo ti nebude mluvit do toho, koho si k sobě nastěhuješ, jen to musíš nahlásit kvůli zálohám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
12.2.18 19:08
@Russet píše:
Spíš ne, pokud je to partner. Ale kdybys byt dál pronajímala, nemuselo by se jim to líbit.

Nechci byt poskytnout treti osobe.. Jen si chci do bytu nahlasit pritele… Zit zde budeme spolecne.. Chapu ze se mi navysi zalohy ale je mozne aby za prihlaseni chteli nejaky poplatek??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
12.2.18 19:09
@bejbyn píše:
Ne, družstvo ti nebude mluvit do toho, koho si k sobě nastěhuješ, jen to musíš nahlásit kvůli zálohám.

Navyseni zaloh chapu.. Mohou po mne chtit nejaky poplatek za prihlaseni pritele???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.2.18 19:10
@doudovka píše:
Nechci byt poskytnout treti osobe.. Jen si chci do bytu nahlasit pritele… Zit zde budeme spolecne.. Chapu ze se mi navysi zalohy ale je mozne aby za prihlaseni chteli nejaky poplatek??

Já nevím. Řešila jsem jen známé, kterým jsem pronajala byt. Za ty prašule chtěli. Zeptej se na tvém družstvu, budeš mít jasno. Jinak zálohy u nás neřeší, kolil si dám, tolik si dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
12.2.18 19:11

Poplatek chtít nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
12.2.18 19:13
@doudovka píše:
Navyseni zaloh chapu.. Mohou po mne chtit nejaky poplatek za prihlaseni pritele???

Naše družstvo žádný nechtělo, ani za přihlášení ani za odhlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
12.2.18 19:21

Dekuji devcatka.. To jsem chtela vedet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.20 18:56

Ahoj, mám družstevní byt a nedávno jsem byla požádána kamarádkou zda je možné přihlásit svoje dítě v době zápisu (dobrá spádová škola) na byt - jednalo by se tedy o 1-2 měsíce.
Jelikož se v tomhle vůbec nevyznám, co je potřeba doložit na magistrátu, stačí souhlas oprávněné osoby s ověřeným podpisem?
Je potřeba spolupráce s družstvem? Vím, že je potřeba jejich souhlas, ale kdyby byla možnost to jeden měsíc nehlásit, tak bych to samozřejmě uvítala.
 Díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí