Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj holky, mám dotaz: ve městě máme troje jesličky, bývá hodně velký nácvak a zájem. můžu jít k zápisu do všech třech? pro jistotu nebo se to nesmí?
Smí, jen si zjisti, jestli máte bodový systém. U nás do MŠ automaticky snižuje bodové ohodnocení pro přijetí, když dají rodiče víc přihlášek.
Jana F píše:
ahoj holky, mám dotaz: ve městě máme troje jesličky, bývá hodně velký nácvak a zájem. můžu jít k zápisu do všech třech? pro jistotu nebo se to nesmí?
u nás v jeslích funguje systém „kdo dřív příjde, ten dřív mele“, máme doma měsíční holčičku a je přihlášená do jeslí od r.2014 (5 dětí už je před náma)a vím, že ji vezmou
Neoenc píše:Jana F píše:u nás v jeslích funguje systém „kdo dřív příjde, ten dřív mele“, máme doma měsíční holčičku a je přihlášená do jeslí od r.2014 (5 dětí už je před náma)a vím, že ji vezmou
fíha, tak u nás to tak naštěstí neni.
To je teda divnej system ![]()
Ja jsem ted objizdela ctvery jesle v Praze,
je to podle bydliste ci podnikani a taky
prihlizej k tomu,jestli matka pracuje.
Dokonce mi doporucili,at zkusim co
nejvice jesli!
Háta_x píše:
Smí, jen si zjisti, jestli máte bodový systém. U nás do MŠ automaticky snižuje bodové ohodnocení pro přijetí, když dají rodiče víc přihlášek.
Jestli to není pravda, tak se omlouvám, ale mám pocit, žes plzeňačka? Já dávám přihlášku do 3 školek a nikdo se o ničem takovém nezmiňoval, kde jsi k té info přišla?
U nás je taky vícero jesliček. Obvolali jsme si je, zda mají ještě místečko, šli na informativní schůzku a vybrali si ty, které nám přirostli tak nějak k srdci. Ostatním jsme samozřejmě oznámili své rozhodnutí.Dnes je tam prďolka poprvé a co vím, tak děti jsou tam různě. Každý den je jinak plný. Takže asi tak ![]()
Neoenc píše:Jana F píše:u nás v jeslích funguje systém „kdo dřív příjde, ten dřív mele“, máme doma měsíční holčičku a je přihlášená do jeslí od r.2014 (5 dětí už je před náma)a vím, že ji vezmou
To jde takhle dopředu „rezervovat“? ![]()
Tereza1986 píše:Neoenc píše:To jde takhle dopředu „rezervovat“?Jana F píše:u nás v jeslích funguje systém „kdo dřív příjde, ten dřív mele“, máme doma měsíční holčičku a je přihlášená do jeslí od r.2014 (5 dětí už je před náma)a vím, že ji vezmou
U nás jsou jen jedny jesle a mají to nastavené tímhle způsobem. Beru to jako výhodu, protože vím už teď, že se můžu vrátit do práce a mám zajištěnou péči o dítě.
Neoenc píše:Škoda,že to takhle nejde všudeTereza1986 píše:U nás jsou jen jedny jesle a mají to nastavené tímhle způsobem. Beru to jako výhodu, protože vím už teď, že se můžu vrátit do práce a mám zajištěnou péči o dítě.Neoenc píše:To jde takhle dopředu „rezervovat“?Jana F píše:u nás v jeslích funguje systém „kdo dřív příjde, ten dřív mele“, máme doma měsíční holčičku a je přihlášená do jeslí od r.2014 (5 dětí už je před náma)a vím, že ji vezmou
Nene, nejsem z Plzně.
mag píše:Háta_x píše:Jestli to není pravda, tak se omlouvám, ale mám pocit, žes plzeňačka? Já dávám přihlášku do 3 školek a nikdo se o ničem takovém nezmiňoval, kde jsi k té info přišla?
Háta_x píše:
Nene, nejsem z Plzně.mag píše:Háta_x píše:Jestli to není pravda, tak se omlouvám, ale mám pocit, žes plzeňačka? Já dávám přihlášku do 3 školek a nikdo se o ničem takovém nezmiňoval, kde jsi k té info přišla?
Aha, tak to se omlouvám ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.