Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Etcetera78 píše:Koblížek21 píše:myslím, že teď už to nikdo nějak moc nekontroluje. Jestliže je pes někde přihlášený a má známku, tak to snad stačí, I psi mohou pobývat na návštěvách, že
po psech uklízím, akorát jsem se chtěla zeptat, jak je to teda s tím poplatkem, kdybych je přihlásila u nás ve městě, kde mám TP já, tak za ně dám 2000, když je přihlásím u manžela na vsi kde má TP on, tak dám 600. Psi i manžel samo bydlí se mnou ve městě, ale může to někdo napadnout, když budou přihlášeni na té vsi?
Dřív družstva hlásily na úřad, kolik nájemníků má psa a úřad si to kontroloval a pak problémy mohly být, ale dneska už se asi žádné reporty neposílají…
Dík, no protože dvě sousedky začly prudit, nevím co jim začlo vadit, ale obě dělají u nás na městě, tak se trochu bojím, ale dva litry městu, který tu nedává ani pytlíky na ho… fakt nedám
mi máme taky psa nahlášenýho na tchána, bydlí ve městě ale je důchodce, takže je to levnější. a nevidím v tom nic špatného. A policajti mě kontrolovali asi před 10 roky naposled. teď už se o nějak neřeší. a když to budou řešit, tak toho psa prostě hlídáš, je na prázdninách.
jo a když pes umře, tak odnést na úřad úmrtní list z veteriny , pokud máš.
Bubu25 píše:Anonymní píše:Tak ja osobne nebudu u nas ve meste platit za psa 2000 za rok a priznam se ze ani nesbiram hovinka po nem a to jen z duvodu, ze je ostatni nesbiraji taky takze klasickej alibismus proc ja, ze?
Pes má být nahlášenej tam, kde žije, tohle vyčůraný hlášení na babičky, tetičky nebo snad do důchoďáku je neuvěřitelný. Kdo je potřebnej po pár stovkách na poplatku, nemá mít psa, protože pak nechci vidět, co takový zvíře chudák žere…navic ty minibobky ty nasi cubiny nestoji ani za rec
Psa mam nahlasenyho takhle pac jako cpat nekomu 2000 za to ze mam nekde nahlasenyho psa kdyz o par km dal za to samy dam 90 kc tak to jako resim jen z principua na jeho jidelnicku se to nijak neprojevi poplatky za psa versus jeho kvalitni krmivo
Tak já minibobky našeho psa sbírám a dokonce svoje pytlíky nabízím i ostatním páníčkům, který se na mě koukají jak na blba a exkrementy svých větších plemen nechávají bez povšimnutí.
Poplatky platíme podle TP ne podle výhodnosti, to jsme ale divný ![]()
takže to teda má být podle TP? no tak je to jednoduchý, manžel má TP v té vsi takže prostě je má nahlášený tam a baby ať si drbnou čím chtějí. Kdybych po nich neuklízela nebo něco, tak ani neceknu, ale už takhle stačí kolik je tu ho… tak nemusíme přispívat ještě našima. Navíc jsme na konci města, ve městě jsem s nima asi ani jednou ještě nebyla, vždycky vypadnem dozadu na pole, tak ať zkusí nějak prudit.
Koblížek21 píše:To je kavalírek? nebo jen blbě vidím?
takže to teda má být podle TP? no tak je to jednoduchý, manžel má TP v té vsi takže prostě je má nahlášený tam a baby ať si drbnou čím chtějí. Kdybych po nich neuklízela nebo něco, tak ani neceknu, ale už takhle stačí kolik je tu ho… tak nemusíme přispívat ještě našima. Navíc jsme na konci města, ve městě jsem s nima asi ani jednou ještě nebyla, vždycky vypadnem dozadu na pole, tak ať zkusí nějak prudit.
byron píše:Koblížek21 píše:To je kavalírek? nebo jen blbě vidím?
Jojo oba:-)
Koblížek21 píše:byron píše:Jojo oba:-)Koblížek21 píše:To je kavalírek? nebo jen blbě vidím?
byron píše:
No myslela jsme si že oba. já měla hnědo- bílého. Byl suporvej, spousta vad, nemohl být uchovněn, zato to dohnal inteligencí
Koblížek21 píše:byron píše:Jojo oba:-)Koblížek21 píše:To je kavalírek? nebo jen blbě vidím?
No ten černej se teď vyloupl a je z něj krasavec, ale ten druhej to je takovej křovák šmatlavej:-D Ale úžasný jsou oba a nějak na to prdím, teď na uchovňování čas nebude a stejně, těch psíků je tolik…Ale jsou bezva viď, když člověk vidí co dokážou vymyslet…a pak že psi nemají rozum:-D
Jj, on mě třeba budil tak, že mi tlapkou bouchal přes zavřený oči. To jsem teda od žádnýho psa nezažila. Nutno dodat, že to bylo hrozně nepříjemný, zato spolehlivý na probuzení
byron píše:
Jj, on mě třeba budil tak, že mi tlapkou bouchal přes zavřený oči. To jsem teda od žádnýho psa nezažila. Nutno dodat, že to bylo hrozně nepříjemný, zato spolehlivý na probuzení
No to ty naši jsou teda totální chrapouni, takže je budim spíš já, ale zato mi dají pěkně znechuceným pohledem najevo, co jako otravuju…
Koblížek21 píše:byron píše:No to ty naši jsou teda totální chrapouni, takže je budim spíš já, ale zato mi dají pěkně znechuceným pohledem najevo, co jako otravuju…
Tak já mám teda psa nahlášeného tam, kde mám TP.. a bobky (trošku větší, je to retrívr) sbírám, sama nesnáším, když do něčeho šlápnu.. ![]()
Mám ale jinou otázku, nevíte, kdy chodí ta složenka na zaplacení psa? Myslím, že splatnost je do konce března, ale že chodila vždycky už v lednu nebo únoru, zatím nic nepřišlo.. Nebo je možné, že to má každé město jinak? Díky ![]()
PetaP píše:
Tak já mám teda psa nahlášeného tam, kde mám TP.. a bobky (trošku větší, je to retrívr) sbírám, sama nesnáším, když do něčeho šlápnu..
Mám ale jinou otázku, nevíte, kdy chodí ta složenka na zaplacení psa? Myslím, že splatnost je do konce března, ale že chodila vždycky už v lednu nebo únoru, zatím nic nepřišlo.. Nebo je možné, že to má každé město jinak? Díky
Řekla bych, že to bude různé. My musíme platit osobně na úřadě.
Já myslím, že to má každý jinak. My na vsi to musíme zaplatit do konce ledna společně s odpadem. A v Benešově je splatnost do konce dubna a složenka už přišla.