Přihláška do školky, očkování

10351
2.6.13 09:43

Přihláška do školky, očko

Ahoj, ano, už po stopadesáté dotaz na MMR v souvislosti ze školkou :roll: Ale potřebuju si udělat jasno v pojmech. Naše dr řekla, že: evidenčák příští rok vyplní (dcera 3r mmr nemá a dávat jsem nechtěla, ale), zároveň tam napíše, že toto očko nemáme, razítko ale dá. Tak jsem z toho jalová, nevím, co to pro mě znamená, že je to pak už jen věc dobré vůle školky? :think: Chápu, že když bych nedostala ani razítko, tak to je konečná, ale takto :nevim: Mám pak obvolat jednotlivé školky a ptát se, jestli mi přijmou dítě, když bude ten evidenčák vyplněný tak a tak? Nechci udělat blbost a prošvihnout možnost umístění dítěte, příští rok by to měla skoro natuty v kapse (podle toho, jak staré děti letos přijímali), na druhou stranu ani nechci naočkovat zbytečně, pokud by to šlo i bez.

edit- teď mi došlo, že jsem téma asi zařadila do špatné kategorie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31744
2.6.13 09:54

Ano správně chápeš, teď to bude na dobré vůli ředitelky školky :think:
Bylo by dobré, kdyby ti tam dr napsala neočkovaná-individuální plán…A ve školce bych řekla, že kvůli reakcím odkládáte, ale i když tohle dr napíše, místo ti to nezaručí :zed:
Je to děsný tohleto :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
2.6.13 09:56

Razítkem dr. pouze potvrdí to, co ti do přihlášky napsala. Bude záležet na řediteli školky, zda ti nenaočkované dítě přijme. Mně tam napsala, očkována dle kalendáře, dítě mělo první dávku, druhou ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21579
2.6.13 10:14

Zjisti si, jaké jsou přesné podmínky pro přijetí. ale myslím, že toto vás bude poměrně dost znevýhodňovat. Lepší by fakt bylo, kdyby doktorka napsala, že je očkování odloženo. zpětně již nikdo nezkoumá, zda jste naočkovali nebo ne. a nebo nech dát jen tu první dávku. ve 3 letech to už budete mít bez výraznějších projevů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
2.6.13 10:30

Moje zkušenost je, že se ředitelky podívají na razítko a zbytek neřeší..takže by ti to projít teoreticky mohlo..pokud máte ředitelku štouralku, tak to stačit nebude.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.6.13 10:40

Hmm :think: Takže vlastně zase vím, že nic nevím :mrgreen: Jednu dávku asi dávat nechci, když už, tak už, s jednou dávkou by pořád nešly šk. akce a tábory. Ještě můžu změnit dr, což mě nejspíš stejně čeká, a zkusit se domluvit na individ. očko plánu, ale moc nadějí tomu nedávám, holt se nakonec povezeme jak tupý ovce se zbytkem národa, dobrý den, ano včeličku prosím, děkuji, nashledanou :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
2.6.13 10:50
@zuzouš píše:
Hmm :think: Takže vlastně zase vím, že nic nevím :mrgreen: Jednu dávku asi dávat nechci, když už, tak už, s jednou dávkou by pořád nešly šk. akce a tábory. Ještě můžu změnit dr, což mě nejspíš stejně čeká, a zkusit se domluvit na individ. očko plánu, ale moc nadějí tomu nedávám, holt se nakonec povezeme jak tupý ovce se zbytkem národa, dobrý den, ano včeličku prosím, děkuji, nashledanou :evil:

Na školních akcích po nás nikdy nikdo očkovák nechtěl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.6.13 10:55

@peggy.sl ani na ty tábory? Školní plavání? Školy v přírodě? Třeba mám zkreslený info :think: Ale každopádně na evid. listu je kolonka, kde jsou vypsané všechny tyhle akce, tak jsem předpokládala, že to dr rovnou zatrhne, ve smyslu nepovolí..nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
2.6.13 10:58
@zuzouš píše:
@peggy.sl ani na ty tábory? Školní plavání? Školy v přírodě? Třeba mám zkreslený info :think: Ale každopádně na evid. listu je kolonka, kde jsou vypsané všechny tyhle akce, tak jsem předpokládala, že to dr rovnou zatrhne, ve smyslu nepovolí..nebo ne?

Na tábory holky nejezdí, jsou mamánci :lol:
jinak plavání, lyžáky, apod nikdo neřešil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21579
2.6.13 11:40

@peggy.sl tak u nás se na školky v přírodě a jakékoliv delší výjezdy dokládá papír od doktorky. píše se tam očkování, zdravotní stav a alergie. na plavání se nic nedokládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
4.6.13 21:50

Tak zrovna před měsícem u nás v mš byla kontrola z hygieny a hygienička šla hlavně po očkování, kdyby někde nebylo, měli bysme zřejmě dost velký problém.
Vyšťourala, že tam jedno dítě mělo napsáno rozočkováno a hned to psala do hlášení a rodiče museli přinést potvrzení o doočkování.
Takže on to jen tak rozmar ředitelek není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin